MORGANO
Go
|
ŚLIWKI Z FETĄ I BOCZKIEM.
Składniki. 200g Boczek wędzony 100g Śliwki suszone 100g Ser „FETA” 100g Zielona sałata
Sposób przygotowania. Świąteczny stół można urozmaicić oryginalną pikantną przekąską. Specjalnymi koreczkami. 12-15 śliwek suszonych moczymy w wodzie. Ser „Feta” kroimy na małą kostkę 1,5x1,5 cm. Boczek kroimy na cienkie plasterki. Na wykałaczkę nadziewamy odsączoną śliwkę, kawałek sera całość zawijamy plasterkiem boczku. Zamiast wykałaczek możemy użyć plastikowe ozdobne szpadelki.
Ogółem 500g B-T-W /42,1/ - /112,4/ - /57,4/ - /1410 kalorii/ 100g produktu B-T-W /8,4/ - /22,5/ - /11,5/ - /280 kalorii/ 50g porcja 1 osobowa B-T-W /4,2/ - /11,2/ - /5,7/ - /140 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 2,7 : 1,4 B+T/50g=15,4g
Naśladownictwo jest najszczerszym komplementem.
|