forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: MORGANO 2007-06-18, 16:13:37



Tytu³: JAJKA NADZIEWANE WĘDZONÄ„ RYBÄ„.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-06-18, 16:13:37
JAJKA  NADZIEWANE  WĘDZONÄ„  RYBÄ„.

Składniki.
200g jajka /4 ugotowane na twardo/
200g ryba wędzona
  50g masÅ‚a
  50g majonezu
przyprawy : łyżka po siekanego szczypiorku, sól, mielony pieprz, liście sałaty.

Sposób przygotowania.
Jajka przekroić wzdłuż na połówki wyjąć żółtka. Rybę obrać ze skóry, usunąć ości, rozdrobnić (najlepiej - zemleć) dodać 3 żółtka, masło, szczypiorek, sól, pieprz i utrzeć na jednolitą masę. Farszem tym nadziać połówki jajek, złożyć po, dwa, aby nadać kształt całego jajka. Ściąć nieco podstawę jajka i ustawić na liściach sałaty na półmisku. Pozostałym nadzieniem obłożyć fantazyjnie jajka. Polać majonezem i posypać drobno pokruszonym pozostałym żółtkiem.

Ogółem 500g  B-T-W  /61,8/ - /159,5/ - /3,7/ - /1700 kalorii/
100g produktu  B-T-W  /12,4/ - /31,9/ - /0,7/ - /340 kalorii/
150g porcja 1 osobowa  B-T-W /18,5/ - /47,8/ - /1,1/ - /510 kalorii/
Stosunek  B-T-W  1 : 2,6  : 0,1
B+T/150g=66,4g





forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.