Tytu: Apetyty i smaki optymalnych Wiadomo wysana przez: Hana 2006-03-29, 19:42:27 Czy apetyt na cos kwasnego moze byc oznaka, ze organizm na wiosne domaga sie wiekszej porcji witaminy C ?.
Pozdrawiam--Hana-- Tytu: Odp: Apetyty i smaki optymalnych Wiadomo wysana przez: zbynek 2006-04-02, 23:20:44 Cytuj z: Hana 2006-03-29, 19:42:27 Czy apetyt na cos kwasnego moze byc oznaka, ze organizm na wiosne domaga sie wiekszej porcji witaminy C ?. Pozdrawiam--Hana-- Jak ktoś ma takie smaki, to na pewno witamina C nie zaszkodzi. http://www.faceci.com.pl/r_pauling.html Tytu: Odp: Apetyty i smaki optymalnych Wiadomo wysana przez: Hana 2006-04-04, 13:40:54 Dziekuje ze fachowa lekture.
--Hana-- Tytu: Odp: Apetyty i smaki optymalnych Wiadomo wysana przez: Hana 2006-04-05, 14:40:42 W jednym z wczesniejszych wydan "Zywienia optymalnego"jest przepis na kielbase.
Jezeli dysponuje ktos tym przepisem byla bym nim zainteresowana. A jeszcze lepiej jezeli ktos juz robil kielbaske i ma praktyczne uwagi. --Hana-- Tytu: Odp: Apetyty i smaki optymalnych Wiadomo wysana przez: lekarka 2009-05-10, 20:07:33 Smaki na kwaśne "chcą" wyregulować : nadwagę, wyższe niż 60mg%trig, znormalizować LDL...
Są ok. Cytuj z: toan 2006-03-15, 08:49:05 Stałe dobowe zapotrzebowanie na składniki pokarmowe mogą teoretycznie występować np: u obłożnie chorych lub u kosmonautów "na stacji MIR" przy założeniu, że żaden parametr środowiskowy nie ulegnie zmianie np: temperatura, wilgotność i zawartość tlenu w powietrzu i.t.d. Po przejściu na Żywienie Optymalne trzeba obserwować swój organizm..." (cytat z podanego wcześniej linku) Dokładnie. Cytuj z: toan 2006-03-14, 12:04:32 Dlatego należy starać się przestrzegać dobowo proporcji, a ilość spożytego pokarmu, powinna regulować się sama. ... ta sama osoba może mieć w kolejnych dniach zupełnie inne zapotrzebowanie na BTW w zależności od stanu fizjologicznego. Dlatego najlepiej jest słuchać organizmu. DOKŁADNIE! Z powyższego "DOBOWO proporcji" rozumiem, że mogę zjeść B na śniadanie, T na obiad a W na kolację :). Na przykład. Tytu: Odp: Apetyty i smaki optymalnych Wiadomo wysana przez: Gavroche 2020-11-05, 12:08:54 Artykuł z 2013 roku, monopolizacja objawów?
https://www.mp.pl/pacjent/grypa/lista/85970,brak-wechu-i-smaku-po-infekcji-grypowej?fbclid=IwAR23EExPgHCKzYQpwoksw6X10NLq7N5Hc5nljPEgsDg4JXOapmYoe72Iw_U Tytu: Odp: Apetyty i smaki optymalnych Wiadomo wysana przez: Gavroche 2021-05-16, 06:51:31 Robię golonko-głowiznę z brytfanki, znaczy gotuje się do rozpadu łeb, ryj, golonki, uszy, co tam kto ma, a potem wydłubane mięsko i pocięte skóry zalewa się tym dobrym z gotowania. :D
Wychodzi taki salcesonik, tylko raczej chudy, więc chleba ze smalcem trzeba podłożyć. ;-) Kawałek tego "bloku" fajnie jest wrzucić do zupy i dodać masła i kilka żółtek - każdą zupinę podrasuje. Tytu: Odp: Apetyty i smaki optymalnych Wiadomo wysana przez: Zofia 2021-05-16, 16:04:43 Cytuj z: Gavroche 2021-05-16, 06:51:31 Robię golonko-głowiznę z brytfanki, znaczy gotuje się do rozpadu łeb, ryj, golonki, uszy, co tam kto ma, a potem wydłubane mięsko i pocięte skóry zalewa się tym dobrym z gotowania. :D Zęby świńskie sprawiają mi kłopot :?Wychodzi taki salcesonik, tylko raczej chudy, więc chleba ze smalcem trzeba podłożyć. ;-) Kawałek tego "bloku" fajnie jest wrzucić do zupy i dodać masła i kilka żółtek - każdą zupinę podrasuje. Tytu: Odp: Apetyty i smaki optymalnych Wiadomo wysana przez: Gavroche 2021-05-16, 16:10:18 U żywej może tak. ;-)
Ponoć ugryzienie świni jest gorsze niż psa, świnia, jak złapie to trzyma i żuje... U mnie jest dostępna opracowana już głowizna. 8) Tytu: Odp: Apetyty i smaki optymalnych Wiadomo wysana przez: Zofia 2021-05-16, 16:18:53 unikam zgryźxliwych świń.. Miałam na myśli łeb (ryj ) przed gotowaniem. :lol:
Tytu: Odp: Apetyty i smaki optymalnych Wiadomo wysana przez: Gavroche 2021-05-16, 18:24:18 Wiem, wiem, u nas głowiznę można dostać nawet bez kości. :D
forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone. |