Tytu³: KALAFIOR Z POMIDORAMI. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-06-23, 00:31:39 KALAFIOR Z POMIDORAMI.
Składniki. 1000g kalafiora 60g orzechów laskowych 50g oliwy z oliwek 50g masła, 50g pasty pomidorowej 50g tarty ser żółty 40g zielonej pietruszki przyprawy : sól, pieprz, ząbek czosnku Sposób przygotowania. Kalafiory podzielić na różyczki i umyć. Czosnek i orzechy podsmaż na oleju z masłem, dodać surowe kalafiory i pietruszkę. Dodać szklankę wody i zagotować wraz z pastą pomidorową. Przyprawić solą i pieprzem. Pod przykryciem na małym ogniu gotujemy przez około 20 minut. Gotowe danie posypać na talerzu tartym serem. Ogółem 1300g B-T-W /49,8/ - /144,5/ - /76,6/ - /1800 kalorii/ 100g produktu B-T-W /3,8/ - /11,1/ - /5,9/ - /140 kalorii/ 400g porcja 1 osobowa B-T-W /15,3/ - /44,5/ - /23,6/ - /550 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 2,9 : 1,5 B+T/400g=59,8g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |