Tytuł: ChĹ‚odnik Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2012-07-21, 19:04:49 Na gorÄ…cy dzieĹ„ - http://www.stachurska.eu/?p=8951 .
Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2012-07-21, 19:40:58 PiÄ™knie. :D Musi być dobre. PlanowaĹ‚am kiedyĹ› zrobić twaroĹĽek ze Ĺ›mietanÄ…, szczypiorkiem i wĹ‚aĹ›nie z żółtkami... ale zapomniaĹ‚am, ĹĽe planowaĹ‚am... 8)
Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2012-07-21, 21:49:27 Żółtka pamiÄ™ci sĹ‚uĹĽÄ… wiÄ™c jak zrobisz to sobie przpomnisz :) Zapisane juĹĽ masz :) Jak dasz miÄ™kkie masĹ‚o, twarĂłg i żółtka na twardo to to-to po zmiksowaniu bÄ™dzie miaĹ‚o Ĺ‚adny kolor. Potem moĹĽna dodać ten szczypiorek, albo co kto chce. Np parÄ™ ( 2-3?)plasterkĂłw salami pokrocionych w plasterki 1 x 1 cm. SprawdzÄ™... jak nie zapomnÄ™ :lol:
Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2012-07-21, 21:55:42 WĹ‚aĹ›nie masĹ‚o! TeĹĽ nad tym siÄ™ zastanawiaĹ‚am, ĹĽe bez masĹ‚a twaroĹĽek bÄ™dzie za chudy, bo Ĺ›mietany zakwaszanej u nas nie ma tĹ‚uĹ›ciejszej niĹĽ 18%...mogÄ™ jÄ… zmieszać z 30% sĹ‚odkÄ… pół na pół i bÄ™dzie 24%...
Jak zrobiÄ™ to "podzielÄ™" siÄ™ nim... :wink: Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2012-07-21, 22:17:49 U mnie jest przepis na:
- serek kremowy (ze Ĺ›mietanÄ…, do sĹ‚odkiej trzydziestki dodaj kwasek cytrynowy :) , zgÄ™stnieje natychmiast i bÄ™dzie od razu kwaĹ›na) typu almentte - http://www.stachurska.eu/?p=1687 - serek typu fromage (z masĹ‚em) - http://www.stachurska.eu/?p=2784 . Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2012-07-22, 08:08:42 Bardziej podoba mi siÄ™ ten fromage...KiedyĹ› kupowaĹ‚am takie serki gotowe (na pewno byĹ‚y na-E-lektryzowane)...
A ten sposĂłb z sokiem z cytryny to ja stosuje juĹĽ od lat... :roll: ho ho i jeszcze trochÄ™... :D Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik Wiadomo¶ć wysłana przez: grenis 2012-07-23, 08:14:38 Cytuj z: renia 2012-07-21, 21:55:42 Ĺ›mietany zakwaszanej u nas nie ma tĹ‚uĹ›ciejszej niĹĽ 18%... President 30% jest zakwaszana. SkĹ‚ad: Ĺ›mietanka pasteryzowana ĹĽywe kultury bakterii mlekowych http://www.lactalis.pl/product,products,150.html Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2012-07-23, 08:25:47 Pewnie i u nas taka jest, Ĺ‚ylko, ĹĽe ja nie zaglÄ…dam do marketĂłw...
Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2012-07-23, 08:26:35 ...tylko...
Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik Wiadomo¶ć wysłana przez: Radzio 2012-09-17, 19:49:04 Ale "President" robiona jest w Oborach. 8) Ja jÄ… akceptujÄ™ :D
Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik Wiadomo¶ć wysłana przez: MariuszM 2012-09-17, 20:20:37 Cytuj z: Radzio 2012-09-17, 19:49:04 Ale "President" robiona jest w Oborach. 8) J CoĹ› jest na rzeczy. Ani me, ani be, ani kuku ryku :) :lol: Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik Wiadomo¶ć wysłana przez: Radzio 2012-09-17, 21:45:35 Cytuj z: Radzio 2012-09-17, 19:49:04 Ale "President" robiona jest w Oborach. 8) Ja jÄ… akceptuję :D A nie w marketach. ;) :D Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik Wiadomo¶ć wysłana przez: Radzio 2012-09-24, 21:18:55 Dzisiaj zjadĹ‚em 100g President. :P :lol: Ale nie do chĹ‚odnika. :D
forum.dr-kwasniewski.pl | Działaj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone. |