forum.dr-kwasniewski.pl

DziaĹ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczęty przez: Teresa Stachurska 2012-07-21, 19:04:49



Tytuł: ChĹ‚odnik
Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2012-07-21, 19:04:49
Na gorący dzień - http://www.stachurska.eu/?p=8951 .


Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik
Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2012-07-21, 19:40:58
PiÄ™knie.  :D Musi być dobre. PlanowaĹ‚am kiedyĹ› zrobić twaroĹĽek ze Ĺ›mietanÄ…, szczypiorkiem i wĹ‚aĹ›nie z żółtkami... ale zapomniaĹ‚am, ĹĽe planowaĹ‚am... 8)


Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik
Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2012-07-21, 21:49:27
Żółtka pamiÄ™ci sĹ‚uĹĽÄ… wiÄ™c jak zrobisz to sobie przpomnisz :)  Zapisane juĹĽ masz :)  Jak dasz miÄ™kkie masĹ‚o, twarĂłg i żółtka na twardo to to-to po zmiksowaniu bÄ™dzie miaĹ‚o Ĺ‚adny kolor. Potem moĹĽna dodać ten szczypiorek, albo co kto chce. Np parÄ™ ( 2-3?)plasterkĂłw salami pokrocionych w plasterki 1 x 1 cm.  SprawdzÄ™... jak nie zapomnÄ™  :lol: 


Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik
Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2012-07-21, 21:55:42
Właśnie masło! Też nad tym się zastanawiałam, że bez masła twarożek będzie za chudy, bo śmietany zakwaszanej u nas nie ma tłuściejszej niż 18%...mogę ją zmieszać z 30% słodką pół na pół i będzie 24%...
Jak zrobiÄ™ to "podzielÄ™" siÄ™ nim... :wink:


Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik
Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2012-07-21, 22:17:49
U mnie jest przepis na:

- serek kremowy (ze Ĺ›mietanÄ…, do sĹ‚odkiej trzydziestki dodaj kwasek cytrynowy :)  , zgÄ™stnieje natychmiast i bÄ™dzie od razu kwaĹ›na) typu almentte - http://www.stachurska.eu/?p=1687

- serek typu fromage (z masłem) - http://www.stachurska.eu/?p=2784 .


Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik
Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2012-07-22, 08:08:42
Bardziej podoba mi się ten fromage...Kiedyś kupowałam takie serki gotowe (na pewno były na-E-lektryzowane)...

A ten sposĂłb z sokiem z cytryny to ja stosuje juĹĽ od lat... :roll: ho ho i jeszcze trochÄ™... :D


Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik
Wiadomo¶ć wysłana przez: grenis 2012-07-23, 08:14:38
Cytuj z: renia 2012-07-21, 21:55:42
śmietany zakwaszanej u nas nie ma tłuściejszej niż 18%...

President 30% jest zakwaszana.
Skład:
śmietanka pasteryzowana
ĹĽywe kultury bakterii mlekowych
http://www.lactalis.pl/product,products,150.html



Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik
Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2012-07-23, 08:25:47
Pewnie i u nas taka jest, Ĺ‚ylko, ĹĽe ja nie zaglÄ…dam do marketĂłw...


Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik
Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2012-07-23, 08:26:35
...tylko...


Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik
Wiadomo¶ć wysłana przez: Radzio 2012-09-17, 19:49:04
Ale "President" robiona jest w Oborach.  8) Ja jÄ… akceptujÄ™  :D


Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik
Wiadomo¶ć wysłana przez: MariuszM 2012-09-17, 20:20:37
Cytuj z: Radzio 2012-09-17, 19:49:04
Ale "President" robiona jest w Oborach.  8) J

CoĹ› jest na rzeczy. Ani me, ani be, ani kuku ryku :)  :lol:


Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik
Wiadomo¶ć wysłana przez: Radzio 2012-09-17, 21:45:35
Cytuj z: Radzio 2012-09-17, 19:49:04
Ale "President" robiona jest w Oborach.  8) Ja ją akceptuję  :D


A nie w marketach. ;) :D


Tytuł: Odp: ChĹ‚odnik
Wiadomo¶ć wysłana przez: Radzio 2012-09-24, 21:18:55
Dzisiaj zjadłem 100g President.  :P :lol: Ale nie do chłodnika.  :D


forum.dr-kwasniewski.pl | Działaj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.