forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => ArtykuÅ‚y opublikowane => W±tek zaczêty przez: MORGANO 2007-10-20, 00:11:47



Tytu³: O NADCIÅšNIENIU. WedÅ‚ug opinii lekarza optymalnego.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-10-20, 00:11:47
O NADCIÅšNIENIU.
Według opinii lekarza optymalnego.

Wbrew temu, co jest napisane w podręcznikach medycznych przyczyna tzw. samoistnego nadciśnienia tętniczego jest znana, co więcej istnieje skuteczna metoda pozwalająca na całkowite wyleczenie tej choroby.
Wysokie wartości ciśnienia tętniczego są efektem nieprawidłowego żywienia organizmu i związanym z tym upośledzeniem funkcjonowania systemu kontroli. Ośrodkiem regulującym wszystkie funkcje naszego organizmu jest mózg (centrum kontroli).
NieprawidÅ‚owe żywienie nie zapewnia wystarczajÄ…cego zaopatrzenia oÅ›rodkowego ukÅ‚adu nerwowego w substancje odżywcze i w energiÄ™, wówczas uruchamiane sÄ… mechanizmy zwiÄ™kszajÄ…ce napÅ‚yw krwi do mózgu (m. in. Wzrost aktywnoÅ›ci ukÅ‚adu sympatycznego – silniejszÄ… i szybszÄ… pracÄ™ serca, zwężenie tÄ™tnic obwodowych).
W tym okresie obserwujemy u pacjentów tzw. Nadciśnienie chwiejne, czyli wartości ciśnienia wahające się od małych do bardzo wysokich.
Utrzymywanie się tego stanu powoduje narastanie zmian w tętnicach obwodowych oraz postępujące uszkodzenie narządów wewnętrznych, głównie mózgu, nerek, serca, siatkówki. Po pewnym czasie ciśnienie tętnicze utrzymuje
się stale na wysokim poziomie. W tym okresie ściany naczyń tętniczych fizjologicznie elastyczne stają się twarde i tracą zdolność do zmiany średnicy w zależności od ilości napływającej krwi.
Znaczenie soli kuchennej tak podkreślane w publikacjach medycznych wynika z dużej ilości reakcji chemicznych przebiegających w organizmie podczas złego żywienia.
Osoby żywiące się optymalnie zaopatrują doskonale swój organizm, nie muszą produkować wszystkich koniecznych do życia substancji, więc ich zapotrzebowanie na sól jest mniejsze.
Współczesna medycyna w terapii nadciśnienia koncentruje się na leczeniu objawowym, stosując środki chemiczne powodujące czasowe obniżenie ciśnienia tętniczego, ich działanie związane jest z powstawaniem rozmaitych działań niepożądanych, często groźnych dla zdrowia (np. narastania zmian miażdżycowych w tętnicach). Żywienie optymalne eliminuje przyczyny rozwoju tej choroby. Obniżenie ciśnienia tętniczego obserwowane jest już w pierwszym tygodniu żywienia.
Należy podkreślić, że schorzenie to rozwija się latami i niestety leczenie nie może trwać kilka dni, co związane jest ze sporadycznymi wzrostami ciśnienia, w szczególnie trudnych przypadkach nawet po kilku miesiącach żywienia.
Żywienie optymalne umożliwia osobom chorym na nadciśnienie bezpieczne funkcjonowanie bez żadnych leków oraz zapewnia naprawę uszkodzonych w przebiegu choroby narządów wewnętrznych.
Istotną rolę w leczeniu odgrywają opracowane przez dr Jana Kwaśniewskiego prądy selektywne.
W początkowym okresie tzw. nadciśnienia chwiejnego stosowane są one na głowę, co w połączeniu z żywieniem optymalnym zapewnia dobre zaopatrzenie mózgu. W bardziej zaawansowanych przypadkach konieczne jest poszerzenie naczyń obwodowych. Wówczas elektrody przykładamy inaczej.
Ze względu na charakter choroby i wynikające z niej zagrożenia leczenie wymaga konsultacji lekarza optymalnego.
Obserwując doskonałe efekty leczenia żywieniem optymalnym i prądami selektywnymi w przypadkach uznanych przez oficjalną medycynę za nieuleczalne.

                                                                                              Lek. med. PrzemysÅ‚aw Pala
                                                                                            Optymalny konsultant medyczny.

                                       





forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.