forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: MORGANO 2007-12-15, 01:41:23



Tytu³: KURCZAK Z RUSZTU.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-12-15, 01:41:23
KURCZAK  Z  RUSZTU.

Składniki.
1000g Kurczaka
  300g Pomidorów
przyprawy : przypraw do kurczaka, 2 łyżki oleju, ząbek czosnku, pieprz, sól.

Sposób przygotowania.
Kurczaka podzielić na 4 części. Każdą posmarować olejem, oprószyć solą pieprzem i przyprawami. Rozetrzeć ząbek czosnku z solą, i natrzeć nim kurczaka od środka. Zostawić chłodnym miejscu na 1-2 godziny Kłaść na rozgrzany ruszt i opiekać z każdej strony przez 15-20 minut. Skrapiać olejem lub wodą by kurczak nie wysechł. Można również piec w piekarniku 200 C około 40 minut. Przed końcem opiekania przy każdym kawałku kurczaka położyć 2 połówki pomidora oprószanego solą, pieprzem i ziołami.

Ogółem 1300g  B-T-W  /125,0/ - /170,6/ - /10,8/ - /2080 kalorii/
100g produktu  B-T-W  /9,6/ - /13,1/ - /0,8/ - /160 kalorii/
250g porcja 1 osobowa  B-T-W /24,0/ - /32,8/ - /2,1/ - /400 kalorii/
Stosunek  B-T-W  1 : 1,4  : 0,1
B+T/250g=56,8g


forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.