Tytuł: Szpik kostny Wiadomość wysłana przez: sewero 2008-12-21, 10:08:37 Przetopilam sobie szpik kostny i mam pytanie. Jak dlugo mozna go przechowywac w lodowce? Moze tyle co smalec??
Tytuł: Odp: Szpik kostny Wiadomość wysłana przez: Rudka 2008-12-22, 04:32:58 Sewero ,gdzie ty dostaĹaĹ szpik????
Mnie nieraz trafi sie w koĹci -ale tego jest tak maĹo ,Ĺźe wystarczy by szydeĹkiem wydziabaÄ Tytuł: Odp: Szpik kostny Wiadomość wysłana przez: sewero 2008-12-22, 09:06:27 U nas mozna kupic w kazdym sklepie kosci szpikowe. Jak nie maja to mozna zamowic.
Gdy jestem w POlsce na Opolszczyznie to tam tez zawsze dostaniemy szpik. Po prostu idziemy do miesnego i zamawiamy. Mama kupuje tez mozdzek ale to tylko na zamowieinie. Ja kupilam 2 kg kosci szpikowych i z tego mam ok 200 gram przetopionego szpiku. NIe wiem czy to duzo bo robilam to 1 szy raz . Do tej pory zawsze gotowalam i do mielonych. Tytuł: Odp: Szpik kostny Wiadomość wysłana przez: Hana 2008-12-22, 18:47:39 Uwazam, ze lepiej kosci szpikowe gotowac--mamy wtedy podwojna korzysc--gesty, tlusty wywar i ugotowany szpik.
Tytuł: Odp: Szpik kostny Wiadomość wysłana przez: sewero 2008-12-22, 19:19:33 Cytuj z: Hana 2008-12-22, 18:47:39 Uwazam, ze lepiej kosci szpikowe gotowac--mamy wtedy podwojna korzysc--gesty, tlusty wywar i ugotowany szpik. Tak robilam do tej pory ale dzieciaki nie chca. Musze wiec jakos przemycac. Dalam do pasztetu ale nie je sie tego duzo wiec zrobilam smalec i teraz jajecznica na smalcu ze szpiku. Dla dzieci trzeba ciagle sie glowkowac i wymyslac. No moze nie dla wszystkich dzieciakow ale dla moich . :lol: :(
forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone. |