Tytu³: Brzoskwinia smażona cynamonem Wiadomo¶æ wys³ana przez: sylwiazÅ‚odzi 2008-07-19, 21:59:42 Eksperyment z uwagi na niemozność jedzenia min. sÅ‚odyczy, cukru do koÅ„ca roku ze wzgledów osobistych.
Brzoskwinia obrana z której wyjęłam pestkę. Smalec gęsi i szczypta cynamonu. Usmażyłam dwie połowki na patelni na gęsim smalcu. Na koniec wyłączyłam gaz pod patelnią i posypałam cynamonem. Wyjęłam na talerz i polałam jeszcze tym "sosem" z patelni. Dobra proszę tylko smażcie tyle aby nie było brązowej spalenizny bo zybko się robi i w tym miejscu brzoskwinia nabiera smaku lekko gorzkiego albo jak nadpsute, alkoholowe owoce. Drugi raz będę sprawdzać jak bedę smażyć ale przypiekła się tylko trochę na brzegach.
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |