Tytu³: JAJKA PO HISZPAŃSKU. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-03-04, 00:54:40 JAJKA PO HISZPAŃSKU.
SkÅ‚adniki. 200g salami 100 g szynki 300 g jajek /6szt. 200 g pomidory 100g czerwona papryka, 50g cebuli, 50g oleju 100 g mrożonego /50g groszku i 50g fasolki szparagowej/ 2 zÄ…bki czosnku, mielona papryka, sól, pieprz. Sposób przygotowania. Salami pokroić w plasterki (6 plasterków odÅ‚ożyć), szynkÄ™ w sÅ‚upki CebulÄ™ i czosnek obrać, cebulÄ™ pokroić w kostkÄ™, czosnek posiekać. Pomidory obrać i pokroić w kostkÄ™. PaprykÄ™ umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. CebulÄ™ i czosnek podsmażyć na oleju, dodać pomidory, paprykÄ™, fasolkÄ™ i groszek, wymieszać. Dusić 15 min i przeÅ‚ożyć do żaroodpornego naczynia. Dodać wÄ™dlinÄ™ i wymieszać. W masie zrobić 6 doÅ‚ków, wbić w nie po jajku i przykryć 6 plastrami salami. Zapiekać 7 min w temperaturze 200 stopni C. Ogółem 1100g B-T-W 99,2 – 167,2 -32,6 / 2030 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 9,0 – 15,2 – 3,0 /180 kalorii / 250 gram porcja 1 osobowa B-T-W 22,5- 38,0 – 7,4 / 460 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 1,7 : 0,3 B+T/250g – 60,5g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |