Tytu³: Filety z kaczki z miÄ™tÄ… Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2008-06-28, 23:26:46 2 duże filety z kaczki z biaÅ‚Ä…, grubÄ… skórÄ… z jednego boku uÅ‚ożyć na desce i przekroić każdy w Å›rodku (od strony miÄ™sa) wzdÅ‚uż dÅ‚ugoÅ›ci na dwóch trzecich. SzczelinÄ™ wypeÅ‚nić należy Å›wieżymi zwiniÄ™tymi liśćmi miÄ™ty i spiąć rozciÄ™cie drewnianymi wykaÅ‚aczkami nakÅ‚uwajÄ…c filet z jednej i drugiej strony szczeliny, tak, by wykaÅ‚aczka tkwiÅ‚a w miÄ™sie jak igÅ‚a.
Następnie filety przyrumenić na ogrzanej patelni i smażyć na małym ogniu bez przykrycia, odwracając co 6 minut, co najmniej przez 35 minut dla każdego filetu. Posolić i popieprzyć do smaku. Podawać z ziemniakami i kwaśną śmietaną (zamiast sosu) udekorowaną listkami mięty.
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |