Tytuł: dla Admina i Morgano Wiadomo¶ć wysłana przez: adampio 2008-10-23, 20:42:17 przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym.
Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu. Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde. Lepeij pozno niz wcale!!!! :lol: Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano Wiadomo¶ć wysłana przez: Hana 2008-10-23, 20:45:26 jak wystygna beda bardzo twarde.
Czy uzebienia nie uszkodza? Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano Wiadomo¶ć wysłana przez: Edyta 2008-10-23, 20:49:50 Hana. Jestes na DO i boisz sie uszkodzenia uzebienia? :P
Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano Wiadomo¶ć wysłana przez: adampio 2008-10-23, 20:51:43 Cytuj z: Hana 2008-10-23, 20:45:26 jak wystygna beda bardzo twarde. Czy uzebienia nie uszkodza? Typowe!!! Wlasnie napisalem, ze tak nie mozna robic!!!!!! Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano Wiadomo¶ć wysłana przez: Halina Ch. 2008-10-23, 21:02:13 Ja robiÄ™ takie chrupki z podgardla, ktĂłre po wystygniÄ™ciu nie robiÄ… siÄ™ twarde.
DuĹĽa zawartość tĹ‚uszczu chyba to sprawia. Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano Wiadomo¶ć wysłana przez: Hana 2008-10-23, 21:10:20 Cytuj z: Edyta 2008-10-23, 20:49:50 Hana. Jestes na DO i boisz sie uszkodzenia uzebienia? :P I to jak bardzo sie boje--- poniewaz nie chciala bym w " poznym wieku" maczac sucharka w kawie/herbacie. Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano Wiadomo¶ć wysłana przez: adampio 2008-10-23, 21:47:59 Cytuj z: Halina Ch. 2008-10-23, 21:02:13 Ja robiÄ™ takie chrupki z podgardla, ktĂłre po wystygniÄ™ciu nie robiÄ… siÄ™ twarde. DuĹĽa zawartość tĹ‚uszczu chyba to sprawia. Chyba masz racje...... :shock: Bo w skorkach o ktorych ja mowie nie ma nic innego.....sam tluszcz.....no i bialko Czy wiesz o czym tu mowa? Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano Wiadomo¶ć wysłana przez: jurek46 2008-10-23, 21:57:43 Cytuj z: adampio 2008-10-23, 20:42:17 przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym. Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu. Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde. Lepeij pozno niz wcale!!!! :lol: Adampio a mĂłwiĹ‚es mi ze wszystko bez soli.Czy pomyliĹ‚em siÄ™? Czy To tylko jak ja soliĹ‚em to ĹĽle, a jak ty to dobrze. Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano Wiadomo¶ć wysłana przez: jurek46 2008-10-23, 21:58:54 Cytuj z: adampio 2008-10-23, 20:42:17 przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym. Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu. Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde. Lepeij pozno niz wcale!!!! :lol: Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano Wiadomo¶ć wysłana przez: adampio 2008-10-23, 21:59:51 Cytuj z: jurek46 2008-10-23, 21:57:43 Cytuj z: adampio 2008-10-23, 20:42:17 przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym. Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu. Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde. Lepeij pozno niz wcale!!!! :lol: Adampio a mĂłwiĹ‚es mi ze wszystko bez soli.Czy pomyliĹ‚em siÄ™? Czy To tylko jak ja soliĹ‚em to ĹĽle, a jak ty to dobrze. Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano Wiadomo¶ć wysłana przez: adampio 2008-10-23, 22:03:24 Cytuj z: adampio 2008-10-23, 21:59:51 Cytuj z: jurek46 2008-10-23, 21:57:43 Cytuj z: adampio 2008-10-23, 20:42:17 przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym. Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu. Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde. Lepeij pozno niz wcale!!!! :lol: Adampio a mĂłwiĹ‚es mi ze wszystko bez soli.Czy pomyliĹ‚em siÄ™? Czy To tylko jak ja soliĹ‚em to ĹĽle, a jak ty to dobrze. Tak, Jurek...tu mnie MASZ.....tylko, ze ta sol tu jest do "wyciagniecia" wody ze skorek, sol ktorea pozniej "odpada" razem z ta woda...i tej soli sie nie jje. NIemniej jednak dobrze zauwazyles....ale jak zrobisz raz taka porcje, zobaczysz o czym mowie!!!! Czytales mojego posta na temat Twojego schorzenia, ktory dunski lekarz przewidzial tydzien temuu?
forum.dr-kwasniewski.pl | Działaj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone. |