Tytuł: Chleb makowy II wersja Wiadomość wysłana przez: Teresa Stachurska 2011-01-06, 17:50:18 - 200 g mielonego maku (moĹźna zemleÄ suchy w mĹynku do kawy)
- 100 g mielonych orzechĂłw wĹoskich (moĹźna zemleÄ w maszynce do miÄsa) - 100 g stopionego smalcu - 350 g biaĹek jaj kurzych - 150 g jaj kurzych (3 sztuki) - ĹyĹźeczka proszku do pieczenia - 1/2 ĹyĹźeczki soli Wszystkie skĹadniki dokĹadnie zmiksowaÄ i upiec w temp. 180'C, okoĹo 50 minut, sprawdzaĹam patyczkiem. W 100 g gotowego produktu jest: - B = 13,40 g - T = 31,24 g - W = 5,12 g B : T : W = 1 : 2,33 : 0,38 Jest w tym chlebie sporo biaĹka, po mniej wiÄcej poĹowie z jaj i roĹlinnego - z maku i orzechĂłw. Tytuł: Odp: Chleb makowy II wersja Wiadomość wysłana przez: kristan 2011-01-08, 07:57:00 SprĂłbujcie naszego makowego , wynalazku:
http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=279 Tytuł: Odp: Chleb makowy II wersja Wiadomość wysłana przez: Gwidon 2011-01-08, 08:47:20 ...mnie te optymalne chleby nie smakuja ,moze za wyjatkiem bialkowego,albo bulek bialkowych, czasami mam taka ochota na dobry tradycyjny chleb,oczywiscie w optymalnych ilosciach 8)...
Tytuł: Odp: Chleb makowy II wersja Wiadomość wysłana przez: kristan 2011-01-08, 09:24:15 PrzecieĹź , ten wyĹźej , teĹź jest na biaĹkach zrobiony. Nie zauwaĹźyĹeĹ?
Tytuł: Odp: Chleb makowy II wersja Wiadomość wysłana przez: Gwidon 2011-01-08, 09:38:15 ...no mowie,ze bialkowy jeszcze mi podchodzi :P...
Tytuł: Odp: Chleb makowy II wersja Wiadomość wysłana przez: Teresa Stachurska 2011-01-08, 17:09:19 Cytuj z: kristan 2011-01-08, 07:57:00 SprĂłbujcie naszego makowego , wynalazku: Â http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=279 TeĹź ciekawy, jednak BTW w moim korzystniejsze, a i biaĹka mniej :) Tytuł: Odp: Chleb makowy II wersja Wiadomość wysłana przez: kristan 2011-01-10, 15:08:52 A , mĂłjjestwiÄksyyyy... :P
forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone. |