MORGANO
Go
|
JAJKA PO HISZPAŃSKU.
Składniki. 200g salami 100 g szynki 300 g jajek /6szt. 200 g pomidory 100g czerwona papryka, 50g cebuli, 50g oleju 100 g mrożonego /50g groszku i 50g fasolki szparagowej/ 2 ząbki czosnku, mielona papryka, sól, pieprz.
Sposób przygotowania. Salami pokroić w plasterki (6 plasterków odłożyć), szynkę w słupki Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Pomidory obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju, dodać pomidory, paprykę, fasolkę i groszek, wymieszać. Dusić 15 min i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Dodać wędlinę i wymieszać. W masie zrobić 6 dołków, wbić w nie po jajku i przykryć 6 plastrami salami. Zapiekać 7 min w temperaturze 200 stopni C.
Ogółem 1100g B-T-W 99,2 – 167,2 -32,6 / 2030 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 9,0 – 15,2 – 3,0 /180 kalorii / 250 gram porcja 1 osobowa B-T-W 22,5- 38,0 – 7,4 / 460 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 1,7 : 0,3 B+T/250g – 60,5g
|