forum.dr-kwasniewski.pl

DziaĹ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczęty przez: adampio 2008-12-12, 22:09:52



Tytuł: Optymalny bigos
Wiadomo¶ć wysłana przez: adampio 2008-12-12, 22:09:52
Swieta "za drzwiami" wiec trzeba robic .........bigos.
Mam super przepis, podejrzewam, ze ten przepis juz tu byl, ale co tam !!!

100 gr sloniny
200 gr boczku wedzonego
400 gr ugotowanego miesa z zeberek
200 gr cebuli
150 gr kurek ( grzyby)
2000 gr kapusty kiszonej ( mam niemiecka w winie)
500 gr miesa z golonka
100 gr sliwki kajifornijjskie (suszone)

Jak robic wiecie. Tak?
Jezeli nie to pytajcie.


Tytuł: Odp: Optymalny bigos
Wiadomo¶ć wysłana przez: adampio 2008-12-12, 22:16:43
A zapomnialem dodac:
BTW: 1:4:1

w 100 gr:
B: 3,4
T: 13,7
W:3,3

Bardziej opty bigosu nie znajdziesz na www......


Tytuł: Odp: Optymalny bigos
Wiadomo¶ć wysłana przez: ziutek 2008-12-12, 22:53:01
wg mojej tabeli wyszlo mi B-5,4 T-10,4

wg mnie :
zamiast cebuli (popsuje smak w takiej ilości, 20-30 g) przecier pomidorowy 100 g
zamiast kurek ( nie kaĹĽdy ma ) 50 g grzybĂłw suszonych, uprzednio namoczonych

przyprawy : obowiązkowo kminek, liść laurowy oraz inne w małych ilościach, lepszy smak

Macie jakieś tabele, chętnie przyjmę na meila do mojego programu, program w tej chwili wylicza tylko BTW, chcę go rozszerzyc o podstawowe minerały i witaminy

jakoĹ› nie widzÄ™ na forum mozliwosci wstawienia plikĂłw graficznych, moĹĽe nie umiÄ™


Tytuł: Odp: Optymalny bigos
Wiadomo¶ć wysłana przez: adam319 2008-12-12, 23:53:56
Ale nie warto, admin i tak szybko skasuje, lepiej użyć rapidshare.com czy czegoś w tym rodzaju. [załącznik usunięty przez administratora]


Tytuł: Odp: Optymalny bigos
Wiadomo¶ć wysłana przez: ziutek 2008-12-13, 11:02:31
dziwne, piszę na innych forach i tam nikt nikomu nic nie kasuje a pliki graficzne wręcz zalecane, np forum żeglarskie


Tytuł: Odp: Optymalny bigos
Wiadomo¶ć wysłana przez: ali 2008-12-13, 20:58:54
Cytuj z: adampio 2008-12-12, 22:09:52
Swieta "za drzwiami" wiec trzeba robic .........bigos.


ja tam wolÄ™ bigos na  winie

kapusty kiszonej, śliwek i grzybów nie lubie

jak siÄ™ nawinie to dajÄ™
kapustę białą
cebulÄ™
jabłka
golonko
boczek
jak się nawiną żeberka lub inne mięso z gnatem to też
kiełbasę
przecier pomidorowy
przyprawy
i nie liczÄ™ na to ĹĽe mi zaszkodzi


forum.dr-kwasniewski.pl | Działaj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.