Tytu³: JAJKA NADZIEWANE WĘDZONÄ„ RYBÄ„. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-06-18, 16:13:37 JAJKA NADZIEWANE WĘDZONÄ„ RYBÄ„.
Składniki. 200g jajka /4 ugotowane na twardo/ 200g ryba wędzona 50g masła 50g majonezu przyprawy : łyżka po siekanego szczypiorku, sól, mielony pieprz, liście sałaty. Sposób przygotowania. Jajka przekroić wzdłuż na połówki wyjąć żółtka. Rybę obrać ze skóry, usunąć ości, rozdrobnić (najlepiej - zemleć) dodać 3 żółtka, masło, szczypiorek, sól, pieprz i utrzeć na jednolitą masę. Farszem tym nadziać połówki jajek, złożyć po, dwa, aby nadać kształt całego jajka. Ściąć nieco podstawę jajka i ustawić na liściach sałaty na półmisku. Pozostałym nadzieniem obłożyć fantazyjnie jajka. Polać majonezem i posypać drobno pokruszonym pozostałym żółtkiem. Ogółem 500g B-T-W /61,8/ - /159,5/ - /3,7/ - /1700 kalorii/ 100g produktu B-T-W /12,4/ - /31,9/ - /0,7/ - /340 kalorii/ 150g porcja 1 osobowa B-T-W /18,5/ - /47,8/ - /1,1/ - /510 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 2,6 : 0,1 B+T/150g=66,4g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |