Tytuł: Zupa krem z korzenia pietruszki Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2011-01-12, 19:33:47 - 200 g obranych korzeni pietruszki
- 100 g cebuli - 500 g wywaru mięsnego - 250 g wody - 100 g smalcu - 100 g śmietany 36 % - 30 g mąki ziemniaczanej lub pszennej - 1 kostka rosołowa - szczypta gałki muszkatołowej - sół i pieprz do smaku Ugotować, zmiksować. 100 ml zupy zawiera B = 1,74 g; T = 15,03 g ; W = 5,17 g. Porcja zupy 250 g wraz z dwoma jajami na twardo, jak to jest przyjęte dla szczawiowej, zawiera: B = 15,75 g; T = 47,77 g; W = 13,92 g. B : T : W = 1 : 3,03 : 0,88
forum.dr-kwasniewski.pl | Działaj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone. |