forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-05-17, 01:47:50

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
661654 wiadomości w 4060 wątkach; wysłane przez 30 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Maciej PW
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  omlet slodko -ostry
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: omlet slodko -ostry  (Przeczytany 3422 razy)
adampio
Gość


Email
omlet slodko -ostry
« : 2009-09-03, 07:15:39 »

rozpoczynamy jak kazdy inny omlet ( wykop, tym rzem zrobilen na 50 gr masla)
z tym, ze na rozgrzane maslo kladziemy grubo pokrojona gruszke i drobno pokrojona marynowana ostra papryczke
i robimy omleta
na koniec polewamy suto smietana ( nie smietanka)  jak zwykle min 30 %
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 70739


Odp: omlet slodko -ostry
« Odpowiedz #1 : 2009-09-03, 18:55:07 »

A czym się różni śmietana od śmietanki? (naprawdę nie wiem)
Zapisane

adampio
Gość


Email
Odp: omlet slodko -ostry
« Odpowiedz #2 : 2009-09-03, 19:15:13 »

A czym się różni śmietana od śmietanki? (naprawdę nie wiem)


smietana jest kwasna a smietanka slodka  Wink

to tak jak w zyciu, Ty jestes smietanka Wink
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 70739


Odp: omlet slodko -ostry
« Odpowiedz #3 : 2009-09-03, 19:54:09 »

..a Ty jesteś dowcipny.. Smile)
Myślałam, że nazwa zależy od zawartości tłuszczu.. Smile
Zapisane

Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.057 sekund z 21 zapytaniami.