Tytu³: Akrylamid. Wiadomo¶æ wys³ana przez: krzych_100 2009-03-17, 11:59:15 Witam.
Tak sobie przeczytaÅ‚em, że podczas smażenia wytwarza siÄ™ akrylamid, sybstancja toksyczna dla zdrowia. Duże iloÅ›ci akrylamidu powstajÄ… podczas obróbki termicznej (smażenia, pieczenia) produktów spożywczych zawierajÄ…cych skrobiÄ™ i krochmal (wÄ™glowodany) np. chipsy, frytki. ZawierajÄ… go także niektóre gatunki chleba. Powstaje także w czasie smażenia miÄ™s w wysokich temperaturach. Tytu³: Odp: Akrylamid. Wiadomo¶æ wys³ana przez: _flo 2009-03-17, 12:34:23 admin o tym pisal nie tak dawno
Tytu³: Odp: Akrylamid. Wiadomo¶æ wys³ana przez: krzych_100 2009-03-17, 13:15:13 NajÅ›wieższy wÄ…tek to ze dwa lata temu...
Tytu³: Odp: Akrylamid. Wiadomo¶æ wys³ana przez: _flo 2009-03-17, 13:18:08 http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3389.msg55533#msg55533
Tytu³: Odp: Akrylamid. Wiadomo¶æ wys³ana przez: krzych_100 2009-03-17, 13:22:45 Ano dziÄ™ki.
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |