Tytu³: RYBNY GULASZ. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-09-29, 00:05:20 RYBNY GULASZ.
SkÅ‚adniki. 300g Filet z dorsza, mintaja 300g Kapusta kwaszonej 150g Wino czerwone wytrawne 100g Cebula 100g Boczek wÄ™dzony 50g Åšmietana sÅ‚odka 30% przyprawy : 2 Å‚yżki koncentratu pomidorowego, sok z cytryny, papryka mielona, sól. Sposób przygotowania. Filety z ryby opÅ‚ukać osuszyć skropić sokiem z cytryny posolić, oprószyć paprykÄ…. Boczek i obranÄ… cebulÄ™ pokroić w kostkÄ™ podsmażyć. Dodać kwaszonÄ… kapustÄ™ i koncentrat pomidorowy, rozprowadzić czerwonym winem i wszystko dokÅ‚adnie udusić. UÅ‚ożyć na wierzchu pokrojonÄ… w kostkÄ™ rybÄ™ i dogotować gulasz pod przykryciem okoÅ‚o 10-12 minut. Przed podaniem zaprawić sos Å›mietanÄ…. Ogółem 1000g B-T-W /70,6/ - /63,2/ - /17,7/ - /920 kalorii/ 100g produktu B-T-W /7,1/ - /6,3/ - /1,8/ - /90 kalorii/ 300g porcja 1 osobowa B-T-W /21,2/ - /19,0/ - /5,3/ - /280 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 0,9 : 0,3 B+T/300g=40,1g NaÅ›ladownictwo jest najszczerszym komplementem. Tytu³: Odp: RYBNY GULASZ. Wiadomo¶æ wys³ana przez: fewa 2007-09-30, 23:15:50 WyglÄ…da mi ten przepis na bigos rybny. :P MuszÄ™ go wyprbowac.
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |