Tytu: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: kristan 2014-10-12, 13:36:04 http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria-przepisy-diety-optymalnej-zywienie-optymalne-stanislaw-dec/266-ps-do-kulinari.html
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Gavroche 2014-10-12, 13:44:32 Mąka to stan umysłu :lol:
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: administ 2014-10-12, 14:35:05 Kogo gluten zabija, tego zabija, a komu służy, temu służy.
Fanatyczne zaś podejście do dietetyki daje jak zwykle opłakane skutki, bo zamiast jeść dla życia, zaczyna się żyć dla jedzenia. 8) Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: administ 2014-10-12, 14:38:42 Kiedyś Krzysiek pojechał do grubego kolegi, którego matką jest pediatra.
Pierwsze pytanie jej po przywitaniu z nim, to: "na co jesteś uczulony i czego nie możesz jeść"... :lol: Jajca, jak berety. 8) Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Gavroche 2014-10-12, 14:39:57 Cytuj z: admin 2014-10-12, 14:35:05 Kogo gluten zabija, tego zabija, a komu służy, temu służy. Króciutkie rozwinięcie?😘 Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: administ 2014-10-12, 14:43:26 Króciutko? :shock:
Z Ewy "Zarys fizjologii zwierząt", trawienie białek u monogastrycznych, wszystkożernych... 8) Z trawieniem glutenu mają tylko kłopot mutanty. I tyle. :D Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Radzio 2014-10-12, 15:12:14 Cytuj z: Gavroche 2014-10-12, 14:39:57 Cytuj z: admin 2014-10-12, 14:35:05 Kogo gluten zabija, tego zabija, a komu służy, temu służy. Króciutkie rozwinięcie?😘 A "kogo nie boli, temu powoli". Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Blackend 2014-10-12, 15:21:30 Cytuj z: admin 2014-10-12, 14:38:42 Kiedyś Krzysiek pojechał do grubego kolegi, którego matką jest pediatra. Pierwsze pytanie jej po przywitaniu z nim, to: "na co jesteś uczulony i czego nie możesz jeść"... :lol: Jajca, jak berety. 8) Do lekarza nie chodzi, to jeszcze nie zdiagnozowany. ;) Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Zyon 2014-10-12, 15:26:17 Cytuj z: admin 2014-10-12, 14:38:42 Kiedyś Krzysiek pojechał do grubego kolegi, którego matką jest pediatra. Pierwsze pytanie jej po przywitaniu z nim, to: "na co jesteś uczulony i czego nie możesz jeść"... :lol: Jajca, jak berety. 8) Ja na takie pytanie odpowiedzialbym: jestem uczulony na alergie 8) 8) :lol: Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Blackend 2014-10-12, 15:28:46 I na lekarzy. ;)
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Zyon 2014-10-12, 15:32:45 No i na glupote, zeby zamknac sprawe schematu alergicznego ax3 :D
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: administ 2014-10-12, 15:41:53 Cytuj z: Gavroche 2014-10-12, 14:39:57 Króciutkie rozwinięcie? Tu jest fajnie : http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0CDkQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.pttz.org%2Fzyw%2Fwyd%2Fczas%2F2005%2C%25204(45)%2F02_Brzozowski.pdf&ei=WYI6VMb2E9LSaLyKgsAI&usg=AFQjCNHr7wVSuLOsw2YQu9TZGA7GqazYZg&bvm=bv.77161500,d.d2s A mutanty mają upośledzony kompleks proteaz, który nie radzi sobie z peptydami o określonej sekwencji aminokwasów, a ich wchłonięcie powoduje, że stają się one determinantami antygenowymi. Ale to przeważnie zaś występuje u dzieci i z wiekiem przechodzi... 8) Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: kristan 2014-10-12, 15:47:39 Nabiał też nie zabija...
http://www.pocztazdrowia.pl/krotko-o-szkodliwosci-nabialu/ A w tzw Raju były młyny , cukrownie , a na pastwiskach biegały holenderki...a ludzie żyli długo i szczęśliwie :) Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Zyon 2014-10-12, 15:49:59 Cytuj: To on - cichy morderca stał się moim wrogiem nr jeden. To on zabił moją żonę! :shock: Mocne. Nie bardzo rozumiem autora, Caly czas bedac na ZOi jedliscie sobie chlebek i kluseczki? :roll: Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: kristan 2014-10-12, 15:53:53 :) :D noooo :D :) widać przecie po przepisach :)
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: administ 2014-10-12, 15:56:01 Bo jak słusznie adaśko zauważył: "na chlebie też proporcja wyjdzie" i trudno z tym dyskutować, bo tak jest w istocie! :D
I do tego cytując Renię: "na każdym spotkaniu "opty"-malnych jest chleb"... :wink: Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Gavroche 2014-10-12, 15:58:38 A mądrzy uczą się na cudzych błędach... :D
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: renia 2014-10-12, 15:59:14 Cytuj z: admin 2014-10-12, 15:56:01 Bo jak słusznie adaśko zauważył: "na chlebie też proporcja wyjdzie" i trudno z tym dyskutować, bo tak jest w istocie! :D I do tego cytując Renię: "na każdym spotkaniu "opty"-malnych jest chleb"... :wink: Przesadzasz... :evil: w Ostrzycach nie było... :P :D Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Radzio 2014-10-12, 16:04:05 Prawdopodobnie Kristan uznał, że czas najwyższy zejść do poziomu naszego Forum i tym samym włączył się aktywnie w wir poruszanych tu zagadnień, zupełnie przy okazji prezentując, co już promieniejącego stworzył.
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Gavroche 2014-10-12, 16:10:43 Cytuj z: kristan 2014-10-12, 15:47:39 Nabiał też nie zabija... http://www.pocztazdrowia.pl/krotko-o-szkodliwosci-nabialu/ A w tzw Raju były młyny , cukrownie , a na pastwiskach biegały holenderki...a ludzie żyli długo i szczęśliwie :) Były żarna, barcie, a zwierzęta mlekodajne mają dwanaście tysięcy lat. Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: kristan 2014-10-12, 16:12:46 Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek i jej uczennica dr Ewa BW , pewnie inni tez , przekonują i dowodzą , że łyżeczka mąki , czy wór tej trucizny, to taki sam pieron dla każdego ludzkiego organizmu.
Nie mnie dyskutować z tak doborowym towarzystwem 8) - wiem swoje - adie :) Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Radzio 2014-10-12, 16:13:57 Cytuj z: Gavroche 2014-10-12, 15:58:38 A mądrzy uczą się na cudzych błędach... :D Mądrzy, mądrzy ..., znam? Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Gavroche 2014-10-12, 16:19:21 Cytuj z: Radzio 2014-10-12, 16:13:57 Cytuj z: Gavroche 2014-10-12, 15:58:38 A mądrzy uczą się na cudzych błędach... :D Mądrzy, mądrzy ..., znam? Nie, bo skąd? Ty na innym levelu biegasz :D Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Maniek 2014-10-12, 16:20:36 Cytuj z: kristan 2014-10-12, 16:12:46 Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek... - wiem swoje - adie :) "- Żadnych wywarów na kościach i mięsie - powtarzam pacjentom. - A na czym? - pytają. - A na wodzie - odpowiadam - mówi ze śmiechem dr Myłek. I argumentuje: - Przecież w zupie najcenniejsze są witaminy i minerały z warzyw. A z kości i mięsa do bulionu trafiają hormony wzrostu, antybiotyki i inne szkodliwe substancje, którymi faszerowano zwierzęta w przemysłowych hodowlach. Dlatego jeśli ktoś chce przygotować rosół to tylko z babcinego drobiu lub z gospodarstwa ekologicznego. " - światowej sławy dr Myłek :shock: kristan, powoli brniesz w ślepą uliczkę... Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: kristan 2014-10-12, 16:22:09 Mówimy o niebie , czy chlebie????
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Gavroche 2014-10-12, 16:22:52 Cytuj z: kristan 2014-10-12, 16:12:46 Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek i jej uczennica dr Ewa BW , pewnie inni tez , przekonują i dowodzą , że łyżeczka mąki , czy wór tej trucizny, to taki sam pieron dla każdego ludzkiego organizmu. Nie mnie dyskutować z tak doborowym towarzystwem 8) - wiem swoje - adie :) Czyli homeopatia działa! ;) Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: administ 2014-10-12, 16:27:56 Cytuj z: kristan 2014-10-12, 16:12:46 Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek i jej uczennica dr Ewa BW , pewnie inni tez , przekonują i dowodzą , że łyżeczka mąki , czy wór tej trucizny, to taki sam pieron dla każdego ludzkiego organizmu. Brudzą jak połączeni. 8) Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Gavroche 2014-10-12, 16:30:29 Cytuj z: admin 2014-10-12, 16:27:56 Cytuj z: kristan 2014-10-12, 16:12:46 Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek i jej uczennica dr Ewa BW , pewnie inni tez , przekonują i dowodzą , że łyżeczka mąki , czy wór tej trucizny, to taki sam pieron dla każdego ludzkiego organizmu. Brudzą jak połączeni. 8) Fajny kalambur :D Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Zyon 2014-10-12, 16:51:47 Cytuj z: admin 2014-10-12, 15:56:01 Bo jak słusznie adaśko zauważył: "na chlebie też proporcja wyjdzie" i trudno z tym dyskutować, bo tak jest w istocie! :D I do tego cytując Renię: "na każdym spotkaniu "opty"-malnych jest chleb"... :wink: Adasko, przydupas nr 13 twierdzi tez, ze codzienne jedzenie zoltek powoduje raka, czego admin jest najlepszym przykladem. Wiec zboza, mleczne i zoltka odpadaja. Co jeszcze zostalo do odstrzelenia? Pani Premier Kopacz jak zyc? Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: administ 2014-10-12, 16:52:25 Ło matko! :shock:
Andkowa autokorekta! Miało być "bredzą jak potłuczeni". :lol: Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Radzio 2014-10-12, 16:54:04 Cytuj z: Gavroche 2014-10-12, 16:19:21 Cytuj z: Radzio 2014-10-12, 16:13:57 Cytuj z: Gavroche 2014-10-12, 15:58:38 A mądrzy uczą się na cudzych błędach... :D Mądrzy, mądrzy ..., znam? Nie, bo skąd? Ty na innym levelu biegasz :D A! Racja, przecież nadal piszę lewą ręką. Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Zyon 2014-10-12, 16:54:14 Cytuj z: Gavroche 2014-10-12, 16:30:29 Cytuj z: admin 2014-10-12, 16:27:56 Cytuj z: kristan 2014-10-12, 16:12:46 Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek i jej uczennica dr Ewa BW , pewnie inni tez , przekonują i dowodzą , że łyżeczka mąki , czy wór tej trucizny, to taki sam pieron dla każdego ludzkiego organizmu. Brudzą jak połączeni. 8) Fajny kalambur :D :lol: :lol: :lol: to nawet lepsze niz oryginal :lol: :lol: :lol: Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Zyon 2014-10-12, 16:56:40 Cytuj z: kristan 2014-10-12, 16:12:46 Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek i jej uczennica dr Ewa BW , pewnie inni tez , przekonują i dowodzą , że łyżeczka mąki , czy wór tej trucizny, to taki sam pieron dla każdego ludzkiego organizmu. Nie mnie dyskutować z tak doborowym towarzystwem 8) - wiem swoje - adie :) Podobno Paracelsus, czyli ojciec nowozytnej medycyny mowi "dawka robi roznice" a tu nagle sie okazuje, ze nie robi nic a nic? Kristan, ja chetnie przeczytam zeby sie dowiedziec, nieobca jest mi rewizja pogladow i staram sie nie przezywac zbyt czesto dysonansow poznawczych. Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Gavroche 2014-10-12, 17:00:11 Cytuj z: Zyon 2014-10-12, 16:51:47 Cytuj z: admin 2014-10-12, 15:56:01 Bo jak słusznie adaśko zauważył: "na chlebie też proporcja wyjdzie" i trudno z tym dyskutować, bo tak jest w istocie! :D I do tego cytując Renię: "na każdym spotkaniu "opty"-malnych jest chleb"... :wink: Adasko, przydupas nr 13 twierdzi tez, ze codzienne jedzenie zoltek powoduje raka, czego admin jest najlepszym przykladem. Wiec zboza, mleczne i zoltka odpadaja. Co jeszcze zostalo do odstrzelenia? Pani Premier Kopacz jak zyc? W lewej stopce Adasia jest tego jeszcze trochę :D Ale w miarę rozwoju ich nauki, zostanie tylko tahini, szpinak i soki z Tesco, a jako źródła białka majonez i masło. ;) Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: administ 2014-10-12, 17:01:13 Cytuj z: Zyon 2014-10-12, 16:51:47 ze codzienne jedzenie zoltek powoduje raka, czego admin jest najlepszym przykladem. Ale moje raki są kupione w zoologicznym! :D Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Zyon 2014-10-12, 17:03:46 Niewazne! Rak to rak, wazne zeby udowodnic swoja teze :lol:
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: renia 2014-10-12, 17:04:35 Cytuj z: admin 2014-10-12, 17:01:13 Cytuj z: Zyon 2014-10-12, 16:51:47 ze codzienne jedzenie zoltek powoduje raka, czego admin jest najlepszym przykladem. Ale moje raki są kupione w zoologicznym! :D Dobrze, że wyjaśniłeś, bo od razu huczałoby w internecie. Chyba, że chcesz sobie statystyki Forum poprawić... :roll: :wink: Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Radzio 2014-10-12, 17:05:28 Cytuj z: kristan 2014-10-12, 16:22:09 Mówimy o niebie , czy chlebie???? W tym szczególnym przypadku, dla mnie, to jest "wsio ryba". Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Zyon 2014-10-12, 17:08:45 Cytuj z: Maniek 2014-10-12, 16:20:36 Cytuj z: kristan 2014-10-12, 16:12:46 Światowej sławy alergolog dr Danuta Myłek... - wiem swoje - adie :) "- Żadnych wywarów na kościach i mięsie - powtarzam pacjentom. - A na czym? - pytają. - A na wodzie - odpowiadam - mówi ze śmiechem dr Myłek. I argumentuje: - Przecież w zupie najcenniejsze są witaminy i minerały z warzyw. A z kości i mięsa do bulionu trafiają hormony wzrostu, antybiotyki i inne szkodliwe substancje, którymi faszerowano zwierzęta w przemysłowych hodowlach. Dlatego jeśli ktoś chce przygotować rosół to tylko z babcinego drobiu lub z gospodarstwa ekologicznego. " - światowej sławy dr Myłek :shock: kristan, powoli brniesz w ślepą uliczkę... :shock: Widze, ze to jakis alergiczny odpowiednik profesora Gacionga :shock: Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Gavroche 2014-10-12, 17:11:57 "Najpierw poznaj fakty, a potem możesz je sobie wypaczać, jak chcesz" :D
Kristan fakty zna, to niech sobie wypacza :lol: Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Maniek 2014-10-12, 17:13:18 Cytuj z: Zyon 2014-10-12, 17:08:45 Widze, ze to jakis alergiczny odpowiednik profesora Gacionga :shock: Profesora Gacionga poznałem osobiście i muszę przyznać, że oprócz nieuctwa nt. Diety Optymalnej, to bardzo miły i przystępny człowiek. Aha, i wygląda całkiem zdrowo, może faktycznie się tymi kłączami i liśćmi żywi. :shock: Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Gavroche 2014-10-12, 17:15:22 Cytuj z: Maniek 2014-10-12, 17:13:18 Cytuj z: Zyon 2014-10-12, 17:08:45 Widze, ze to jakis alergiczny odpowiednik profesora Gacionga :shock: Profesora Gacionga poznałem osobiście i muszę przyznać, że oprócz nieuctwa nt. Diety Optymalnej, to bardzo miły i przystępny człowiek. Aha, i wygląda całkiem zdrowo, może faktycznie się tymi kłączami i liśćmi żywi. :shock: Bo jest wiele dróg do celu, niekoniecznie DO 8) Tylko trza umić, albo farta mić :lol: Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Zyon 2014-10-12, 17:18:06 Cytuj z: admin 2014-10-12, 14:35:05 Kogo gluten zabija, tego zabija, a komu służy, temu służy. Fanatyczne zaś podejście do dietetyki daje jak zwykle opłakane skutki, bo zamiast jeść dla życia, zaczyna się żyć dla jedzenia. 8) To fakt, i tego sie najtrudniej wielu osobom nauczyc. Wtedy wszelkie rezimy zywieniowe zwane dietami traca znaczenie Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Zyon 2014-10-12, 17:44:02 W kazdym razie niech na swojej stronie kristan poprawi odmiane slowa "kulinaria", bo powazne strony nie moga sie roic od bledow.
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Radzio 2014-10-12, 17:53:35 Tak. Znajomość języka do tego zobowiązuje.
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Radzio 2014-10-12, 17:56:13 Skrzyżuję posty, aby czegoś nie popsuć.
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=5121.msg328360#msg328360 Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: MariuszM 2014-10-12, 17:57:03 Cytuj z: admin 2014-10-12, 14:38:42 Kiedyś Krzysiek pojechał do grubego kolegi, którego matką jest pediatra. Na wit C z warzyw.... ;) suplementuje w tab. :DPierwsze pytanie jej po przywitaniu z nim, to: "na co jesteś uczulony i czego nie możesz jeść"... :lol: Jajca, jak berety. 8) Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: MariuszM 2014-10-12, 18:01:35 Cytuj z: Radzio 2014-10-12, 16:13:57 Cytuj z: Gavroche 2014-10-12, 15:58:38 A mądrzy uczą się na cudzych błędach... :D Mądrzy, mądrzy ..., znam? Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Radzio 2014-10-12, 18:10:56 A! Silnoręki mój.
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Radzio 2014-10-12, 18:12:40 Po całej Polsce i okolicach Szwajcarii za Tobą gonię i dogonię.
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: MariuszM 2014-10-12, 18:20:57 A ja na nizinie goszcze :) :D
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Radzio 2014-10-12, 18:34:32 Mam Cię! Niziny to moja specjalność.
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: kristan 2014-10-12, 18:49:04 Jak ja lubie kryptoreklamę - na jednej "jechałem" 18 lat , na drugiej 11 , a na tej mi nie zalezy... :)
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: MariuszM 2014-10-12, 18:52:55 prywaciarz ehhh :) :D
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Radzio 2014-10-12, 19:04:34 Cytuj z: kristan 2014-10-12, 18:49:04 Jak ja lubie kryptoreklamę - na jednej "jechałem" 18 lat , na drugiej 11 , a na tej mi nie zalezy... :) W takim razie zaszalejemy jeszcze przy okazji organizacji jakiej konferencji, bywasz? Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: kristan 2014-10-13, 05:07:04 Dr Jan Kwaśniewski wyraźnie napisał(czytać należy , a nie powielać paplaninę) , ze będąc na Żywieniu Optymalnych kilkanaście lat , łatwo uzyskać Informacje z TAM. Łatwo , po wyregulowaniu odbiornika nawiązać "dialog". Podpowiem - nie słowny , bo to najprymitywniejszy sposób porozumiewania się ,ale Inny(dla wiekszości nie zrozumiały).
Nie o to teraz chodzi. Nieco krótkiej historii z mojej strony: Od wczesnego dzieciństwa(lata 50-te ub. tysiąclecia) wychowywany i uhowywany byłem na wszechobecnym tłuszczu , który był przyjacielem każdego domostwa. Dlatego nie ucząc sie , jechałem w Sz.P. na samych piątkach. W tech.mech - obróbka skrawaniem było podobnie. Średnia spadła do 3-czasami 4-ech(z "polaka" było "cy"-sorry ziom za błedy w kulinarii) Jak przystało na technika mechanika(nigdy nim nie byłem) po 9-cio miesięcznym stażu zostałem technikiem budowy , a po kolejnym dwóch latach kierownikiem budowy , po to , aby z kolei zostac kier zespołu budów i gonić nizijerów po budowach. Po 15-tu latach znudziła mi sie ta profesja i zajałem się...tym czym sie zająłem.Do partyjnej mafii nigdy nie należałem , mimo nacisków. Moje sukcesy wiąże z...TŁUSZCZEM , nie tłuscem. Nie mając żadnej wiedzy żywieniowej , TŁUSZCZE NASYCONE zawsze królowały w moim domu , za wyjątkiem krótkiej , bo 4-ro miesięcznej przerwy. Zauważyliśmy ze nie tędy droga. Smalec - słonina powróciły do lodówki.Niepotrzebnie tylko W- w tamtych czasach Nie pękałem przed zmasowanymi atakami , prasowymi i bezpośrednimi związanymi z dz.gosp. Nie pękam i teraz. Zapewniam , że moje myśli i słowa , na razie, skierowane są na Fundację im Krystyny Dec. Na czyny przyjdzie odpowiedni moment i...Maniek- Mariusz - takich sponsorów nie będę potrzebował. Będą z TAM :) - wystarczy włączyć 5-6-7 czakram :D Zamykam z mojej strony ten wątek. Pozdrawiam. Stanisław Dec Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Gavroche 2014-10-13, 08:34:31 A...to już wiem o so cho :lol:
Kolejny, co mu DO zaszkodziło, ale jak się jada chlebki i klusie, to nic dziwnego, że się widzi UFUsie z TAM :lol: Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Zyon 2014-10-13, 08:49:34 Na to wychodzi, bo jak mowi, ze toi gluten zabil, to znaczy, ze ten gluten ktos musial notorycznie jesc. Wiec to takie ZO jak Adasko pisal, mozna wyrobic na chlebie proporcjum.
Cytuj z: kristan 2014-10-13, 05:07:04 Na czyny przyjdzie odpowiedni moment Juz to pare razy pisales, i ciagle nie ma konkretow. Zamiast uczciwie przyznac, ze chcesz sobie nabic licznik wejsc na strone to robisz jakies podchody. A jak sie kto zapyta to figa z makiem, na Nobla czekam.. Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Gavroche 2014-10-13, 08:52:42 Szkoda czasu na bajkopisarzy 8)
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Zyon 2014-10-13, 08:59:50 Nie bardzo rozumiem dlaczego niektorzy tak lubia brnac w smiesznosc. Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie".
Chyba, ze te mistyczne opisy maja na celu, w razie niepowodzenia lub bezwartosciowosci "odkrycia" byc od razu klasycznym dupchronem, typu "nieodpowiednie wnioski wyciagnales z mojej wieloznacznej odpowiedzi" Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Gavroche 2014-10-13, 09:02:22 Cytuj z: Zyon 2014-10-13, 08:59:50 Nie bardzo rozumiem dlaczego niektorzy tak lubia brnac w smiesznosc. Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie". Chyba, ze te mistyczne opisy maja na celu, w razie niepowodzenia lub bezwartosciowosci "odkrycia" byc od razu klasycznym dupchronem, typu "nieodpowiednie wnioski wyciagnales z mojej wieloznacznej odpowiedzi" To właśnie mówię, bajkopisarz, kacyk, szaman, Jezus, wszyscy mają nierówno pod deklem, a traumatyczne przeżycia jeszcze pogłębiają ten stan :? Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: MariuszM 2014-10-13, 09:05:05 Cytuj z: Gavroche 2014-10-13, 09:02:22 Cytuj z: Zyon 2014-10-13, 08:59:50 Nie bardzo rozumiem dlaczego niektorzy tak lubia brnac w smiesznosc. Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie". Chyba, ze te mistyczne opisy maja na celu, w razie niepowodzenia lub bezwartosciowosci "odkrycia" byc od razu klasycznym dupchronem, typu "nieodpowiednie wnioski wyciagnales z mojej wieloznacznej odpowiedzi" To właśnie mówię, bajkopisarz, kacyk, szaman, Jezus, Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Radzio 2014-10-13, 09:08:55 Jezus przecież nie był ogrodnikiem, pasterze zaś miewają psy.
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Radzio 2014-10-13, 09:09:57 Suki, z resztą, też.
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Radzio 2014-10-13, 09:20:51 Zaś nie ten level do medytacji wybrałem?!
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Zyon 2014-10-13, 09:49:20 Kapitanie kristan, poprawcie no ten tytul na tej reklamowanej nachalnie stronie, bo razi zla odmiana i wieje wiocha okrutnie, ze autor takiej powaznej i niosacej bezinteresowna pomoc strony nie potrafi sie wyslowic w jezyku polskim :)
Moja bezinteresowna pomoc w formie lopatologicznej --> http://sjp.pl/kulinari%C3%B3w Nie dziekuj :D Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Dasna 2014-10-13, 09:51:42 Cytuj z: Zyon 2014-10-13, 08:59:50 Nie bardzo rozumiem dlaczego niektorzy tak lubia brnac w smiesznosc. Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie". Chyba, ze te mistyczne opisy maja na celu, w razie niepowodzenia lub bezwartosciowosci "odkrycia" byc od razu klasycznym dupchronem, typu "nieodpowiednie wnioski wyciagnales z mojej wieloznacznej odpowiedzi" Сóż, będę małostkowa i Radzio przywłaszczył sobie moje określenie jego wypowiedzi jako woalowanie rzeczywistego sensu. I teraz używa. Cóz jak kogoś nie stac na własne określenia musi używać cudzych. To, tak dla ścisłości. Bo Radzio to suuuper mądrze widać dla facetów pisze , ale to poniatno, bo kobiety tępi jak może a facetom w dupę włazi. Sorry, w pupcię. A co do Kristana to widać, że próbuje to tu to tam zrobić business. Każdy orze jak może. Promocja, manipulacja, lajki, kliknięcia, dorabianie ideologii, wywoływanie poczucia winy. Jasne jak na dłoni. I parę kopiejek zawsze wpadnie. 8) Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Dasna 2014-10-13, 09:52:45 Cytuj z: Zyon 2014-10-13, 09:49:20 Kapitanie kristan, poprawcie no ten tytul na tej reklamowanej nachalnie stronie, bo razi zla odmiana i wieje wiocha okrutnie, ze autor takiej powaznej i niosacej bezinteresowna pomoc strony nie potrafi sie wyslowic w jezyku polskim :) Moja bezinteresowna pomoc w formie lopatologicznej --> http://sjp.pl/kulinari%C3%B3w Nie dziekuj :D :lol: :lol: Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Gavroche 2014-10-13, 09:55:19 Cytuj z: Dasna 2014-10-13, 09:51:42 Cytuj z: Zyon 2014-10-13, 08:59:50 Nie bardzo rozumiem dlaczego niektorzy tak lubia brnac w smiesznosc. Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie". Chyba, ze te mistyczne opisy maja na celu, w razie niepowodzenia lub bezwartosciowosci "odkrycia" byc od razu klasycznym dupchronem, typu "nieodpowiednie wnioski wyciagnales z mojej wieloznacznej odpowiedzi" Сóż, będę małostkowa i Radzio przywłaszczył sobie moje określenie jego wypowiedzi jako woalowanie rzeczywistego sensu. I teraz używa. Cóz jak kogoś nie stac na własne określenia musi używać cudzych. To, tak dla ścisłości. Bo Radzio to suuuper mądrze widać dla facetów pisze , ale to poniatno, bo kobiety tępi jak może a facetom w dupę włazi. Sorry, w pupcię. A co do Kristana to widać, że próbuje to tu to tam zrobić business. Każdy orze jak może. Promocja, manipulacja, lajki, kliknięcia, dorabianie ideologii, wywoływanie poczucia winy. Jasne jak na dłoni. I parę kopiejek zawsze wpadnie. 8) Przecież nic złego w tym nie ma, przeciwnie, ubaw jest :lol: Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Dasna 2014-10-13, 10:11:19 Cytuj z: Gavroche 2014-10-13, 09:55:19 Cytuj z: Dasna 2014-10-13, 09:51:42 Cytuj z: Zyon 2014-10-13, 08:59:50 Nie bardzo rozumiem dlaczego niektorzy tak lubia brnac w smiesznosc. Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie". Chyba, ze te mistyczne opisy maja na celu, w razie niepowodzenia lub bezwartosciowosci "odkrycia" byc od razu klasycznym dupchronem, typu "nieodpowiednie wnioski wyciagnales z mojej wieloznacznej odpowiedzi" Сóż, będę małostkowa i Radzio przywłaszczył sobie moje określenie jego wypowiedzi jako woalowanie rzeczywistego sensu. I teraz używa. Cóz jak kogoś nie stac na własne określenia musi używać cudzych. To, tak dla ścisłości. Bo Radzio to suuuper mądrze widać dla facetów pisze , ale to poniatno, bo kobiety tępi jak może a facetom w dupę włazi. Sorry, w pupcię. A co do Kristana to widać, że próbuje to tu to tam zrobić business. Każdy orze jak może. Promocja, manipulacja, lajki, kliknięcia, dorabianie ideologii, wywoływanie poczucia winy. Jasne jak na dłoni. I parę kopiejek zawsze wpadnie. 8) Przecież nic złego w tym nie ma, przeciwnie, ubaw jest :lol: Też tak uważam. :D Normalka. 8) Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Zyon 2014-10-13, 10:17:29 Cytuj z: Dasna 2014-10-13, 09:51:42 Cytuj z: Zyon 2014-10-13, 08:59:50 Nie bardzo rozumiem dlaczego niektorzy tak lubia brnac w smiesznosc. Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie". Chyba, ze te mistyczne opisy maja na celu, w razie niepowodzenia lub bezwartosciowosci "odkrycia" byc od razu klasycznym dupchronem, typu "nieodpowiednie wnioski wyciagnales z mojej wieloznacznej odpowiedzi" Сóż, będę małostkowa i Radzio przywłaszczył sobie moje określenie jego wypowiedzi jako woalowanie rzeczywistego sensu. I teraz używa. Cóz jak kogoś nie stac na własne określenia musi używać cudzych. To, tak dla ścisłości. Bo Radzio to suuuper mądrze widać dla facetów pisze , ale to poniatno, bo kobiety tępi jak może a facetom w dupę włazi. Sorry, w pupcię. A co do Kristana to widać, że próbuje to tu to tam zrobić business. Każdy orze jak może. Promocja, manipulacja, lajki, kliknięcia, dorabianie ideologii, wywoływanie poczucia winy. Jasne jak na dłoni. I parę kopiejek zawsze wpadnie. 8) Ach jak tak to przepraszam matka, nie wiedzialam, ze to ty uzylas pierwsza. Radzio w kazdym razie naduzywa i pewnie dlatego mi sie w oczy rzucilo 8) Mam nadzieje, ze sie nie pogniewalas i nie bedziesz mnie zaraz rownac z gleba jak przyszly noblista kristan :? :lol: :lol: Co do kristana - to oczywiscie nie ma nic zdroznego w zarabianiu na wiedzy, w koncu po to sie ja (miedzy innymi) zdobywa. Na swojej wiedzy w koncu zarabiaja np Mistrz Slonecki czy "sasiad" JW i nie ma w tym nic zdroznego. Jedynie forma jest lipna, bo podpinanie sie pod doktora z ta pseudobezinteresownoscia jest lekko (albo i nie lekko) zenujace i nic wiecej. Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Gavroche 2014-10-13, 10:22:45 Biedny Kristan :(
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Dasna 2014-10-13, 10:25:48 Cytuj z: Zyon 2014-10-13, 10:17:29 Cytuj z: Dasna 2014-10-13, 09:51:42 Cytuj z: Zyon 2014-10-13, 08:59:50 Nie bardzo rozumiem dlaczego niektorzy tak lubia brnac w smiesznosc. Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie". Chyba, ze te mistyczne opisy maja na celu, w razie niepowodzenia lub bezwartosciowosci "odkrycia" byc od razu klasycznym dupchronem, typu "nieodpowiednie wnioski wyciagnales z mojej wieloznacznej odpowiedzi" Сóż, będę małostkowa i Radzio przywłaszczył sobie moje określenie jego wypowiedzi jako woalowanie rzeczywistego sensu. I teraz używa. Cóz jak kogoś nie stac na własne określenia musi używać cudzych. To, tak dla ścisłości. Bo Radzio to suuuper mądrze widać dla facetów pisze , ale to poniatno, bo kobiety tępi jak może a facetom w dupę włazi. Sorry, w pupcię. A co do Kristana to widać, że próbuje to tu to tam zrobić business. Każdy orze jak może. Promocja, manipulacja, lajki, kliknięcia, dorabianie ideologii, wywoływanie poczucia winy. Jasne jak na dłoni. I parę kopiejek zawsze wpadnie. 8) Ach jak tak to przepraszam matka, nie wiedzialam, ze to ty uzylas pierwsza. Radzio w kazdym razie naduzywa i pewnie dlatego mi sie w oczy rzucilo 8) Mam nadzieje, ze sie nie pogniewalas i nie bedziesz mnie zaraz rownac z gleba jak przyszly noblista kristan :? :lol: :lol: Co do kristana - to oczywiscie nie ma nic zdroznego w zarabianiu na wiedzy, w koncu po to sie ja (miedzy innymi) zdobywa. Na swojej wiedzy w koncu zarabiaja np Mistrz Slonecki czy "sasiad" JW i nie ma w tym nic zdroznego. Jedynie forma jest lipna, bo podpinanie sie pod doktora z ta pseudobezinteresownoscia jest lekko (albo i nie lekko) zenujace i nic wiecej. Ach, lubimyj moj Zyonu , Tobie prawie wszyćko wybaczam. :lol: :lol: Jezdem tylko człowiekiem, małym i omylnym, więc som typy , którym nawet drobiazgu nie wybaczam, ale to nie Ty. :lol: :lol: No, tak. Maestrii w tym niet. :( Tak grubymi nićmi szyte , że aż się włos jeży. :? Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Dasna 2014-10-13, 10:27:34 Cytuj z: Gavroche 2014-10-13, 10:22:45 Biedny Kristan :( Sorry Winnetou, business is business. 8) :lol: Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Radzio 2014-10-13, 12:14:35 Cytuj z: Zyon 2014-10-13, 08:59:50 ... Cos wiesz to mowisz a nie jakies, jakby to Radzio napisal "woalowanie". ... Wziąłem jak swoją i będę jej nadużywał, bo to konkretna i merytoryczna rada jest, która na pochwałę zasługuje. (według młodzieży- pochwę) To w mojej kwestii, a teraz to: - "... coś wiesz, to mówisz ..."- całkiem niedawno ustaliliśmy zgodność na poziomie "daj, daj, daj ...". Daruj @kristan'owi, bowiem o zdrowie ze sobą walczy. Bierz książeczkę, tę z DO i ... wio. Nie ma potrzeby targać za kudły fanatycznie usposobionych nałogowców. Za kilka lat zrobisz sobie formacik i z podziwem dostrzeżesz, jak towarzystwo sobie nie tylko w talerz, ale i pod liszkę zagląda w sposób niezwykle cywilizowany. Proste i merytoryczne! Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Zyon 2014-10-14, 16:05:02 Cytuj z: Zyon 2014-10-13, 09:49:20 Kapitanie kristan, poprawcie no ten tytul na tej reklamowanej nachalnie stronie, bo razi zla odmiana i wieje wiocha okrutnie, ze autor takiej powaznej i niosacej bezinteresowna pomoc strony nie potrafi sie wyslowic w jezyku polskim :) Moja bezinteresowna pomoc w formie lopatologicznej --> http://sjp.pl/kulinari%C3%B3w Nie dziekuj :D Jeszcze raz, tym bardziej tak jak tato do nierozgarnietego Jasia: Dopelniacz - kogo? czego? (np )nie widac Maria (l.poj) - (podejsc) do Marii Akwaria (l.mn) - (podejsc) do akwariów NIE DO AKWARII Kulinaria (l.mn) - DO KULINARIOW :lol: :lol: Popraw sie pan panie kapitanie kristan, bo raz piszesz, ze jedni psuja jezyk polski a sam nie jestes lepszy :lol: :lol: PS. Nie dziekuj :lol: :lol: :lol: Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: kristan 2014-12-13, 20:07:37 Cytuj z: Zyon 2014-10-14, 16:05:02 Cytuj z: Zyon 2014-10-13, 09:49:20 Kapitanie kristan, poprawcie no ten tytul na tej reklamowanej nachalnie stronie, bo razi zla odmiana i wieje wiocha okrutnie, ze autor takiej powaznej i niosacej bezinteresowna pomoc strony nie potrafi sie wyslowic w jezyku polskim :) Moja bezinteresowna pomoc w formie lopatologicznej --> http://sjp.pl/kulinari%C3%B3w Nie dziekuj :D Jeszcze raz, tym bardziej tak jak tato do nierozgarnietego Jasia: Dopelniacz - kogo? czego? (np )nie widac Maria (l.poj) - (podejsc) do Marii Akwaria (l.mn) - (podejsc) do akwariów NIE DO AKWARII Kulinaria (l.mn) - DO KULINARIOW :lol: :lol: Popraw sie pan panie kapitanie kristan, bo raz piszesz, ze jedni psuja jezyk polski a sam nie jestes lepszy :lol: :lol: PS. Nie dziekuj :lol: :lol: :lol: Dzięki Zyon,mordo ty moja za http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria-przepisy-diety-optymalnej-zywienie-optymalne-stanislaw-dec/266-ps-do-kulinarii.html (uwieczniłem nawet) Dopiero dziś odczytałem wątek do końca- dzięki całej reszcie świata tego-jestem pełen podziwu dla powagi wpisów poszczególnych postów. Brawo,bravo... Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: Zyon 2014-12-13, 20:19:45 Nie ma sprawy, jestem po to zeby pomagac
Tytu: Odp: PS DO MOICH KULINARI Wiadomo wysana przez: MariuszM 2014-12-13, 20:44:44 Cytuj z: Zyon 2014-12-13, 20:19:45 Nie ma sprawy, jestem po to zeby pomagac aj love ta game ;)
forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone. |