Tytu³: gorÄ…ce ciasteczko czekoladowe KrÄ™glickiej Wiadomo¶æ wys³ana przez: Flawia 2008-01-06, 17:03:30 (http://images32.fotosik.pl/99/04128adb151694bb.jpg) (http://www.fotosik.pl)
takie Agnieszka KrÄ™glicka zrobiÅ‚a dla Renaty Dancewicz. skÅ‚adniki byÅ‚y caÅ‚kiem optymalne wiÄ™c pokusiÅ‚am siÄ™ o obliczenie bez dodawania cukru. przepis: maÅ‚e foremki sufletowe natÅ‚uÅ›cić. Dno wyÅ‚ożyć kółkiem natluszczonego pergaminu. boki - paskami wystajÄ…cymi ponad wysokość foremki. Na parze rozpuÅ›cić 200 g masÅ‚a z 250 g czekolady gorzkiej. 5 jaj ubić dokÅ‚adnie. Wymieszać z przestudzonÄ… czekoladÄ…, 50 g mÄ…ki i 5 g proszku do pieczenia. Piec 8-13 minut w temperaturze 170 stopni. Najpierw wyjąć pergamin z boków, obrócic do gory dnem i wysunąć ciastko z foremki. Po rozkrojeniu ciasteczko powinno byc pÅ‚ynne w Å›rodku. Należy zrobić próbÄ™ czasu pieczenia we wÅ‚asnym piekarniku. MasÄ™ można przygotować wczeÅ›niej i trzymać w lodówce, piec tuż przed podaniem. B: 41,7, T: 287,95, W: 156,7 co daje B: 1 T: 6,9 W: 3,75 brakuje mi pomysłów na zmniejszenie W i zwiÄ™kszenie B.. proszÄ™ zakÄ…sić kieÅ‚basÄ… albo szprotkami... Tytu³: Odp: gorÄ…ce ciasteczko czekoladowe KrÄ™glickiej Wiadomo¶æ wys³ana przez: Flawia 2008-01-06, 17:07:04 sie zdjÄ™cie nie wstawiłó, wiec o tu jest linka do ciasteczka:
http://www.kuchnia.tv/html/rozrywka/konkursy,95.html Tytu³: Odp: gorÄ…ce ciasteczko czekoladowe KrÄ™glickiej Wiadomo¶æ wys³ana przez: Ewa 2008-01-06, 17:58:43 Flawia, mnie BTW wyszÅ‚o:
54,23 278,47 300,87  co daje prop. 1,0 5,1 5,5 Moja córka robi to ciasto na rózne sposoby. To ciasto mozna bardzo Å‚atwo przerabiać. Spróbuj zrobic bez cukru (lub 1 Å‚yzka), bez mÄ…ki (lub tylko 1 Å‚yzka). Możesz dodać 5 zóltek. Równie dobrze mozna to ciasto zrobić z samych biaÅ‚ek. Wtedy masz wersje dla nieoptymalnych. Tytu³: Odp: gorÄ…ce ciasteczko czekoladowe KrÄ™glickiej Wiadomo¶æ wys³ana przez: kristan 2008-03-04, 11:44:25 Krem waniliowy Ewy Wachowicz:
Super deser na niedzielne popołudnie. Skład: 0,7 l słodkiej smietanki 30% 10 żółtek 5 dkg cukru cukier waniliowy duza laska wanilii Smietanke wlać do garnka, dodac laske rozcietej wzdłuż wanilii i zagotować. Do żółtek dodać cukry i ubić robotem na jednolitą mase.Przestudzoną smietanke połączyć z żółtkami.Podgrzewać na parze do zgestnienia-NIE WOLNO ZAGOTOWAĆ!!!!!Rozlać do pucharków, wstawic do lodówki na dwie godz i....smacznego. 1:5,8:1,9 Więcej przepisów: www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |