Tytuł: Wieprzowina (woĹ‚owina, baranina...) w pomidorach Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2009-10-23, 20:52:08 MiÄ™so kroimy na maĹ‚e plastry gruboĹ›ci okoĹ‚o 2 cm, lekko zbijamy mĹ‚otkiem i osmaĹĽamy (obsmaĹĽamy?) na smalcu do zrumienienia. NastÄ™pnie w tym samym tĹ‚uszczu obrumieniamy pokrojonÄ… cebulÄ™, a po jej wyjÄ™ciu dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy (sĂłl, pieprz, ziele ang, inne ulubione), po czym zagotowujemy. Otrzymanym sosem napeĹ‚niamy sĹ‚oje do 1/3 wysokoĹ›ci i wkĹ‚adamy do nich miÄ™so. SĹ‚oje zamykamy i pasteryzujemy w kotle 1,5 godz, po czym schĹ‚adza.
Do jedzenia na juĹĽ miÄ™so obsmaĹĽam, potem duszÄ™ w maĹ‚ej iloĹ›ci wywaru i pod koniec dodajÄ™ przecier pomidorowy oraz smalec ze smaĹĽenia. Lepiej ĹĽeby postaĹ‚o do jutra, kiedy to danie naleĹĽy odgrzać i zjeść z ziemniakiem oraz warzywami duszonymi na patelni. Ja lubiÄ™. DziĹ› udusiĹ‚am paprykÄ™, por, cebulÄ™ i zielone oliwki. Tytuł: Odp: Wieprzowina (woĹ‚owina, baranina...) w pomidorach Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2009-10-23, 21:12:29 Cytuj z: Teresa Stachurska 2009-10-23, 20:52:08 ... miÄ™so obsmaĹĽam, potem duszÄ™ w maĹ‚ej iloĹ›ci wywaru i pod koniec dodajÄ™ przecier pomidorowy oraz smalec ze smaĹĽenia. To caĹ‚kiem podobne chyba do Boeuf'a Strogonowa. :).. DziĹ› udusiĹ‚am paprykÄ™, por, cebulÄ™ i zielone oliwki. Tytuł: Odp: Wieprzowina (woĹ‚owina, baranina...) w pomidorach Wiadomo¶ć wysłana przez: adamel 2009-10-24, 07:24:56 ...raczej do kurczaka po wÄ™giersku (przynajmniej sos)... :)
Tytuł: Odp: Wieprzowina (woĹ‚owina, baranina...) w pomidorach Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2009-10-24, 20:09:34 Nie znam tego dania. Ale domyĹ›lam siÄ™, ĹĽe sos jest pikantny, pomidorowy i z paprykÄ…..? :roll:
Tytuł: Odp: Wieprzowina (woĹ‚owina, baranina...) w pomidorach Wiadomo¶ć wysłana przez: adamel 2009-10-29, 15:31:15 caĹ‚kiem dobrze siÄ™ domyĹ›lasz :)
forum.dr-kwasniewski.pl | Działaj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone. |