forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: adampio 2009-12-10, 16:43:40



Tytu³: Zupa z sera camembert
Wiadomo¶æ wys³ana przez: adampio 2009-12-10, 16:43:40
Przerobilem troche zupe Pascala Brodnickiego. Zupa jest super, jezeli lubimy francuzkie sery. Dobrze jest kupic oryginalny camembert albo inny ser francuzki a efekt bedzie udany.
500 g sera camembert
100 ml śmietany
1 łyżka mąki
30 g masła
2 cebule pokrojone w piórka
300 ml białego wina
1 liść laurowy

 
1. Camembert pokrój w kostkę. Wrzuć do miski. Dodaj 100 ml śmietany i rozdrobnij wszystko widelcem lub mikserem.
2. W miseczce wymieszaj mąkę z 4 łyżkami wody.
3. W garnku rozpuść masło. Wrzuć cebulę i podsmaż na złoto (ok. 2 minuty).
4. Wlej do garnka białe wino, dodaj miksturę z mąki, liść laurowy i 500 ml wody. Zagotuj i dodaj ser. Wymieszaj trzepaczką, żeby ser się rozpuścił.
5. Gotuj zupę 2 minuty na małym ogniu, żeby się nie przypaliła. Dopraw solą i pieprzem.

BTW  1:2,6:0,3

w 100 gr jest B: 8,6 T:22,2  W:2,5


forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.