Tytu³: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: fewa 2012-01-31, 15:56:13 SkÅ‚adniki:
- 200g masÅ‚a - 200g Å›mietanki (30%) - 60g kakao - 40g fruktozy - szczypta cynamonu  I tak. Kakao rozpuÅ›cić w niewielkiej iloÅ›ci Å›mietanki. Dodać pozostaÅ‚Ä… Å›mietankÄ™, pokrojone masÅ‚o, fruktozÄ™ i cynamon.  Podgrzewać na ogniu, mieszać i zagotować.  MasÄ™ czekoladowÄ… przeÅ‚ożyć do odpowiedniego pojemnika, schÅ‚odzić i umieÅ›cić w lodówce. Pokroić w odpowiednie wzory (wedÅ‚ug uznania) Aby urozmaicić smak można do masy czekoladowej dodać wiórka kokosowe, wczeÅ›niej namoczone w alkoholu - wersja tylko dla dorosÅ‚ych. Lub jakieÅ› inne bakalie (wedÅ‚ug smaku). Należy tylko pamiÄ™tać o wartoÅ›ci BTW ZdjÄ™cie nie chce siÄ™ wkleić :( Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-01-31, 16:27:59 ...a szkoda... :( wszystko Å‚adnie, piÄ™knie, nie daje mi jednak spokoju ta fruktoza...czy aby na pewno jest ona mniej szkodliwa od zwykÅ‚ego cukru (w którym glukoza i fruktoza wystÄ™pujÄ… chyba w jednakowych iloÅ›ciach)...?
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-01-31, 16:40:54 Cytuj z: fewa 2012-01-31, 15:56:13 ZdjÄ™cie nie chce siÄ™ wkleić :( A masz je wstawione w komputer? Np. na pulpit? JeÅ›li masz, to w okienku, w którym wysyÅ‚amy wiadomość jest z lewej strony taki napis "Opcje dodatkowe..." - klikasz na niego i wyskakuje Tobie taki napis "ZaÅ‚Ä…cz" z maÅ‚ym okienkiem obok "Wybierz plik", klikasz na to maleÅ„kie okienko i wyskakuje Tobie okienko z ikonkami zapisanych zdjęć. Klikasz na ta ze zdjÄ™ciem, które chcesz wkleić i potem klikasz "WyÅ›lij wiadomość". Nie można przy zdjÄ™ciach robić "PodglÄ…du" bo zdjÄ™cie zniknie i trzeba je wstawiać od nowa... Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: fewa 2012-01-31, 16:50:39 Można zamiast fruktozy zastosować cukier.
Z tego co wiem fruktoza lepiej jest tolerowana przez organizm. Fachowo nie umiem tego wytÅ‚umaczyć. Tak samo jak sól morska jest lepsza od kamiennej. :) :lol: :lol: robiÅ‚am podglÄ…d, może teraz siÄ™ uda Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: fewa 2012-01-31, 16:52:21 ZdjÄ™cie czekoladek
[zaÅ‚Ä…cznik usuniÄ™ty przez administratora] Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-01-31, 16:54:11 Supeeer... :D
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-01-31, 16:59:38 Cytuj z: fewa 2012-01-31, 16:52:21 ZdjÄ™cie czekoladek A teraz pewnie Admin jeszcze bÄ™dzie chciaÅ‚, żebyÅ› zdjÄ™cia w postaci linku umieszczaÅ‚a... 8) :lol: Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: fewa 2012-01-31, 17:17:19 Cytuj z: renia 2012-01-31, 16:59:38 Cytuj z: fewa 2012-01-31, 16:52:21 ZdjÄ™cie czekoladek A teraz pewnie Admin jeszcze bÄ™dzie chciaÅ‚, żebyÅ› zdjÄ™cia w postaci linku umieszczaÅ‚a... 8) :lol: Tylko jak :shock: :lol: Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-01-31, 17:25:42 :shock: :lol: ... nie mam pojÄ™cia. A On nie ma serca... 8) :|
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-01-31, 17:28:31 CoÅ› tam kombinowaÅ‚am z tym... http://www.fotosik.pl/ ale nie wiem czy bym powtórnie umiaÅ‚a siÄ™ tym posÅ‚użyć...
Jestem w tym antytalent... 8) Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: fewa 2012-01-31, 18:41:27 Nie wiem, czy jest taka potrzeba, ja tyle zdjęć wklejam, że ho ho ho :lol: :lol:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-01-31, 18:46:38 Zawsze zaczyna siÄ™ od pierwszego, a potem ho ho... :lol:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: fewa 2012-01-31, 19:23:08 Na Fotosiku już siÄ™ zarejestrowaÅ‚am, wkleiÅ‚am tam zdjÄ™cia i.... :lol: na razie nic, nie da siÄ™ przesÅ‚ać :evil: może trzeba, aby konto siÄ™ aktywowaÅ‚o.
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-01-31, 19:34:29 Mariusz siÄ™ na tym zna... :roll:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-01-31, 19:47:29 Już wiem jak to siÄ™ robi :D
http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/kody/?uploadCount=1&layout=3&uploadedPhotoId=24e9806cf3fd154f Wchodzisz na tÄ… stronÄ™ (nie musisz być nawet zalogowana, ani zarejestrowana) zaznaczacz na dole strony, że masz +18 lat (mam nadziejÄ™, że masz już skoÅ„czone :wink:) klikasz na okienko gdzie pisze "wybierz zdjÄ™cie", a potem na napis "rozpocznij przesyÅ‚anie" i potem kopiujesz ten link i możesz go wklejać na Forum - czy gdzie chcesz. Zdolna jestem... 8) :lol: :wink: Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-01-31, 19:51:33 Na tÄ… stronÄ™ wchodzisz...
http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/krok-1 - i tak samo po klikniÄ™ciu "wybierz zdjÄ™cie" klikasz na ikonkÄ™ zdjÄ™cia, które chcesz wstawić... Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: fewa 2012-01-31, 20:13:56 No na reszcie http://www.fotosik.pl/u/1565/album/1088478 :D udaÅ‚o siÄ™. Po na najechaniu myszkÄ… na dane zdjÄ™cie, powiÄ™kszy siÄ™ :lol:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-01-31, 20:20:43 Ja Ciebie nie chwalÄ™, ale Ty masz po prostu talent... :D
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-01-31, 20:29:17 Czyli już mogÄ™ zabawić siÄ™ w tego zÅ‚ego administratora! :D
Siach i po zaÅ‚Ä…czniku. :? Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2012-01-31, 20:36:39 Fewa, nie jest to za sÅ‚odkie?
ObjÄ™toÅ›ciowo to 500 g, wiÄ™c przeliczajÄ…c na "szklanki" 3 (15 g) Å‚yżeczki cukru mogÅ‚oby wystarczyć, ew. żeby ten sÅ‚odycz podrasować możnaby dodać szczyptÄ™ soli i szczyptÄ™ (mniejszÄ…) gaÅ‚ki muszkatoÅ‚owej. Oprócz cynamonu. Czy cynamon jest w gotowym wyrobie wyczuwalny? Możnaby to wysÅ‚ać do redakcji "Optymalnych", namawiam :)  ZdjÄ™cie jest, wszystko jest. FruktozÄ™ lepiej zmienić na cukier. Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-01-31, 20:42:53 Cytuj z: admin 2012-01-31, 20:29:17 Czyli już mogÄ™ zabawić siÄ™ w tego zÅ‚ego administratora! :D Siach i po zaÅ‚Ä…czniku. :? Chyba lubisz takÄ… zabawÄ™... :shock: :lol: Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-01-31, 20:45:51 Nie chcÄ™, ale muszÄ™! :wink: :lol:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-01-31, 20:48:04 Rozumiem... :roll: przykry obowiÄ…zek... 8) :lol:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-01-31, 20:51:37 Yep! :?
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-01-31, 20:55:41 Czyli jednak masz serce... 8)
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-01-31, 21:01:47 Harde. :wink:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-01-31, 21:04:42 ...jak skaÅ‚a... :evil: :lol: którÄ… erozja bierze... :lol: :wink:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: fewa 2012-01-31, 21:57:50 Cytuj z: Teresa Stachurska 2012-01-31, 20:36:39 Fewa, nie jest to za sÅ‚odkie? ObjÄ™toÅ›ciowo to 500 g, wiÄ™c przeliczajÄ…c na "szklanki" 3 (15 g) Å‚yżeczki cukru mogÅ‚oby wystarczyć, ew. żeby ten sÅ‚odycz podrasować możnaby dodać szczyptÄ™ soli i szczyptÄ™ (mniejszÄ…) gaÅ‚ki muszkatoÅ‚owej. Oprócz cynamonu. Czy cynamon jest w gotowym wyrobie wyczuwalny? Możnaby to wysÅ‚ać do redakcji "Optymalnych", namawiam :)  ZdjÄ™cie jest, wszystko jest. FruktozÄ™ lepiej zmienić na cukier. W smaku jeÅ›li chodzi o sÅ‚odycz można porównać do czekolady 90%. GaÅ‚ka muszkatoÅ‚owa? kojarzy mi siÄ™ z pasztetem :shock: Fakt, cynamonu w ogóle nie czuć. NastÄ™pnym razem zrobiÄ™ inne, chodzi mi po gÅ‚owie z alkoholem :lol: i z polewÄ… czekoladowÄ…, tak, aby byÅ‚y twarde jak te ze sklepu. Wiem, że fruktoza jest lepsza, ale jak kto woli można zamienić na cukier, wtedy bÄ™dzie sÅ‚odsza i w takim wypadku w przepisie bÄ™dzie trzeba zmniejszyć jego ilość. Jak ma siÄ™ ochotÄ™ na coÅ› sÅ‚odkiego, to dwa kawaÅ‚ki w zupeÅ‚noÅ›ci zaspokojÄ… zachcianki. Nie liczyÅ‚am proporcji, bo przy tak dużej iloÅ›ci tÅ‚uszczu, a maÅ‚ej W jest to zbÄ™dne. Ale jeÅ›li jest ktoÅ› chory to najpierw zanim skorzysta z przepisu, policzy. Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: wisienka 2012-02-01, 19:00:27 Cytuj z: admin 2012-01-31, 20:29:17 Czyli już mogÄ™ zabawić siÄ™ w tego zÅ‚ego administratora! :D Siach i po zaÅ‚Ä…czniku. :? Adminie, dlaczego nie wolno tu wklejać żadnych zdjęć? tylko w tym temacie czy w ogóle na forum? Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-02-01, 19:04:40 Bo zdjÄ™cia zajmujÄ… zbyt dużo miejsca.
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-02-01, 19:08:27 Cytuj z: wisienka 2012-02-01, 19:00:27 Cytuj z: admin 2012-01-31, 20:29:17 Czyli już mogÄ™ zabawić siÄ™ w tego zÅ‚ego administratora! :D Siach i po zaÅ‚Ä…czniku. :? Adminie, dlaczego nie wolno tu wklejać żadnych zdjęć? tylko w tym temacie czy w ogóle na forum? Można, ale za pomocÄ… linków... Albo zwyczajnie, a Admin bÄ™dzie je usuwaÅ‚... :lol: Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: wisienka 2012-03-08, 20:21:13 Cytuj z: fewa 2012-01-31, 15:56:13 SkÅ‚adniki: - 200g masÅ‚a - 200g Å›mietanki (30%) - 60g kakao - 40g fruktozy - szczypta cynamonu  I tak. Kakao rozpuÅ›cić w niewielkiej iloÅ›ci Å›mietanki. Dodać pozostaÅ‚Ä… Å›mietankÄ™, pokrojone masÅ‚o, fruktozÄ™ i cynamon.  Podgrzewać na ogniu, mieszać i zagotować.  MasÄ™ czekoladowÄ… przeÅ‚ożyć do odpowiedniego pojemnika, schÅ‚odzić i umieÅ›cić w lodówce. Pokroić w odpowiednie wzory (wedÅ‚ug uznania) Aby urozmaicić smak można do masy czekoladowej dodać wiórka kokosowe, wczeÅ›niej namoczone w alkoholu - wersja tylko dla dorosÅ‚ych. Lub jakieÅ› inne bakalie (wedÅ‚ug smaku). Należy tylko pamiÄ™tać o wartoÅ›ci BTW ZdjÄ™cie nie chce siÄ™ wkleić :( Jedno pytanie fewa - czy na pewno trzeba zagotować? bo jak dotÄ…d wszelkie przepisy na takÄ… domowÄ… czekoladÄ™ czy tez polewÄ™ czekoladowÄ…, to wszÄ™dzie pisaÅ‚o żeby wÅ‚aÅ›nie nie dopuÅ›cić do zagotowania a tylko podgrzewać aż skÅ‚adniki siÄ™ poÅ‚Ä…czÄ… i cukier siÄ™ rozpuÅ›ci.Jak mi siÄ™ kiedyÅ› taka polewa zagotowaÅ‚a to sie to takie karmelowe zrobiÅ‚o i nie chciaÅ‚o mi to zastygnąć na cieÅ›cie tylko caÅ‚y czas siÄ™ ciÄ…gnęło jak krówka ciÄ…gutka... :roll" od tamtej pory zawsze uważaÅ‚am na to,żeby żadnej czekolady czy polewy nie zagotować.Ty zagotowaÅ‚aÅ›? Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: fewa 2012-03-14, 22:34:34 Jedno pytanie fewa - czy na pewno trzeba zagotować? bo jak dotÄ…d wszelkie przepisy na takÄ… domowÄ… czekoladÄ™ czy tez polewÄ™ czekoladowÄ…, to wszÄ™dzie pisaÅ‚o żeby wÅ‚aÅ›nie nie dopuÅ›cić do zagotowania a tylko podgrzewać aż skÅ‚adniki siÄ™ poÅ‚Ä…czÄ… i cukier siÄ™ rozpuÅ›ci.Jak mi siÄ™ kiedyÅ› taka polewa zagotowaÅ‚a to sie to takie karmelowe zrobiÅ‚o i nie chciaÅ‚o mi to zastygnąć na cieÅ›cie tylko caÅ‚y czas siÄ™ ciÄ…gnęło jak krówka ciÄ…gutka... :roll" od tamtej pory zawsze uważaÅ‚am na to,żeby żadnej czekolady czy polewy nie zagotować.Ty zagotowaÅ‚aÅ›? Cytuj: Ja zagotowaÅ‚am, chyba z przyzwyczajenia, bo zawsze kakao gotujÄ™ ze Å›mietankÄ… do picia, a ostatnia robiÄ™ sobie samo kakao na wodzie to takie a..la kawa :lol: a jeÅ›li chodzi o czekoladÄ™ to nic siÄ™ nie staÅ‚o, nie zaszkodziÅ‚o gotowanie, a i do przechowywania na dÅ‚użej lepiej siÄ™ nadaje, tak myÅ›lÄ™. Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2012-04-02, 21:00:11 Czekolada stygnie :) Cukru daÅ‚am 20 g. Oraz 30 g ekstraktu waniliowego.
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-04-02, 21:16:26 ZdjÄ™cie bÄ™dzie?
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2012-04-02, 21:36:26 Dam na kuchniÄ™, wiÄ™c bÄ™dzie :) Ciekawa jestem czy Fewa ten przepis wysÅ‚aÅ‚a do miesiÄ™cznika "Optymalni". KtoÅ› wie? Czy moja kolej?
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-04-02, 21:40:15 Cytuj z: Teresa Stachurska 2012-04-02, 21:36:26 Dam na kuchniÄ™ ... Chyba w pokoju by lepiej siÄ™ prezentowaÅ‚o... 8) :lol: :wink: Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2012-04-02, 21:53:22 Jo :lol:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-04-02, 22:04:56 BÄ™dziesz jÄ… mrozić, czy rozdasz część... :roll:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2012-04-02, 22:26:31 Czekolada do mrożenia siÄ™ nie nadaje, tak pamiÄ™tam skÄ…dÅ›. Nie wiem dlaczego. Przepisu byÅ‚am ciekawa wiÄ™c trzeba byÅ‚o go zrealizować. ZobaczÄ™ co wyjdzie jak ostygnie i wtedy zdecydujÄ™ co dalej :)
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-04-02, 22:48:36 Jak zaczniesz próbować i siÄ™ zastanawiać, to już chyba nie bÄ™dzie co rozdawać... 8) :lol: :wink:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: fewa 2012-04-02, 23:00:09 Cytuj z: Teresa Stachurska 2012-04-02, 21:36:26 Dam na kuchniÄ™, wiÄ™c bÄ™dzie :) Ciekawa jestem czy Fewa ten przepis wysÅ‚aÅ‚a do miesiÄ™cznika "Optymalni". KtoÅ› wie? Czy moja kolej? Ja wiem :lol: nie wysÅ‚aÅ‚am :shock: Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: fewa 2012-04-02, 23:04:06 W miesiÄ™czniku mogliby mieć artykuÅ‚y, przepisy z forum, nikt by nie miaÅ‚ przeciwko temu. Jak siÄ™ daje publicznie jakiÅ› przepis to czemu nie mógÅ‚by być w czasopiÅ›mie? Czy potrzebne jest specjalne zezwolenie?
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-04-03, 07:18:11 Przepis jest niewykonalny, ponieważ przeciÄ™tna osoba nie wie skÄ…d wziąć 40g fruktozy! :shock:
JeÅ›li siÄ™ napisze, żeby fruktozÄ™ zastÄ…pić sacharozÄ…, to też jej to nic nie powie.  :? Dlatego siÄ™ pisze prosto: cukier z cukiernicy, a nie jakieÅ› 40g lewulozy! :? Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Dasna 2012-04-03, 07:51:41 Cytuj z: admin 2012-04-03, 07:18:11 Przepis jest niewykonalny, ponieważ przeciÄ™tna osoba nie wie skÄ…d wziąć 40g fruktozy! :shock: JeÅ›li siÄ™ napisze, żeby fruktozÄ™ zastÄ…pić sacharozÄ…, to też jej to nic nie powie.  :? Dlatego siÄ™ pisze prosto: cukier z cukiernicy, a nie jakieÅ› 40g lewulozy! :? Uwielbiam niewykonalne przepisy. :P Nie stresujÄ™ siÄ™ , że nie wprowadziÅ‚am ich w życie. Po prostu sÄ… niewykonalne. :D Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2012-04-03, 10:20:45 Cytuj z: fewa 2012-04-02, 23:00:09 Cytuj z: Teresa Stachurska 2012-04-02, 21:36:26 Dam na kuchniÄ™, wiÄ™c bÄ™dzie :) Ciekawa jestem czy Fewa ten przepis wysÅ‚aÅ‚a do miesiÄ™cznika "Optymalni". KtoÅ› wie? Czy moja kolej? Ja wiem :lol: nie wysÅ‚aÅ‚am :shock: To proponujÄ™ posÅ‚ać :) Z fotografiÄ…. 20 g cukru jest aż nadto. NastÄ™pnym razem dam mniej. Mnie czekolada tym razem nie wyszÅ‚a. Jest dobry (smaczny) krem, np do mazurka z orzechowym spodem, bez cukru, bo co za dużo to nie zdrowo. Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-04-03, 10:33:33 Nie wyszÅ‚a, to znaczy zostaÅ‚a rzadka?
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2012-04-03, 11:11:59 Rzadka, to może nie, ale nie nadaje siÄ™ do krojenia, a do smarowania tak :) Istotne, że smaczna.
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-04-03, 11:19:46 Odparować wodÄ™ intensywnie mieszajÄ…c, tylko uważać, bo jest taki moment, gdy jak siÄ™ przesadzi, to bÄ™dzie siÄ™ rozwarstwiać. Jak jest możliwość, to koniecznie zahartować.
I wyjdzie. Twarda i bÅ‚yszczÄ…ca. :D Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2012-04-03, 11:56:49 Zahartować w jaki sposób?
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-04-03, 13:43:32 ProszÄ™ wybrać - http://www.bing.com/search?q=hartowanie+czekolady&src=IE-SearchBox&FORM=IE8SRC
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2012-04-03, 15:07:19 DziekujÄ™ :)
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-04-03, 15:11:39 ProszÄ™ jeszcze spróbować w googlu, bo bing, po polsku czasem opuszcza ciekawe linki w niektórych hasÅ‚ach.
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2015-02-25, 07:56:18 Czekolada piÄ™knoÅ›ci i zdrowia:
http://kopalniawiedzy.pl/Esthechoc-Lycotec-czekolada-skora-zmarszczki-astaksantyna-polifenole-Cambridge-Beauty-Chocolate-dr-Ivan-Petyaev,21964 Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: kasara1991 2015-08-02, 22:13:57 Jestem optymalna od 5 lat, przed przejsciem na ZO na dawno skonczylam ze slodyczami, czekoladami, itp. Przez ostatnie 4 tygodnie, mialam 4-5 "wpadek", gdzie nie moglam sie powstrzymac od czekolady mlecznej (ktorej nie lubilam wczesniej). Zjadlam 50-100 gr i tym samym 45-50 gr Wegli. Jak narazie nic nie musialam odchorowac, ale jak widze pierwszy skladnik cukier, to mnie odrzuca od samej siebie. Mieliscie tak kiedys? Beda jakies wieksze konsekwencje jednidniowej wpadki?
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2015-08-02, 22:19:03 Nic Ci nie bÄ™dzie, Å›pij spokojnie, ale nie powtarzaj za czÄ™sto. ;)
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2015-08-03, 14:35:40 Daj jeszcze odpuszczenie grzechów i żądaj żalu za grzechy i szczerego postanowienia poprawy... 8)
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2015-08-03, 14:37:50 Faktycznie powinienem, ale zapomniaÅ‚em procedur, dawno w koÅ›ciółku nie byÅ‚em. :D
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2015-08-03, 17:36:47 :? źle Synu... :twisted:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2015-08-03, 20:29:47 Grzeszysz. :? ;)
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2015-08-03, 20:32:56 Celowo, w piekle jest weselej. ;)
A w niebie to zimno, tylko woda naÅ‚Ä™czowska i paluszki, bo dla paru dusz nie opyla siÄ™ grzać i gotować. ;) Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2015-08-03, 20:39:22 I rock'n'rolla nie grajÄ…. ;)
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Helena 2015-08-03, 21:04:06 Cytuj z: kasara1991 2015-08-02, 22:13:57 Jestem optymalna od 5 lat, przed przejsciem na ZO na dawno skonczylam ze slodyczami, czekoladami, itp. Przez ostatnie 4 tygodnie, mialam 4-5 "wpadek", gdzie nie moglam sie powstrzymac od czekolady mlecznej (ktorej nie lubilam wczesniej). Zjadlam 50-100 gr i tym samym 45-50 gr Wegli. Jak narazie nic nie musialam odchorowac, ale jak widze pierwszy skladnik cukier, to mnie odrzuca od samej siebie. Mieliscie tak kiedys? Beda jakies wieksze konsekwencje jednidniowej wpadki? https://pl.wikipedia.org/wiki/Jeanne_Calment#Zdrowie_i_styl_.C5.BCycia Cytuj: Jeanne Calment przypisywaÅ‚a swÄ… dÅ‚ugowieczność i stosunkowo mÅ‚ody wyglÄ…d oliwie z oliwek, którÄ… dodawaÅ‚a do potraw, oraz wcieraÅ‚a w skórÄ™, jak również kieliszkowi Porto, oraz czekoladzie (wg niepotwierdzonych źródeÅ‚ Jeanne Calment zjadaÅ‚a prawie kilogram czekolady tygodniowo)[7]. i żyÅ‚a 122 lata. http://w692.wrzuta.pl/audio/8dJ5MsKBPza/czeko_czeko_czekolada_-_monika_ambroziak Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2015-08-03, 21:09:18 A gdzie 5*wio? To jest podstawa dÅ‚ugowiecznoÅ›ci i zdrowia do Å›mierci, co naukowcy udowodnili na setkach tysiÄ™cy badaÅ„. 8) ;)
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Diogenes z Synopy 2015-08-03, 21:15:50 oj tam, cieplarniane warunki.
Tu gość 103 lata i w tuczarnianej biedronce pracuje . http://www4.rp.pl/Rynek-pracy/308039916-103-latek-wciaz-pracuje-w-Walmarcie.html Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2015-08-03, 21:18:00 Bo praca uszlachetnia. ;) :lol:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2015-08-03, 21:20:40 A tu też ustawowo majÄ… robić do Å›mierci, ale PiS z Dudami to zmieni... ;) :D
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2015-08-03, 21:23:30 No i caÅ‚e szczęście, bo system by tego nie wytrzymaÅ‚. ;)
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2015-08-03, 21:27:33 Ja proponujÄ™ dziesięć lat skÅ‚adkowych dla urzÄ™dników, bo to wiadomo, że stresujÄ…ca robota, nie to co wÄ™giel fedrować, czy z ckm-u w obcych krajach strzelać! 8)
Na emeryturze bÄ™dÄ… do tego taniej kosztowali... ;) Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2015-08-03, 21:32:02 Najlepiej zrobić paÅ„stwo z samych urzÄ™dników, to dopiero dobrobyt bÄ™dzie! :lol:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2015-08-03, 21:33:55 O! I to jest dobry pomysÅ‚, bo minimalna pensja zaraz by do 5tys. skoczyÅ‚a... 8) :lol:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2015-08-03, 21:40:18 I emeryturka pewna, bo przez paÅ„stwo gwarantowana, a przede wszystkim nie bÄ™dzie już tych wyzyskiwaczy prywaciarzy, co super fury sobie kupujÄ…, a z pracownikiem zyskiem siÄ™ nie podzielÄ…. :? ;)
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2015-08-03, 21:55:46 O wÅ‚aÅ›nie! I znów bÄ™dzie każdemu wedÅ‚ug potrzeb! :D ;)
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2018-01-14, 12:26:23 CoÅ› za mnÄ… chodziÅ‚o sÅ‚odkiego ze trzy dni, to, tak przy niedzieli, opitoliÅ‚em paczkÄ™ migdaÅ‚a w czekoladzie, chyba 100g, pół czekolady z orzechem laskowym i puszkÄ™ Dr Peppera. :P
I co, loÅ‚karbowcy!? Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2018-01-14, 12:58:28 Nic, to Ty dostaniesz zatwardzenia. ;)
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2018-01-14, 13:01:10 Nie miewam. :D
A nawet jakby, to warto. ;) Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2018-01-14, 13:11:23 Jasne, bÄ™dzie okazja odrobić zalegÅ‚oÅ›ci czytelnicze w kibelku. ;)
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2018-01-14, 13:15:54 Podobno to niebezpieczne, ale w aptekach jest przecież Proctohemolan, sÅ‚yszaÅ‚em w reklamie radiowej. ;)
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2018-01-14, 13:17:29 :lol:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2018-01-14, 14:21:31 Cytuj z: Gavroche 2018-01-14, 13:15:54 Proctohemolan, Ciekawe czy też tak smaczny... ;) Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2018-01-14, 14:27:08 A to trzeba by jakiego gendera zapytać. ;)
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2018-01-14, 14:29:55 U lekarza:
-Panie, a po co pan te czopki Å‚ykaÅ‚?! :shock: -A co, miaÅ‚em je sobie w d... wsadzić?! :x Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2018-01-14, 14:32:58 :lol:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2018-01-14, 14:45:08 :lol:
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Ukko 2018-01-14, 19:47:50 Cytuj z: Gavroche 2018-01-14, 12:26:23 CoÅ› za mnÄ… chodziÅ‚o sÅ‚odkiego ze trzy dni, to, tak przy niedzieli, opitoliÅ‚em paczkÄ™ migdaÅ‚a w czekoladzie, chyba 100g, pół czekolady z orzechem laskowym i puszkÄ™ Dr Peppera. :P I co, loÅ‚karbowcy!? CzujÄ™ siÄ™ trochÄ™ zawstydzony na swoim niby high carb, chociaż z 50 wungla na posiÅ‚ek wÅ‚azi. Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2018-01-14, 19:56:07 Bo Ty jesteÅ› bardzo przepisowy, tzn. ważniejsze sÄ… reguÅ‚y diety "na której siÄ™ jest", niż potrzeby wÅ‚asnego organizmu. ;)
ZresztÄ… to nie tylko Twój problem. Ja sÅ‚ucham siebie i odpowiednio reagujÄ™, mniej wiÄ™cej 2x w miesiÄ…cu zjadam sporo wÄ™glowodanów, ma to wiele korzystnych, z mojego punktu widzenia, nastÄ™pstw i póki dziaÅ‚a, to bÄ™dÄ™ tak robiÅ‚. :D Do tych sÅ‚odyczy doÅ‚Ä…czyÅ‚y jeszcze smażone ziemniaki, jagody ze Å›mietanÄ… i cukrem, kaszanka, saÅ‚atka warzywna z majonezem i kilka landrynek. ;) Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Ukko 2018-01-14, 20:07:51 WÅ‚aÅ›nie takie sÄ… mniej wiÄ™cej potrzeby mojego organizmu :P
Chyba zaÅ‚apaÅ‚em w czym może tkwić problem, za dużo jadÅ‚em wÄ™glowodanów zÅ‚ożonych, a może wystÄ™pujÄ… jakieÅ› problemy z niewystarczajÄ…ca iloÅ›ciÄ… amylazy, a ja głównie ziemniaki, kasza i ryż. Teraz weszÅ‚y banany, które mi najbardziej smakujÄ…, co w sumie dziwne, bo jak byÅ‚em na wysokim tÅ‚uszczu, i spróbowaÅ‚em kiedyÅ› banana, to siÄ™ dziwiÅ‚em jak można toto jeść :D Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2018-01-14, 20:09:07 Z pewnoÅ›ciÄ… masz takie potrzeby, i dlatego masz 20kg niedowagi. ;)
Podobnie jak kolega roszczeniowy w innym temacie, przejmujesz siÄ™ zadrapaniem na masce, kiedy silnik rzÄ™zi i siÄ™ krztusi. :D Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Jarek 2018-01-14, 20:16:41 Pewnie w nocy żre, a organizm ma tak wyciszony że żarcie sprawia mu wiÄ™kszÄ… przyjemność od spania. 8)
Tytu³: Odp: Czekolada Wiadomo¶æ wys³ana przez: Ukko 2018-01-14, 20:19:46 A tam zadrapaniami, wÅ‚aÅ›nie mam Å›wiadomość, że to nie zadrapania na masce tylko silnik, czas chyba wrócić do starego paliwa :lol:
I mam też świadomość, że za swój stan odpowiadam tylko ja. Zawsze byłem na swojej wersji LCHW ( to W zamiast F oznacza wróbelek i odnosi się do porcji jadła :D )
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |