Tytu³: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2012-09-10, 23:07:32 http://www.stachurska.eu/?p=9523
Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-10, 23:13:59 No to teraz jak masz keczup nie musisz siÄ™ martwić o nieudane potrawy... 8) :lol:
Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-10, 23:24:53 Ale B:T:W ma sÅ‚abe... :wink:
Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2012-09-10, 23:29:21 Jo :)
Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-10, 23:31:20 :lol:
Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-11, 07:35:34 A dlaczego nie ma OSTRZEÅ»ENIA, że zawiera dodatek do żywnoÅ›ci E-260? :shock: :wink:
A jak każdy "wie" każdy dodatek "E" jest bardzo groźny dla zdrowia i życia, bo tak siÄ™ przyjęło uważać! :lol: Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-11, 07:39:23 :shock: To jest normalny skÅ‚adnik wszystkich komórek...
http://www.food-info.net/pl/e/e260.htm Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-11, 07:41:22 Guzik prawda, bo jak jest E - to jest zÅ‚e! :wink: :evil:
Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-11, 07:43:42 E tam... :roll: nie taki diabeÅ‚ straszny... :twisted:
Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-11, 07:44:56 Cytuj z: admin 2012-09-11, 07:41:22 Guzik prawda, bo jak jest E - to jest zÅ‚e! :wink: :evil: Ale z pewnoÅ›ciÄ… w wiÄ™kszoÅ›ci przypadków tak wÅ‚aÅ›nie jest... :? Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-11, 07:53:22 Nie "w wiÄ™kszoÅ›ci przypadków" tylko - "zawsze"!
Tak twierdzi wiÄ™kszość zjadaczy E... :lol: :lol: :lol: Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-11, 08:01:20 I jeszcze sobie sam czÅ‚owiek zrobi taki keczup z dodatkiem E... :shock: :lol:
Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-11, 08:03:33 Ale nim można zakryć inne "E" w potrawach i jest ...git majonez... 8):lol:
Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-11, 08:20:39 Majonez też jest z dodatkiem E... :lol:
Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-11, 09:23:52 Dla Å›cisÅ‚oÅ›ci dodam, że przy okreÅ›lonych proporcjach miÄ™dzy GSO, w licznych badaniach naukowych udowodniono, że ocet jest bardzo tuczÄ…cy, choć "dietetycy" nie wiedzÄ… dlaczego, to na wszelki wypadek zabronili spożyania wszystkim marynat octowych. :( :lol:
Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-11, 09:37:48 Dziwne to jest, że ocet może dziaÅ‚ać tuczÄ…co. SÅ‚yszaÅ‚am, że niektórzy pili ocet, żeby schudnąć... :?
Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-11, 11:22:36 Nie ma w tym nic dziwnego, trzeba tylko wiedzieć kto bÄ™dzie tyÅ‚, a kto bÄ™dzie chudÅ‚ pijÄ…c ocet, ale o tym to Dr KwaÅ›niewski pisaÅ‚ już czterdzieÅ›ci cztery lata temu, ale jak siÄ™ Go nie czyta, to siÄ™ nie wie. :lol:
Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-11, 11:34:27 OczywiÅ›cie pozostaje jeszcze grupa, u której ocet nie bÄ™dzie powodowaÅ‚ ani chudniÄ™cia, ani tycia, co nie przeszkadza w tym, że wyniki badaÅ„ octowych, choć sprzeczne u różnych "badaczy" - sÄ… prawdziwe.
Dla przypomnienia podam, że znaczony promieniotwórczo octan znajdowano w blaszce miażdżycowej w postaci cholesterolu szybciej niż znakowanÄ… promieniotwórczo glukozÄ™, a jeszcze szybciej aktywny octan, ale o tym szukać sobie w "Jak nie chorować?" :D Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-11, 11:38:21 Cytuj z: admin 2012-09-11, 11:22:36 Nie ma w tym nic dziwnego, trzeba tylko wiedzieć kto bÄ™dzie tyÅ‚, a kto bÄ™dzie chudÅ‚ pijÄ…c ocet, ale o tym to Dr KwaÅ›niewski pisaÅ‚ już czterdzieÅ›ci cztery lata temu, ale jak siÄ™ Go nie czyta, to siÄ™ nie wie. :lol: Wyrywkowo ciÄ…gle czytam i ciÄ…gle siÄ™ uczÄ™ i ciÄ…gle dużo nie wiem... :? Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2012-09-11, 14:46:30 Ja też nie, ale wiem gdzie szukać i to mi wystarczy :D
Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2013-03-11, 12:20:07 http://kobieta.dziennik.pl/wielkanoc/przepisy/artykuly/384939,jak-zrobic-chrzan-na-wielkanoc-przepis-na-chrzan.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Dziennik-PL+%28RSS+-+Dziennik%29 - jak keczup, to i chrzan. :D
Tytu³: Odp: Keczup Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2013-03-11, 12:52:35 To nie jest taka prosta sprawa z tym chrzanem jak oni "chrzaniÄ…". Wiem doskonale, bo osobiÅ›cie mój mąż go nieraz robiÅ‚... 8) :lol: Wszystkie okna pootwierane a i tak Å‚zy lecÄ… wszystkim...( na koszulÄ™ :lol:) Palce Å‚atwo sobie na tarce pociachać, bo trzeba silnie uciskać. Chrzan jest twardy. Dużo "zabawy" a trochÄ™ tylko go siÄ™ na ogół zjada. Nie warta "skórka wyprawki"...czy jakoÅ› tak...
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |