forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-05-03, 19:55:56

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
660875 wiadomości w 4059 wątkach; wysłane przez 28 użytkowników
Najnowszy użytkownik: t0mat0
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Omlet "Vesterbro" from Copenhagen
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Omlet "Vesterbro" from Copenhagen  (Przeczytany 2763 razy)
adampio
Gość


Email
Omlet "Vesterbro" from Copenhagen
« : 2008-07-01, 18:59:06 »

50 gr sloniny
100 gr zoltek
40 gr bialka
100 gr slodkiej smietany 38 % ( w Polsce chyba nie ma) moze byc 36%
25 gr cebuli

slonine stopic na patelni
zoltka,bialko, cebule i smietane ubic trzepaczka jak na omleta
calosc wlac na patelnie i smazyc
na dwie ostatnie minuty smazenia przykryc

ja dodaje do jeszce do jajek w czasie trzepania dwie lyzki ( okolo 15 gr platkow owsianych albo otrebow) ale tego nie ma w przepisie.

Polecam, bardzo lekki omlet i nadzwyczaj optymalny.
Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 17 zapytaniami.