forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: sylwiazÅ‚odzi 2008-07-19, 21:59:42



Tytu³: Brzoskwinia smażona cynamonem
Wiadomo¶æ wys³ana przez: sylwiazÅ‚odzi 2008-07-19, 21:59:42
Eksperyment z uwagi na niemozność jedzenia min. słodyczy, cukru do końca roku ze wzgledów osobistych.

Brzoskwinia obrana z której wyjęłam pestkę. Smalec gęsi i szczypta cynamonu.

Usmażyłam dwie połowki na patelni na gęsim smalcu. Na koniec wyłączyłam gaz pod patelnią i posypałam cynamonem.

Wyjęłam na talerz i polałam jeszcze tym "sosem" z patelni. Dobra proszę tylko smażcie tyle aby nie było brązowej spalenizny bo zybko się robi i w tym miejscu brzoskwinia nabiera smaku lekko gorzkiego albo jak nadpsute, alkoholowe owoce.
Drugi raz będę sprawdzać jak bedę smażyć ale przypiekła się tylko trochę na brzegach.


forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.