Tytu³: proszÄ™ o pomoc w wyliczeniu BTW Wiadomo¶æ wys³ana przez: agata 2010-03-10, 07:27:37 witam
czy ktoÅ› może wyliczyć BTW dla mojego męża? wzrost 180, waga 130... Tytu³: Odp: proszÄ™ o pomoc w wyliczeniu BTW Wiadomo¶æ wys³ana przez: admin 2010-03-10, 07:33:28 A co dadzÄ… twojemu mężowi teoretyczne wyliczanki?
70:150:40 - przecież to tylko cyfry! :shock: PS tÅ‚uszczu tyle, ale pod warunkiem, że choć trochÄ™ siÄ™ otyÅ‚y rusza i chudnie okoÅ‚o kilograma na tydzieÅ„. JeÅ›li nie, to zestaw cyferek bÄ™dzie inny! Tytu³: Odp: proszÄ™ o pomoc w wyliczeniu BTW Wiadomo¶æ wys³ana przez: agata 2010-03-10, 11:02:07 :)witam.
z tym ruszaniem to chyba nie za bardzo. Ot, tak ,żyje jak przeciÄ™tny czÅ‚owiek. PracÄ™ ma nie wymagajÄ…cÄ… zbytniej aktywnoÅ›ci.WiÄ™c tÅ‚uszczów ma zjadać mniej? Tytu³: Odp: proszÄ™ o pomoc w wyliczeniu BTW Wiadomo¶æ wys³ana przez: admin 2010-03-10, 11:19:46 A jak z ruszaniem nie bardzo, to wyÅ‚Ä…cznie można liczyć na przypadek lub skorzystać z pomocy fachowca z renomowanej Arkadii.
Można samodzielnie dostosować teoretycznÄ… ilość BTW korzystajÄ…c ze wzoru na PPM dla mężczyzn (podany gdziÅ› na tym Forum) lub z "gotowca" obarczonego dużym bÅ‚Ä™dem z uwagi na dostosowanie do mieszanego syndromu metabolicznego (zawyżone PPM): http://www.nutritiondata.com/tools/calories-burned PS Ilość BTW dostosować dokÅ‚adnie do potrzeb (zamierzonego tempa chudniÄ™cia), pamiÄ™tajÄ…c, że minimum biaÅ‚kowe* na 80kg nmc dla mężczyzny poniżej 50-tego roku życia, wynosi nie wiÄ™cej jak 18-20g/D. Przy takiej nadwadze "zdrowe chudniÄ™cie" rogulowane stosownym BTW nie powinno przekraczać 20dag/D! * - nie mylić z faktycznym zapotrzebowaniem na biaÅ‚ko, które dla tego przypadku wynosi okoÅ‚o 0,76g/kg nmc/D. Tytu³: Odp: proszÄ™ o pomoc w wyliczeniu BTW Wiadomo¶æ wys³ana przez: admin 2010-03-10, 11:36:55 http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3774.msg65280#msg65280 - wzór na PPM dla diety wysokowÄ™glowodanowej.
PS wystarczy przeliczyć sobie na proporcjÄ™ wyrażonÄ… w gramach - dostosowanÄ… do potrzeb na Diecie Optymalnej przyjmujÄ…c dla biaÅ‚ka i wÄ™glowodanów nie wiÄ™cej niż po 0,8g/kg nmc/D. Biochemicznie zaÅ› - chodzi o to, aby substratowo wymusić na genach i utrzymywać stale wysokÄ… proporcjÄ™ glukagon/insulina, przy współczynniku RQ nie wiÄ™kszym niż 0,73-0,81. Tytu³: Odp: proszÄ™ o pomoc w wyliczeniu BTW Wiadomo¶æ wys³ana przez: agata 2010-03-14, 16:39:51 dziÄ™kujÄ™ za odpowiedź
Tytu³: Odp: proszÄ™ o pomoc w wyliczeniu BTW Wiadomo¶æ wys³ana przez: krista 2010-11-25, 17:18:34 Ja również proszÄ™ o pomoc w liczeniu.
Å›niadanie dziÅ›:- 1 jajko, 3 żóltka, 50 gr.masÅ‚a, 1 Å‚yżeczka pietruszki ziel., 2 Å‚yżki Å›mietanki 30 % do kawy wg. moich odliczeÅ„ korzystajac z tabel daÅ‚o proporcje: - 1 ;4,9; 0,3 natomiast mam problem z obliczeniem obiadu :( zjadÅ‚am tak: - bulion na koÅ›ciach szpikowych okoÅ‚o jednej szklanki , w nim 2 zółtka, zÄ…bek czosnku, 1 Å‚yżeczka pietruszki ziel, i pół piertuszki gotowanej,(maÅ‚ej) koÅ›ci szpikowe ogryzÅ‚am z tego co maja na tych paÅ‚kach a szpik wyssysaÅ‚am i zrobiÅ‚o mi siÄ™ cieplutko po takim jedzonku. :D tylko jak ten obiad teraz obliczyć? - proszÄ™ o pomoc - BÅ‚agam :roll: Tytu³: Odp: proszÄ™ o pomoc w wyliczeniu BTW Wiadomo¶æ wys³ana przez: krista 2010-11-25, 17:44:32 ten bulion dam rade wyliczyć, ale te biaÅ‚ko tych koÅ›ci i szpik to już nie :x
Mam pytanie jak wy liczycie tego typu jadÅ‚o? Mam zalecenia od lekarza optymalnego jeść szpik i wywary oraz dużo żółtek. B - 70-80 T - 170-240 W - 50 Tytu³: Odp: proszÄ™ o pomoc w wyliczeniu BTW Wiadomo¶æ wys³ana przez: Radzio 2010-11-25, 18:32:05 Ja przyjÄ…Å‚em takie proporcje.
                 B    T     W szpik woÅ‚owy 3.2 89.9 0 koÅ›ci        0.2 0.3      0 Ogryzam koÅ›ci, jem szpik woÅ‚owy, ale ( z braku pewnoÅ›ci co do tych proporcji) traktuje je jako uzupeÅ‚nienie posiÅ‚ku, a nie danie główne. Wtedy spodziewany bÅ‚Ä…d w obliczeniach jest mniejszy. :) Tytu³: Odp: proszÄ™ o pomoc w wyliczeniu BTW Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2010-11-25, 20:17:39 Fajny zestaw :) na klasówkÄ™. Nie wiedziaÅ‚abym jak policzyć, ale doÅ‚ożyÅ‚abym na deser np twarożek z czarnÄ… porzeczkÄ… lub pomidorem lub truskawkami.
Szkoda, że szpiku tu znikÄ…d, też bym poszalaÅ‚a :D Tytu³: Odp: proszÄ™ o pomoc w wyliczeniu BTW Wiadomo¶æ wys³ana przez: krista 2010-11-25, 20:19:19 ufff...ale siÄ™  namÄ™czyÅ‚am z tym obliczaniem i mam ... :D :D :D hura !
już pojęłam jak to siÄ™ robi. DziÄ™ki Radzo, że odpisaÅ‚eÅ›, też tak samo podeszÅ‚am do sprawy jak napisaÅ‚eÅ›. obliczyÅ‚am Å›niadanie, tam wyżej zapomniaÅ‚am dopisać, że wÄ™gle byÅ‚y w postaci 25 gr. marchewki, które wliczyÅ‚am juz ., natomiast obiad, taki dla mnie jest wystarczajacy,  :) na deser z braku innych dostÄ™pnych wÄ™glowodanów wypiÅ‚am 100 gram soku z marchwi. DaÅ‚o w sumie to wszystko takie oto proporcje: 1;4,9;0,6 na kolacjÄ™ zamierzam wsunąć ser gouda posmarowany maseÅ‚kiem i może ziarenka i dynie jako wÄ™gle. póżniej jeszcze to raz podliczÄ™. główka pracuje, nie chcÄ™ kożystać z kalkulatora optymalnego , moze byc zawodny :) Tytu³: Odp: proszÄ™ o pomoc w wyliczeniu BTW Wiadomo¶æ wys³ana przez: krista 2010-11-26, 21:35:54 Na koniec dnia mam taki bilans"
1 ;2,5 ;0,4 Pytanie, czy tyle węgli może być? , choć powinno być 0.8, już nic nie dam rady zjeść, a śliwki kalifornijskie sa u nas nie dostępne, więc pojadę jutro gdzieś zakupić, nie chce też jeść glutenu bo juz zaliczyłam nieco w kluskach serowych. :)
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |