forum.dr-kwasniewski.pl

DziaĹ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczęty przez: Teresa Stachurska 2011-01-12, 19:33:47



Tytuł: Zupa krem z korzenia pietruszki
Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2011-01-12, 19:33:47
- 200 g obranych korzeni pietruszki
- 100 g cebuli
- 500 g wywaru mięsnego
- 250 g wody
- 100 g smalcu
- 100 g śmietany 36 %
- 30 g mÄ…ki ziemniaczanej lub pszennej
- 1 kostka rosołowa
- szczypta gałki muszkatołowej
- sół i pieprz do smaku

Ugotować, zmiksować. 100 ml zupy zawiera B = 1,74 g; T = 15,03 g ; W = 5,17 g.

Porcja zupy 250 g wraz z dwoma jajami na twardo, jak to jest przyjÄ™te dla szczawiowej, 
zawiera: B = 15,75 g; T = 47,77 g; W = 13,92 g. B : T : W = 1 : 3,03 : 0,88



forum.dr-kwasniewski.pl | Działaj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.