Tytu³: SZATOBRIAND. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-12-29, 01:41:05 SZATOBRIAND.
Składniki. 300g Polędwica środkowa 100g oliwa z oliwek 50g masła sól i pieprz. Sposób przygotowania. Polędwicę opłukać i osuszyć, posmarować oliwą, zostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Po godzinie rozgrzać olej na patelni, obsmażyć mięso z obydwu stron na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i smażyć ok. 7-8 minut z każdej strony. Zdjąć z ognia, posolić i oprószyć pieprzem, odstawić na 2-3 minuty, następnie skośnie przeciąć dzieląc mięso na 2 części. Na stekach ułożyć wiórki zimnego masła porcja dla 2 osób. Ogółem 450g B-T-W /60,7/ - /151,4/ - /0,4/ - /1610 kalorii/ 100g produktu B-T-W /13,5/ - /33,6/ - 0,1/ - /360 kalorii/ 150g porcja 1 osobowa B-T-W /20,2/ - /50,5/ - /0,1/ - /540 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 2,5 : 0,0 B+T/150g=70,7g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |