Tytu³: KURCZAK Z RUSZTU. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-12-15, 01:41:23 KURCZAK Z RUSZTU.
Składniki. 1000g Kurczaka 300g Pomidorów przyprawy : przypraw do kurczaka, 2 łyżki oleju, ząbek czosnku, pieprz, sól. Sposób przygotowania. Kurczaka podzielić na 4 części. Każdą posmarować olejem, oprószyć solą pieprzem i przyprawami. Rozetrzeć ząbek czosnku z solą, i natrzeć nim kurczaka od środka. Zostawić chłodnym miejscu na 1-2 godziny Kłaść na rozgrzany ruszt i opiekać z każdej strony przez 15-20 minut. Skrapiać olejem lub wodą by kurczak nie wysechł. Można również piec w piekarniku 200 C około 40 minut. Przed końcem opiekania przy każdym kawałku kurczaka położyć 2 połówki pomidora oprószanego solą, pieprzem i ziołami. Ogółem 1300g B-T-W /125,0/ - /170,6/ - /10,8/ - /2080 kalorii/ 100g produktu B-T-W /9,6/ - /13,1/ - /0,8/ - /160 kalorii/ 250g porcja 1 osobowa B-T-W /24,0/ - /32,8/ - /2,1/ - /400 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 1,4 : 0,1 B+T/250g=56,8g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |