forum.dr-kwasniewski.pl

Działy Forum => Kuchnia Optymalna. => Wątek zaczęty przez: adampio 2008-07-01, 18:59:06



Tytuł: Omlet "Vesterbro" from Copenhagen
Wiadomość wysłana przez: adampio 2008-07-01, 18:59:06
50 gr sloniny
100 gr zoltek
40 gr bialka
100 gr slodkiej smietany 38 % ( w Polsce chyba nie ma) moze byc 36%
25 gr cebuli

slonine stopic na patelni
zoltka,bialko, cebule i smietane ubic trzepaczka jak na omleta
calosc wlac na patelnie i smazyc
na dwie ostatnie minuty smazenia przykryc

ja dodaje do jeszce do jajek w czasie trzepania dwie lyzki ( okolo 15 gr platkow owsianych albo otrebow) ale tego nie ma w przepisie.

Polecam, bardzo lekki omlet i nadzwyczaj optymalny.


forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.