Tytu³: ZAPIEKANKA FASOLOWA Z SZYNKÄ„. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-09-15, 00:26:08 ZAPIEKANKA FASOLOWA Z SZYNKÄ„.
SkÅ‚adniki. 600g Fasolka szparagowa zielona 150g Szynki wieprzowa gotowana 150g Jajka 3 150g Åšmietana sÅ‚odka 30% 100g Cebula 50g Boczek wÄ™dzony 50g Ser tarty Parmezan 50g MasÅ‚o stopione przyprawy : 1 pÄ™czek pietruszki, 1/2 Å‚yżeczki ostrej papryki,1 zÄ…bek czosnku, sól, pieprz. Sposób przygotowania. CebulÄ™ czosnek i boczek pokroić w kosteczkÄ™, a szynkÄ™ na wÄ…skie paski PietruszkÄ™ umyć i posiekać. FasolkÄ™ umyć i obrać z włókien. Boczek usmażyć tak, aby byÅ‚ chrupiÄ…cy. Na tÅ‚uszczu z wytopionego boczku usmażyć cebulÄ™ i czosnek na zÅ‚oty kolor Dodać fasolkÄ™, szynkÄ™ i pietruszkÄ™. Wymieszać, wÅ‚ożyć do żaroodpornej formy. Jajka roztrzepać ze Å›mietanÄ…, tartym parmezanem i paprykÄ…. Doprawić do smaku solÄ… i pieprzem, polać tym fasolkÄ™. ZapiekankÄ™ polać stopionym masÅ‚em piec w piekarniku. Ogółem 1300g B-T-W /82,1/ - /168,9/ - /57,4/ - /2080 kalorii/ 100g produktu B-T-W /6,3/ - /13,0/ - /4,4/ - /160 kalorii/ 400g porcja 1 osobowa B-T-W /25,3/ - /52,0/ - /17,6/ - /640 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 2,1 : 0,7 B+T/400g=77,2g NaÅ›ladownictwo jest najszczerszym komplementem. Tytu³: Odp: ZAPIEKANKA FASOLOWA Z SZYNKÄ„. Wiadomo¶æ wys³ana przez: Flawia 2008-03-14, 15:17:04 zrobiÅ‚am to wczoraj, bardzo dobre, ale trochÄ™ suche wyszÅ‚o. Moze by nie byÅ‚o takie suche gdyby kto podal w jakiej temperaturze i jak dÅ‚ugo zapiekać? ;-)
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |