Tytu³: KRUPNIK WIOSENNY. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-04-22, 00:08:59 KRUPNIK WIOSENNY.
SkÅ‚adniki. 1500 g wywar rosoÅ‚owy 100 g drobnej kaszy jÄ™czmiennej 200 g wÅ‚oszczyzny / może mrożona/ 150 g ziemniaki 50 g Å›mietany 30% 50 g masÅ‚a, Å‚yżka drobno posiekanej - rzeżuchy, pÄ™czek naci pietruszki, sól. Sposób przygotowania. KaszÄ™, zalać częściÄ… zimnego wywaru dodać poÅ‚owÄ… masÅ‚a i mieszajÄ…c od czasu do czasu ugotować do miÄ™kkoÅ›ci. Ziemniaki obrać, opÅ‚ukać i pokroić w paski. W osobnym garnku poddusić z dodatkiem masÅ‚a pokrajanÄ… drobno wÅ‚oszczyznÄ™, zalać jÄ… pozostaÅ‚ym bulionem, dodać ziemniaki, i ugotować. Gdy kasza zacznie miÄ™knąć, poÅ‚Ä…czyć zawartość obu naczyÅ„, zagotować razem, przyprawić Å›mietanÄ…, rzeżuchÄ… i posiekanÄ… natkÄ… pietruszki. Ogółem 2050g B-T-W 30,2 – 85,3 – 111,7 / 1340 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 1,5 – 4,2 – 5,4 /60 kalorii / 450 gram porcja 1 osobowa B-T-W 6,6 – 18,7 – 24,5 /290 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 2,8 : 3,7 B+T/450g-25,3g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |