Tytuł: produkuj sam..... Wiadomo¶ć wysłana przez: mr_smok 2008-04-10, 13:52:20 wracamy do czasow w ktorych produkty robiono w domu i dobrze bo bez chemii;-)
kto sie czuje na silach polecam http://www.wedlinydomowe.pl/index.php wiedza zawarta na stronie chyba pomoze. pozdrawiam ;-) Tytuł: Odp: produkuj sam..... Wiadomo¶ć wysłana przez: bea561 2008-04-16, 11:07:23 Cytuj z: mr_smok 2008-04-10, 13:52:20 wracamy do czasow w ktorych produkty robiono w domu i dobrze bo bez chemii;-) kto sie czuje na silach polecam http://www.wedlinydomowe.pl/index.php wiedza zawarta na stronie chyba pomoze. pozdrawiam ;-) WidzÄ™, ĹĽe Ty teĹĽ odkryĹ‚eĹ› tÄ™ stronkÄ™ :D WĹ‚aĹ›nie znalazĹ‚am tam przepis na wÄ…trobiankÄ™ ze skwarek. Przed chwilÄ… skoĹ„czyĹ‚am ja robić ( tÄ™ watrobiankÄ™ ) i jest super. Bardzo polecam. http://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=240 Tytuł: Odp: produkuj sam..... Wiadomo¶ć wysłana przez: mr_smok 2008-04-16, 15:47:39 dzieki .na forum nie wchodzilem ale widze ze warto tam zagladnac -ofc.produkt z pewnoscia sprawdze.
Tytuł: Odp: produkuj sam..... Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2008-04-16, 20:27:34 Czy ta wÄ…trobianka to rodzaj pasty? Czy gotowÄ… moĹĽna zamraĹĽać?
Tytuł: Odp: produkuj sam..... Wiadomo¶ć wysłana przez: mr_smok 2008-04-17, 13:42:24 konsystencja jest kwestia zastosowania mniejszej lub wiekszej ilosci tlustego.przyznam sie ze narazie nie korzystalem z tego przepisu,wiec nie wiem jaka produkt ma konsystencje. z pewnoscia da sie to zamrazac tak jak pasztety lub inne wyroby.
Tytuł: Odp: produkuj sam..... Wiadomo¶ć wysłana przez: grizzly 2008-04-17, 14:04:59 Cytuj z: mr_smok 2008-04-17, 13:42:24 ...konsystencja jest kwestia zastosowania mniejszej lub wiekszej ilosci tlustego... Kwestia "konsystencji" z pewnoscia jest dla pewnej "kategori userow" wazna lub nawet najwazniejsza :P, natomiast dla drugiej "kategori userow" priorytetem nr.1 jest aby sklad "ilosciowy" i "jakosciowy" potrawy spowodowal aby "wieko trumny zwolnilo opadanie", lub w dobrym "scenariuszu dietetycznym" zmienilo kierunek ruchu 8) :P Zgadnijcie kogo i co mam na mysli :shock: 8) :lol: Tytuł: Odp: produkuj sam..... Wiadomo¶ć wysłana przez: mr_smok 2008-04-17, 14:13:32 ;-)powiem ze domowe produkty pieknie obsychaja i nie slizgaja sie w dloniach jak wiekszosc produktow ze sklepu po dluzszym lezakowaniu w lodowce ;-)
prawda wyglada tak ze w sumie praca nad domowymi wyrobami to odstawienie dla domownikow produktow z wszechobecnymi E.... ja w sumie czy zjem karkowe w kostce, pascie, z szynkowara czy przysmazona nie zmienia faktu zjedzenia karkowki a to czy wyglada mniej lub bardziej apetycznie;-)pozostawiam obserwatorom.;-) Tytuł: Odp: produkuj sam..... Wiadomo¶ć wysłana przez: grizzly 2008-04-17, 14:52:35 Cytuj z: mr_smok 2008-04-17, 14:13:32 ... praca nad domowymi wyrobami to odstawienie dla domownikow produktow z wszechobecnymi E.... I to jest WIELKI krok w dobrym kierunku. 8) Chodzi jednak o to aby sie pozniej nie "rozkraczyc" 8) Mam na mysli "odpowiednia do celu" strategie dietetyczna. :lol: Oczywiscie nie mam na mysli: konsystencji czy "sliskosci kielbasy" :lol: Po co pozbawiac siebie przedwczesnie: zyskow z emerytury lub renty 8) I prowokowac wydatki zwiazane z "nekrobiznesem" w wyniku niewlasciwego skladu "jakosciowo ilosciowego" wyprodukowanych acz nieoptymalnych "wedlin domowych" :shock: 8) :lol: Tytuł: Odp: produkuj sam..... Wiadomo¶ć wysłana przez: bea561 2008-04-17, 15:03:12 Cytuj z: Teresa Stachurska 2008-04-16, 20:27:34 Czy ta wÄ…trobianka to rodzaj pasty? Czy gotowÄ… moĹĽna zamraĹĽać? Ta watrobianka to rodzaj pasty. Jest bardzo syta. Z iloĹ›ci skwarek i wÄ…trĂłbki podanej w przepisie wychodzi jej dość duĹĽo, wiÄ™c lepiej zrobić jÄ… z mniejszej iloĹ›ci skĹ‚adnikĂłw. OsobiĹ›cie nie lubiÄ™ zamraĹĽać produktĂłw, ktĂłrych po rozmroĹĽeniu nie przetwarza siÄ™ dalej na gorÄ…co, wiÄ™c dla mnie ta wÄ…trobianka nie nadaje siÄ™ do zamroĹĽenia. Wczoraj wyszĹ‚o mi jej duĹĽo. WykorzystaĹ‚am jÄ… do krokietĂłw z optymalnych naleĹ›nikĂłw. Tytuł: Odp: produkuj sam..... Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2008-04-17, 19:32:27 DziÄ™kujÄ™ bardzo. Przemawia do mnie, by nie zamraĹĽać daĹ„, ktĂłre po rozmroĹĽeniu nie bÄ™dÄ… jedzone na gorÄ…co.
Choć, z drugiej strony, mroĹĽÄ™ sernik i pasztet... Tytuł: Odp: produkuj sam..... Wiadomo¶ć wysłana przez: mr_smok 2008-04-29, 14:41:44 wroce do tematu wlasnych produktow ala wedlinka;-)
wlasnie testuje termin zjadliwosci moich trzech rodzajow wyrobow z szynkowara.golonka ,karkowka i cos ala kielbasa sloikowa z podgardla .narazie przetrwaly dwa tygodnie i zero zepsucia a leza sobie nie w zamrazarce a zwyczajnie na polce w lodowce;-)jedynie kolor zmienily na ciemniejszy i troszke obeschly ale to normalne.;-)pewnikiem w przyszlym tygodniu odpale kolejne produkty z szynkowara pozdrawiam.;-) Tytuł: Odp: produkuj sam..... Wiadomo¶ć wysłana przez: mr_smok 2008-04-29, 14:44:39 znalazlem lepszy model szynkowara co prawda drozszy ale latwiejszy w obsludze;-)
http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/product_info.php/cPath/33/products_id/268 jak ten czeski szynkowar ktory posiadam mi sie znudzi;-) (ciezko sie z niego wyciaga wsad )to ten zakupie bo ruchome dno wypycha zawartosc na zewnatrz. Tytuł: Odp: produkuj sam..... Wiadomo¶ć wysłana przez: bea561 2008-04-29, 18:49:42 Cytuj z: mr_smok 2008-04-29, 14:44:39 znalazlem lepszy model szynkowara co prawda drozszy ale latwiejszy w obsludze;-) http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/product_info.php/cPath/33/products_id/268 jak ten czeski szynkowar ktory posiadam mi sie znudzi;-) (ciezko sie z niego wyciaga wsad )to ten zakupie bo ruchome dno wypycha zawartosc na zewnatrz. MuszÄ™ CiÄ™ zmarwić. Mam dokĹ‚adnie ten szynkowar (kupiĹ‚am go gdzieĹ› miesiÄ…c temu) i wbrew zapewnieniom wcale tak Ĺ‚atwo zawartość nie wychodzi. Ponadto przymierzam siÄ™ do zakupu woreczkĂłw do szynkowara poniewaĹĽ przy gotowaniu bez nich sprężyna dociska miÄ™so a tĹ‚uszcz i wywar wydostajÄ… siÄ™ powyĹĽej wieczka. WyjmujÄ…c ostygnietÄ… zawartość tĹ‚uszcz i galareta oddzielajÄ… siÄ™ od miÄ™sa. Tak wiÄ™c wg mnie ten model jest nieco przechwalony. Ale jeĹ›li chodzi o smak wyrobu jest super. Ostatnio robiĹ‚am wÄ™dlinkÄ™ "ala konserwa" z... wieprzowej pachwiny. Tytuł: Odp: produkuj sam..... Wiadomo¶ć wysłana przez: mr_smok 2008-04-30, 09:11:46 z tego co widzialem ten niemiecki ma wypychane dno wiec wsad wypycha sie razem z dnem .w czeskim zastosowalem woreczki ale i tak tluszczyk i galaretka wyplywaja na zewnatrz;-)ale nic to sa poprostu zjadane wczesniej
pozdrawiam. Tytuł: Odp: produkuj sam..... Wiadomo¶ć wysłana przez: Edyta 2008-05-08, 09:44:26 Cytuj z: grizzly 2008-04-17, 14:52:35 Cytuj z: mr_smok 2008-04-17, 14:13:32 ... praca nad domowymi wyrobami to odstawienie dla domownikow produktow z wszechobecnymi E.... I to jest WIELKI krok w dobrym kierunku. 8) Chodzi jednak o to aby sie pozniej nie "rozkraczyc" 8) Mam na mysli "odpowiednia do celu" strategie dietetyczna. :lol: Oczywiscie nie mam na mysli: konsystencji czy "sliskosci kielbasy" :lol: Po co pozbawiac siebie przedwczesnie: zyskow z emerytury lub renty 8) I prowokowac wydatki zwiazane z "nekrobiznesem" w wyniku niewlasciwego skladu "jakosciowo ilosciowego" wyprodukowanych acz nieoptymalnych "wedlin domowych" :shock: 8) :lol: :lol: :lol: :lol:
forum.dr-kwasniewski.pl | Działaj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone. |