Tytu³: WARZYWNE KLOPSIKI. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-11-24, 00:45:21 WARZYWNE KLOPSIKI.
Składniki. 100g Papryka czerwona 100g Marchewki 100g Pietruszka korzenna 50g Pietruszki natka 50g Szczypiorku 50g Ryżu 50g Jajko 50g Bułki tartej 50g Olej z oliwek przyprawy : sól, pieprz Sposób przygotowania. Ryż ugotować. Odcedzić na sicie, wystudzić. Pietruszkę i marchew paprykę pokroić drobno w kostkę. Szczypiorek i natkę posiekać. Paprykę marchewkę i pietruszkę dusić 5-7 minut na części oleju. Ostudzić. Warzywa włożyć do miski. Dodać ryż, jajko, szczypiorek i natkę, przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić na jednolitą masę. Z masy formować płaskie klopsiki, panierować w tartej bułce, smażyć na pozostałym oleju po 3 minuty z każdej strony. Ogółem 600g B-T-W /23,8/ - /57,8/ - /113,6/ - 1070 kalorii/ 100g produktu B-T-W /4,0/ - /9,6/ - /18,9/ - /180 kalorii/ 150g porcja 1 osobowa B-T-W /5,9/ - /14,5/ - /28,4/ - /270 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 2,4 : 4,8 B+T/150g=20,4g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |