Tytuł: Pizza "Olczanska" Wiadomość wysłana przez: adampio 2009-01-18, 01:34:37 Olcza to pocztki dziejow Zakoapnego. Ni byloby Zakopanego bez Olczy ( Olcy ).
Moj Dziadek jadl cos takiego, co dzis, po zbilansowaniu i uformawaniu, mozna nazwac omletem. Dlatego nazwalem ten omlet "OLCANSKIM". 50 gr wedzonej sloniny ( na innej bedzie bez smaku ) 120 gr jajka ( 2 cale duze jajka ) 60 zoltka 50 gr oscypka ( albo innego dobrego sera ) Robimy: slonine topimy trzepiemy jajaka z zoltkami na jednolita mase wlewamy mase jajeczna na slinine i szybko mieszamy, tworzac omleta jak juz widzimy, ze spod jest prawie sciety, kladziemy utarty albo pokrojony w plasterki ser. Przykrywamy na dwie do trzech minut. I gotowy "OLCANSKI" BTW: 1: 2,6 : 0 Gramatura w calosci: B: 36 T: 92,8 W:1,7
forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone. |