forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: MORGANO 2006-12-14, 00:31:59



Tytu³: ROLADKI Z SOLI W SOSIE PIETRUSZKOWYM.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-12-14, 00:31:59
ROLADKI Z SOLI W SOSIE PIETRUSZKOWYM.

Składniki.
800 g filetów z soli
400g śmietany 30%
100 g cebulki /3 szalotki/
250 g wytrawnego białego wina
100g masła
50 g pietruszki natka /1 pęczek/
sok z l cytryny, sól, pieprz.

Sposób przygotowania.
Filety opÅ‚ukać, osuszyć przekroić wzdÅ‚uż na pół. RybÄ™ skropić sokiem z cytryny oprószyć solÄ… i pieprzem. PietruszkÄ™ opÅ‚ukać i osuszyć. Kilka maÅ‚ych gaÅ‚Ä…zek odÅ‚ożyć do dekoracji. ResztÄ™ posiekać. Szalotki oczyÅ›cić i drobno pokroić KawaÅ‚ki ryby posypać 2 Å‚yżkami posiekanej natki, zrolować i spiąć wykaÅ‚aczkami. SzalotkÄ™ zeszklić na maÅ›le, wlać wino, zagotować. Do gorÄ…cego wywaru wÅ‚ożyć rybÄ™ i zostawić na okoÅ‚o 8 minut. Roladki wyjąć z wywaru i odstawić w ciepÅ‚e miejsce. Do wywaru dodać Å›mietanÄ™, zagotować, dodać resztÄ™ posiekanej pietruszki, sos doprawić solÄ… i pieprzem udekorować pietruszkÄ… podawać z sosem i  ryżem.

Ogółem 1700g B-T-W 145,0 – 208,6 – 26,2  / 2560 kalorii /
100 gram produktu B-T-W  8,5 – 12,3 – 1,5 / 150 kalorii /
250 gram porcja 1 osobowa B-T-W 21,3 – 30,7 – 3,9  / 380 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 1,4 : 0,2
B+T/250g – 52,0g





forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.