forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: MORGANO 2007-03-04, 00:54:40



Tytu³: JAJKA PO HISZPAŃSKU.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-03-04, 00:54:40
JAJKA PO HISZPAŃSKU.

Składniki.
200g salami
100 g szynki
300 g jajek /6szt.
200 g pomidory
100g czerwona papryka,
50g cebuli,
50g oleju
100 g mrożonego /50g groszku i 50g fasolki szparagowej/
2 ząbki czosnku, mielona papryka, sól, pieprz.

Sposób przygotowania.
Salami pokroić w plasterki (6 plasterków odłożyć), szynkę w słupki Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Pomidory obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju, dodać pomidory, paprykę, fasolkę i groszek, wymieszać. Dusić 15 min i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Dodać wędlinę i wymieszać. W masie zrobić 6 dołków, wbić w nie po jajku i przykryć 6 plastrami salami. Zapiekać 7 min w temperaturze 200 stopni C.

Ogółem 1100g B-T-W  99,2 – 167,2 -32,6  / 2030 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 9,0 – 15,2 – 3,0  /180 kalorii /
250 gram porcja 1 osobowa B-T-W  22,5- 38,0 – 7,4 / 460 kalorii /
Stosunek B-T-W 1 : 1,7 : 0,3
B+T/250g – 60,5g




forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.