Tytu³: Zupa z sera camembert Wiadomo¶æ wys³ana przez: adampio 2009-12-10, 16:43:40 Przerobilem troche zupe Pascala Brodnickiego. Zupa jest super, jezeli lubimy francuzkie sery. Dobrze jest kupic oryginalny camembert albo inny ser francuzki a efekt bedzie udany.
500 g sera camembert 100 ml śmietany 1 łyżka mąki 30 g masła 2 cebule pokrojone w piórka 300 ml białego wina 1 liść laurowy 1. Camembert pokrój w kostkę. Wrzuć do miski. Dodaj 100 ml śmietany i rozdrobnij wszystko widelcem lub mikserem. 2. W miseczce wymieszaj mąkę z 4 łyżkami wody. 3. W garnku rozpuść masło. Wrzuć cebulę i podsmaż na złoto (ok. 2 minuty). 4. Wlej do garnka białe wino, dodaj miksturę z mąki, liść laurowy i 500 ml wody. Zagotuj i dodaj ser. Wymieszaj trzepaczką, żeby ser się rozpuścił. 5. Gotuj zupę 2 minuty na małym ogniu, żeby się nie przypaliła. Dopraw solą i pieprzem. BTW 1:2,6:0,3 w 100 gr jest B: 8,6 T:22,2 W:2,5
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |