Tytu³: Góralska pomidorówka Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2010-01-24, 23:09:43 BÅ‚yskawiczna "góralska" pomidorówka
Przygotowanie: do 10 minut Gotowanie: ok. 10 minut Trudność: bardzo Å‚atwe SkÅ‚adniki • 4 szklanki wywaru z wÄ™dzonki (ew. bulionu z kostki) • 2 szklanki gÄ™stego soku pomidorowego z kartonu • 15 dag bryndzy • 2 zÄ…bki czosnku • Å‚yżeczka suszonego oregano • Å‚yżeczka suszonego majeranku • szczypta suszonego tymianku lub Å‚yżka Å›wieżego, posiekanego • ew. sól, pieprz do smaku • zioÅ‚a do dekoracji Etapy przygotowania 1. Wywar gotujemy ok. 10 minut z zioÅ‚ami i zmiażdżonym czosnkiem, zdejmujemy z palnika, wlewamy sok pomidorowy, rozpuszczamy w zupie bryndzÄ™. W razie potrzeby doprawiamy solÄ… czy pieprzem. Podajemy z wiejskÄ… kieÅ‚basÄ… pokrojonÄ… w plasterki, wysmażonym boczkiem, razowymi grzankami z czosnkiem (pycha!) itp. Dekorujemy gaÅ‚Ä…zkÄ… Å›wieżych ziół (np. tymianek, natka pietruszki). Smacznego! ŹrodÅ‚o - http://gotowanie.onet.pl/28744,0,1,blyskawiczna_goralska_pomidorowka,ksiazka_przepis.html
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |