Tytu: WOŁOWINA DUSZONA PO BURGUNDZKU. Wiadomo wysana przez: MORGANO 2007-02-25, 00:30:11 WOŁOWINA DUSZONA PO BURGUNDZKU.
Składniki. 800 g wołowiny extra 250 g grzybów 300 g wywar rosołowy 250 g czerwonego wytrawnego wina /1 szklanka/ 150 g cebula 100 g marchwi 100 g masła 50 g olej 3 ząbki czosnku, łyżka mąki, sól, pieprz, tymianek. Sposób przygotowania. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i tymiankiem. Cebule i czosnek posiekać. Marchewkę obrać, pokroić w plasterki. 1/2 masła i olej rozgrzać w rondlu, zrumienić mięso. Dodać warzywa, oprószyć mąką, smażyć 2 minuty. Wlać rosół, wino, dodać czosnek i tymianek, pieprz i sól. Dusić 1,5 godziny. Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Smażyć ok. 10 minut na pozostałym maśle. Dodać do gulaszu, wymieszać. Dusić 15 minut. Ogółem 2000g B-T-W 176,9 – 167,9 – 26,7 / 2320 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 8,8 – 8,4 – 1,3 / 120 kalorii / 250 gram porcja 1 osobowa B-T-W 22,1 – 21,0 – 3,3 / 290 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 0,9 : 0,2 B+T/250g – 43,1g Tytu: Odp: WOŁOWINA DUSZONA PO BURGUNDZKU. Wiadomo wysana przez: Gavroche 2018-08-11, 08:53:34 Czy człowiek może się odżywiać trawą?
http://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/news%2C30428%2Czapytajnaukowca-czy-moglibysmy-jesc-trawe-jak-krowa.html A to nie pan Zięba sprzedaje wyciskarki do trawy po 2 tysie? ;) Tytu: Odp: WOŁOWINA DUSZONA PO BURGUNDZKU. Wiadomo wysana przez: vvv 2018-08-11, 09:18:58 Kawy z trawy byś się nie napił?
275 degrees Fahrenheit = 135 degrees Celsius, 2 godziny, żebym zapamiętał jak opalarkę zaprogramować. http://www.realfoodforlife.com/dandelion-root-coffee/ :shock: :wink: Tytu: Odp: WOŁOWINA DUSZONA PO BURGUNDZKU. Wiadomo wysana przez: Gavroche 2018-08-11, 11:09:27 Kiedyś piłem Inkę z mlekiem, na Ww czemu nie? 8)
Tytu: Odp: WOŁOWINA DUSZONA PO BURGUNDZKU. Wiadomo wysana przez: Blackend 2018-08-11, 20:55:31 Też piłem, to było takie bardziej dorosłe niż kakao. ;) :lol:
forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone. |