forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: Teresa Stachurska 2008-06-28, 23:26:46



Tytu³: Filety z kaczki z miÄ™tÄ…
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2008-06-28, 23:26:46
2 duże filety z kaczki z białą, grubą skórą z jednego boku ułożyć na desce i przekroić każdy w środku (od strony mięsa) wzdłuż długości na dwóch trzecich. Szczelinę wypełnić należy świeżymi zwiniętymi liśćmi mięty i spiąć rozcięcie drewnianymi wykałaczkami nakłuwając filet z jednej i drugiej strony szczeliny, tak, by wykałaczka tkwiła w mięsie jak igła.

Następnie filety przyrumenić na ogrzanej patelni i smażyć na małym ogniu bez przykrycia, odwracając co 6 minut, co najmniej przez 35 minut dla każdego filetu. Posolić i popieprzyć do smaku.

Podawać z ziemniakami i kwaśną śmietaną (zamiast sosu) udekorowaną listkami mięty.


forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.