Tytu³: ciekawy artykuÅ‚ do poczytania.... Wiadomo¶æ wys³ana przez: mr_smok 2008-10-03, 10:45:28 http://infobot.pl/r/NNO.
pozdrawiam. Tytu³: Odp: ciekawy artykuÅ‚ do poczytania.... Wiadomo¶æ wys³ana przez: adam319 2008-10-03, 12:24:15 Cytuj: Pan Grainger przyniósÅ‚ z laboratorium tuzin maÅ‚ych szklanych butelek. Po otworzeniu, w każdej z nich zanurzyÅ‚em testujÄ…cy sÄ…czek - dÅ‚ugi biaÅ‚y pasek papieru, majÄ…cy wchÅ‚aniać aromat chemikaliów bez znieksztaÅ‚cania zapachu. Przed każdym testem zamykaÅ‚em oczy. Wtedy, gÅ‚Ä™boko wciÄ…gaÅ‚em powietrze i? przed oczyma mojej wyobraźni pojawiaÅ‚y siÄ™ jedna po drugiej przeróżne potrawy, wyÅ‚aniajÄ…ce siÄ™ ze szklanych butelek. WÄ…chaÅ‚em Å›wieże wiÅ›nie, czarne oliwki, smażonÄ… cebulÄ™ i krewetki. Jednak caÅ‚kowicie zaskoczyÅ‚a mnie najciekawsza kreacja p.Graingera. Po zamkniÄ™ciu oczu poczuÅ‚em zapach smażonego hamburgera. Aromat byÅ‚ nadzwyczajny i tak realistyczny, jakby kto? w pokoju przewracaÅ‚ hamburgery na gorÄ…cym grillu. Kiedy jednak otworzyÅ‚em oczy, przede mnÄ… byÅ‚ cienki pasek biaÅ‚ego papieru i uÅ›miechajÄ…cy siÄ™ z zadowoleniem chemik. SMACZNEGO :-( Tytu³: Odp: ciekawy artykuÅ‚ do poczytania.... Wiadomo¶æ wys³ana przez: mr_smok 2008-10-03, 13:05:34 adam319..........tak spotkalem sie w jednej z przypraw do grilla jakis czas temu ze skladnikiem - aromat dymu z grila ;).oczywiscie pozostawilem to na sklepowej polce i od tego czasu nie przyprawiam gotowcami mieska.zamiast tego nabylem pojemniczek z tluczkiem tzw mozdzierz i w nim wykonuje potrzebne mieszanki z ziolek do mies ;)
Tytu³: Odp: ciekawy artykuÅ‚ do poczytania.... Wiadomo¶æ wys³ana przez: adam319 2008-10-03, 13:50:30 Cytuj z: mr_smok 2008-10-03, 13:05:34 zamiast tego nabyÅ‚em pojemniczek z tÅ‚uczkiem tzw moździerz i w nim wykonuje potrzebne mieszanki z ziółek do miÄ™s ;) Pozostaje pytanie dlaczego chcesz by miÄ™so miaÅ‚o smak i zapach roÅ›lin, jeÅ›li jest nieÅ›wieże to pewnie warto. :-) A tak poważniej to czasami lubiÄ™ dodać sporo pieprzu czarnego mielonego do naprawdÄ™ b.tÅ‚ustego miÄ™sa czy ziemniaczków gniecionych ze smalcem. Z tym, że staram siÄ™ nie przyzwyczajać bo jak siÄ™ przepieprzy to potem „zanika” naturalny, piÄ™kny aromat miÄ™sa. Pozdrawiam serdecznie, 8) Tytu³: Odp: ciekawy artykuÅ‚ do poczytania.... Wiadomo¶æ wys³ana przez: kangur 2008-10-04, 02:20:12 Cytuj z: mr_smok 2008-10-03, 10:45:28 http://infobot.pl/r/NNO. pozdrawiam. Pierwszy raz otworzyly frytki z McDoni. Za drugim razem otworzyl sie jakis shit, z ktorym nie wiadomo co zrobic. Ja chce o frytkach, a nie o infobot. Tytu³: Odp: ciekawy artykuÅ‚ do poczytania.... Wiadomo¶æ wys³ana przez: adam319 2008-10-04, 05:50:32 http://www.dobrametoda.com/ARTYKULY/artykuly-frytki.htm
,a w ostatecznoÅ›ci można wpisać maÅ‚y cytat do google.pl i też siÄ™ znajdzie. Jakby naprawdÄ™ wcięło to mam kopiÄ™ na dysku. :-) Tytu³: Odp: ciekawy artykuÅ‚ do poczytania.... Wiadomo¶æ wys³ana przez: kangur 2008-10-04, 09:20:52 Cytuj z: adam319 2008-10-04, 05:50:32 http://www.dobrametoda.com/ARTYKULY/artykuly-frytki.htm ,a w ostatecznoÅ›ci można wpisać maÅ‚y cytat do google.pl i też siÄ™ znajdzie. Jakby naprawdÄ™ wcięło to mam kopiÄ™ na dysku. :-) Dzieki. Znalazlem przez Google. A oto jest cytat ponizej o co mi chodzilo. Cytuj: ............. Smak frytki jest w wiÄ™kszoÅ›ci wyznaczony rodzajem używanego oleju. Przez dekady McDonald's smażyÅ‚ swoje frytki w mieszance oleju z nasion baweÅ‚ny i 93% tÅ‚uszczu woÅ‚owego. Mieszanka dawaÅ‚a frytkom unikalny smak oraz wiÄ™cej szkodliwego (szkodliwy chyba ten z bawelny - moj komentarz) tÅ‚uszczu w każdym gramie produktu.. W roku 1990, pod ciężarem krytyki cholesterolu we frytkach, McDonald's przerzuciÅ‚ siÄ™ na olej czysto warzywny. To jednak stworzyÅ‚o kÅ‚opot: jak zrobić frytki, które smakujÄ… jak woÅ‚owina, ale bez smażenia ich w tÅ‚uszczu woÅ‚owym? Spojrzenie na skÅ‚adniki we frytkach McDonald's sugeruje, jak ten problem rozwiÄ…zano. Na koÅ„cu listy skÅ‚adników jest niepozorne, a mimo to wyglÄ…dajÄ…ce tajemniczo okreÅ›lenie: "smak naturalny" (natural flavor). Ten skÅ‚adnik pomaga wytÅ‚umaczyć nie tylko to, dlaczego frytki smakujÄ… tak dobrze, ale dlaczego wiÄ™kszość szybkiej żywnoÅ›ci (w rzeczy samej - wiÄ™kszość żywnoÅ›ci jakÄ… je Ameryka) smakuje tak, jak smakuje. ............. Ja smaze na 100% loju wolowym. I ciesze sie, ze frytki wchlanaja sporo tego loju. Wowczas mniej trzeba dopijac. Tytu³: Odp: ciekawy artykuÅ‚ do poczytania.... Wiadomo¶æ wys³ana przez: jurek46 2008-10-04, 11:56:39 Cytuj z: kangur 2008-10-04, 09:20:52 Cytuj z: adam319 2008-10-04, 05:50:32 http://www.dobrametoda.com/ARTYKULY/artykuly-frytki.htm ,a w ostatecznoÅ›ci można wpisać maÅ‚y cytat do google.pl i też siÄ™ znajdzie. Jakby naprawdÄ™ wcięło to mam kopiÄ™ na dysku. :-) Dzieki. Znalazlem przez Google. A oto jest cytat ponizej o co mi chodzilo. Cytuj: ............. Smak frytki jest w wiÄ™kszoÅ›ci wyznaczony rodzajem używanego oleju. Przez dekady McDonald's smażyÅ‚ swoje frytki w mieszance oleju z nasion baweÅ‚ny i 93% tÅ‚uszczu woÅ‚owego. Mieszanka dawaÅ‚a frytkom unikalny smak oraz wiÄ™cej szkodliwego (szkodliwy chyba ten z bawelny - moj komentarz) tÅ‚uszczu w każdym gramie produktu.. W roku 1990, pod ciężarem krytyki cholesterolu we frytkach, McDonald's przerzuciÅ‚ siÄ™ na olej czysto warzywny. To jednak stworzyÅ‚o kÅ‚opot: jak zrobić frytki, które smakujÄ… jak woÅ‚owina, ale bez smażenia ich w tÅ‚uszczu woÅ‚owym? Spojrzenie na skÅ‚adniki we frytkach McDonald's sugeruje, jak ten problem rozwiÄ…zano. Na koÅ„cu listy skÅ‚adników jest niepozorne, a mimo to wyglÄ…dajÄ…ce tajemniczo okreÅ›lenie: "smak naturalny" (natural flavor). Ten skÅ‚adnik pomaga wytÅ‚umaczyć nie tylko to, dlaczego frytki smakujÄ… tak dobrze, ale dlaczego wiÄ™kszość szybkiej żywnoÅ›ci (w rzeczy samej - wiÄ™kszość żywnoÅ›ci jakÄ… je Ameryka) smakuje tak, jak smakuje. ............. Ja smaze na 100% loju wolowym. I ciesze sie, ze frytki wchlanaja sporo tego loju. Wowczas mniej trzeba dopijac. Kangur jak mam rozumiec "Mniej trzeba dopijac" o jakim dopijaniu Ty piszesz czyzbyÅ› dopijaÅ‚ ten łój. Tytu³: Odp: ciekawy artykuÅ‚ do poczytania.... Wiadomo¶æ wys³ana przez: kangur 2008-10-04, 12:54:34 Cytuj z: jurek46 2008-10-04, 11:56:39 Kangur jak mam rozumiec "Mniej trzeba dopijac" o jakim dopijaniu Ty piszesz czyzbyÅ› dopijaÅ‚ ten łój. Tak. Loj. Frytki wciagaja okolo 20g loju. Wiec lyzka dopijam 50-60g. Smalcu nie moge jesc, bo mi sie robia grudki w gardle i wowcza mam kilkugodzinne odkaszliwanie. Grudki smalcu wychodza wowczas nosem. Z lojem nie mam tego problenu jak jest cieply. Jak zaczyna krzepnac, to mam taki sam problem. Tytu³: Odp: ciekawy artykuÅ‚ do poczytania.... Wiadomo¶æ wys³ana przez: jurek46 2008-10-07, 00:39:01 Cytuj z: kangur 2008-10-04, 12:54:34 Cytuj z: jurek46 2008-10-04, 11:56:39 Kangur jak mam rozumiec "Mniej trzeba dopijac" o jakim dopijaniu Ty piszesz czyzbyÅ› dopijaÅ‚ ten łój. Tak. Loj. Frytki wciagaja okolo 20g loju. Wiec lyzka dopijam 50-60g. Smalcu nie moge jesc, bo mi sie robia grudki w gardle i wowcza mam kilkugodzinne odkaszliwanie. Grudki smalcu wychodza wowczas nosem. Z lojem nie mam tego problenu jak jest cieply. Jak zaczyna krzepnac, to mam taki sam problem. Jezeli dobrze rozumie to jezeli frytki smazone na smalcu zjadaÅ‚ byÅ› na gorÄ…co,to wtedy też byÅ‚o by wszystko dobrze,i nic nie wychodzilo by Tobie nosem.?
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |