forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: MORGANO 2007-09-29, 00:05:20



Tytu³: RYBNY GULASZ.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-09-29, 00:05:20
RYBNY  GULASZ.

Składniki.
300g Filet z dorsza, mintaja
300g Kapusta kwaszonej
150g Wino czerwone wytrawne
100g Cebula
100g Boczek wędzony
  50g Åšmietana sÅ‚odka 30%
przyprawy : 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sok z cytryny, papryka mielona, sól.

Sposób przygotowania.
Filety z ryby opłukać osuszyć skropić sokiem z cytryny posolić, oprószyć papryką. Boczek i obraną cebulę pokroić w kostkę podsmażyć. Dodać kwaszoną kapustę i koncentrat pomidorowy, rozprowadzić czerwonym winem i wszystko dokładnie udusić. Ułożyć na wierzchu pokrojoną w kostkę rybę i dogotować gulasz pod przykryciem około 10-12 minut. Przed podaniem zaprawić sos śmietaną.

Ogółem 1000g  B-T-W  /70,6/ - /63,2/ - /17,7/ - /920 kalorii/
100g produktu  B-T-W  /7,1/ - /6,3/ - /1,8/ - /90 kalorii/
300g porcja 1 osobowa  B-T-W /21,2/ - /19,0/ - /5,3/ - /280 kalorii/
Stosunek  B-T-W  1 : 0,9  : 0,3
B+T/300g=40,1g

Naśladownictwo jest najszczerszym komplementem.


Tytu³: Odp: RYBNY GULASZ.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: fewa 2007-09-30, 23:15:50
WyglÄ…da mi ten przepis na bigos rybny.  :P MuszÄ™ go wyprbowac.


forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.