Tytu³: kotlety z karkówki-inaczej Wiadomo¶æ wys³ana przez: kristan 2005-07-18, 15:45:08 Witam PaÅ„stwa!
Wczoraj nasz eksperyment w kuchni "przyniósÅ‚" nowy sposób przyrzÄ…dzenia kotletów a,la schabowy z karkówki--ale tym razem w panierce orzechowo-krakersowej. SkÅ‚ad: 1,5 kg karkówki/kupic "wÄ…skÄ…"/ 20 dkg orzechów wÅ‚oskich-zmielić 18 dkg krakersów/paczka/-pokruszyć drobno 5 jaj smalec do smażenia/polecam kupować sÅ‚onine "na 4-5 palców"-zmielić i wytopic-używać do wszystkiego--tak jest w naszym przypadku/ Z krakersów i orzechów zrobić panierke i zrobic tradycyjnie kotlety-każdy wie jak to sie robi.Nam wyszlo 15 kotletów o wspaniaÅ‚em smaku,wyglÄ…dzie i aromacie. 10 dkg to B. 18,4 T.29,3 W.8,4 1 : 1,6 0,5 PS Jestem prawie pewny ,ze zawartosc tÅ‚uszczu jest wieksza niż wychodzi z wyliczeÅ„, ale tego dokÅ‚adnie sprawdzic w tak krótkim czasie nie mogÅ‚em. Jutro podam PaÅ„stwu jak przygotować "dziczyznÄ™"z karkówki j.w. Pozdrawiam-St. D. Tytu³: Odp: kotlety z karkówki-inaczej Wiadomo¶æ wys³ana przez: kristan 2006-11-05, 06:26:33 "Dziczyzna" z karkówki jest w innym post-cie.DziÅ› natomiast podam kolejnÄ… niezÅ‚Ä… potrawÄ™ z karkówki , tym razem nie jest to mój przepis , choć zbilansowany przezemnie.
Polecam -jak zawsze : http://www.optyimperium.pl/kulinaria.php?id=51 Pozdrawiam. St.D.
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |