forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-04-27, 15:41:10

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
660500 wiadomoci w 4059 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Lody Optymalne
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 3 [4] Do dou Drukuj
Autor Wtek: Lody Optymalne  (Przeczytany 49463 razy)
RafałS
Sr. Member
****
Pe: Mczyzna
wiadomoci: 17115


Odp: Lody Optymalne
« Odpowiedz #60 : 2012-04-27, 14:36:34 »

Na naukę nigdy nie jest za późno. Trzymam kciuki!  Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70528


Odp: Lody Optymalne
« Odpowiedz #61 : 2012-04-27, 14:41:59 »

Trzymam kciuki za niego...
Tak jest.

A nawet się zaczynam martwić, bo to stare chłopisko, a jeszcze na dobrychdzieciach w profilu ma że student!  Shocked
Wieczny, czy jak?  Wink

Pewnie studiuje dogłębnie... Laughing Wink
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Lody Optymalne
« Odpowiedz #62 : 2012-04-27, 15:11:50 »

Na naukę nigdy nie jest za późno. Trzymam kciuki!  Very Happy

No to jest nas dwóch, co trzyma kciuki za Hanniusia.  Very Happy
Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: Lody Optymalne
« Odpowiedz #63 : 2012-06-18, 23:01:31 »

Lody jagodowe jakie są każdy widzi. Smile
Poprzednie- śmietankowe, skończyły się, więc rad nie rad pogalopowałem do lasu po "nowalijki".
Tym bardziej, że okoliczności przyrody zachęcają do takiej formy posilania się.Very Happy


Obecnie, w zasięgu mojego wzroku Wink, nikt nie garnie się do konsumpcji czegokolwiek, więc jest szansa, że lody starczą na dłużej.
A jeśli nie starczą, to na takim paliwie ... znowu w las. Wink  Laughing Laughing Razz
Zapisane
Diogenes z Synopy
Go


Email
Odp: Lody Optymalne
« Odpowiedz #64 : 2015-07-08, 16:47:12 »

Zrobiłam lody z połączenia dwóch przepisów - z Książki Kucharskiej - z przepisu 598 i ze śmietanki bitej pól na pół.

Czyli łącznie dałam 1 l śmietanki 30%, pół szklanki cukru i aromat waniliowy.
Mieszałam żółtka (5 sztuk) z cukrem i śmietanką (0,5l) aż zaczęła się ta masa lekko gotować i robić gęsta. Przy stygnięciu gęstniała jeszcze bardziej, tak, że była konsystencji troszkę rzadszej niż budyń. Drugie pół litra śmietanki zmiksowałam na sztywno i połączyłam z ostudzonym "budyniem". Było pyszne już przed zamrożeniem.  Cool

na liter daje 15 żółtek, wychodzą przepyszne śmietankowe -  ale korzystam z tortowej 36 .  Jedyne  '' gotowanie ''  to podgrzewanie żółtek przy ubijaniu )  > wszystko później się miesza   ( także w zamrażarce , aby napowietrzyć )
 wszelkie polewy pasują do śmietankowych  ( owocowe , żółtkowe , czekoladowe itp )

zetrzyj czekoladę i dodaj przed zamrożeniem i  straciatella  Smile
Zapisane
Strony: 1 2 3 [4] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.042 sekund z 21 zapytaniami.