Radzio
Go
|
Odnośnie komponowania posiłku i kcal: trzy jajka na maśle, ser żółty i masło do woli - jedzenie na cały dzień. trzy jajka na teflonie, chleb i margaryna do woli - głód po 3-4 godzinach. Ale to zupełnie inna historia, której nie rozwijam, aczkolwiek w pełni uzasadniona biochemicznie, choć niepojęta dla "naukowców", bo inne geny pracują. Jajka, masło, ser- toż to wiejska historia będzie, jak nic! ... Teflon, margaryna- jajogłowym od wynalazków sama historia dogodzi. ... Chleb, a!- w tej historii chlebuś elegancko sam przypełznie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Oj! Radziu, to przez roztargnienie... Naturalnie, że chleb ze smalcem to podstawa.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Bez skórki? To co to za chleb bez pronylu powstałego z glukozy, w skórce podczas pieczenia! Piękny związek zapobiegający ponoć rakowi jelita grubego, ale "dalsze badania są koneczne"... Oczywiście lepszym suplementem tego związku jest flaszka piwa albo kawa dla przykładu, ale o tym się raczej milczy, bo chleb powszedni ze skórką i smalcem ma być zdrowy!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ale to koryto wciąż ludzi wabi... Owszem, ale tylko przeciętniaków. Biedni mają raczej Ww z niedoborami białka, a bogaci LC z jego nadmiarem Łunia na niedobór białka już coś wymyśliła. Tak, renia , też oszukane zrazy , kotlety mielone z ćmy ! http://stooq.pl/n/?f=969609&c=3&p=4+22
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Fuj. Niech sami to szamają...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Mirek
Go
|
ćmowo - owadzie białko, ho, ho, ho; czy trzeba będzie złotą proporcję poprawić? Produkt takiej jakości... nie może pozostać bez echa. moje echo: ho! ho!! ho!!!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
My tutaj świninę psami skarmiamy (tak jest poprawnie, ale niektórzy wolą: psy skarmiać świniną) taki dobrobyt, ale są miejsca gdzie białko z owadów może uczynić dużą różnicę w zdrowotności...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
|
No i dobrze ,larwy to życie ,a psiaki wątróbke.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj miałem na obiedzie gości nieco trudnych, bezwieprzowych, bezmlecznych i bezskrobiowych. Podałem: Na przystawkę kalmary smażone w głębokim kokosie w panierce z płatków drożdżowych i orzeszki piniowe. Zupa to chłodnik owocowy z jagodowych zabielony mlekiem migdałowy. Danie główne to co comber barani z sałatą. A na deser podałem budyń żółtkowy czekoladowy na mleczku kokosowym i sezamki (analog kokosanek). Miło i smacznie było.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Znaczy Ty gotowałeś. Pięknie. Gdybym tam byłacto by orzeszki odpadły. Ostatnio odechciało mi się testowanie które orzeszki mogę jeść. Ale usta miałam jak Angelina. Prawie za darmo Js miałam dziś sernik ns kruchym spodzie bez spodu zrobić. Zrobię jurto...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Dzisiaj miałem na obiedzie gości nieco trudnych, bezwieprzowych, bezmlecznych i bezskrobiowych. Podałem: Na przystawkę kalmary smażone w głębokim kokosie w panierce z płatków drożdżowych i orzeszki piniowe. Zupa to chłodnik owocowy z jagodowych zabielony mlekiem migdałowy. Danie główne to co comber barani z sałatą. A na deser podałem budyń żółtkowy czekoladowy na mleczku kokosowym i sezamki (analog kokosanek). Miło i smacznie było. Wolałabym takich gości zaprosić do restauracji...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
|
Ja też ,ale do takiej gdzie wątróbka po 5zł jest ,a talerz samemu się odnosi.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Jarek
|
No jak nie , jak tak
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
...jakoś tak...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Dzisiaj miałem na obiedzie gości nieco trudnych, bezwieprzowych, bezmlecznych i bezskrobiowych. Podałem: Na przystawkę kalmary smażone w głębokim kokosie w panierce z płatków drożdżowych i orzeszki piniowe. Zupa to chłodnik owocowy z jagodowych zabielony mlekiem migdałowy. Danie główne to co comber barani z sałatą. A na deser podałem budyń żółtkowy czekoladowy na mleczku kokosowym i sezamki (analog kokosanek). Miło i smacznie było. Ło matko !!! Sam to wszystko przygotowałeś ??? - szacun! - podziw! - ale roboty nie zazdraszczam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Jarek
|
Taki wkład pracy ,to trzeba docenić,albo podziękować,tak by nie urażić gospodarza.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|