forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: Teresa Stachurska 2012-09-10, 23:07:32



Tytu³: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2012-09-10, 23:07:32
http://www.stachurska.eu/?p=9523


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-10, 23:13:59
No to teraz jak masz keczup nie musisz się martwić o nieudane potrawy... 8) :lol:


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-10, 23:24:53
Ale B:T:W ma słabe... :wink:


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2012-09-10, 23:29:21
Jo :) 


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-10, 23:31:20
:lol:


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-11, 07:35:34
A dlaczego nie ma OSTRZEŻENIA,  że zawiera dodatek do żywności E-260?  :shock:  :wink:
A jak każdy "wie" każdy dodatek "E" jest bardzo groźny dla zdrowia i życia, bo tak siÄ™ przyjęło uważać!  :lol:


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-11, 07:39:23
:shock: To jest normalny składnik wszystkich komórek...

http://www.food-info.net/pl/e/e260.htm


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-11, 07:41:22
Guzik prawda, bo jak jest E - to jest zÅ‚e!  :wink: :evil:


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-11, 07:43:42
E tam... :roll: nie taki diabeł straszny... :twisted:


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-11, 07:44:56
Cytuj z: admin 2012-09-11, 07:41:22
Guzik prawda, bo jak jest E - to jest złe!  :wink: :evil:


Ale z pewnością w większości przypadków tak właśnie jest... :?


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-11, 07:53:22
Nie "w większości przypadków" tylko - "zawsze"!
Tak twierdzi wiÄ™kszość zjadaczy E...  :lol: :lol: :lol:


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-11, 08:01:20
I jeszcze sobie sam czÅ‚owiek zrobi taki keczup z dodatkiem E...  :shock:  :lol:


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-11, 08:03:33
Ale nim można zakryć inne "E" w potrawach i jest ...git majonez...  8):lol:


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-11, 08:20:39
Majonez też jest z dodatkiem E...  :lol:


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-11, 09:23:52
Dla ścisłości dodam, że przy określonych proporcjach między GSO, w licznych badaniach naukowych udowodniono, że ocet jest bardzo tuczący, choć "dietetycy" nie wiedzą dlaczego, to na wszelki wypadek zabronili spożyania wszystkim marynat octowych.  :(  :lol:


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-11, 09:37:48
Dziwne to jest, że ocet może działać tucząco. Słyszałam, że niektórzy pili ocet, żeby schudnąć... :?


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-11, 11:22:36
Nie ma w tym nic dziwnego, trzeba tylko wiedzieć kto bÄ™dzie tyÅ‚, a kto bÄ™dzie chudÅ‚ pijÄ…c ocet, ale o tym to Dr KwaÅ›niewski pisaÅ‚ już czterdzieÅ›ci cztery lata temu, ale jak siÄ™ Go nie czyta, to siÄ™ nie wie.  :lol:


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-11, 11:34:27
Oczywiście pozostaje jeszcze grupa, u której ocet nie będzie powodował ani chudnięcia, ani tycia, co nie przeszkadza w tym, że wyniki badań octowych, choć sprzeczne u różnych "badaczy" - są prawdziwe.
Dla przypomnienia podam, że znaczony promieniotwórczo octan znajdowano w blaszce miażdżycowej w postaci cholesterolu szybciej niż znakowaną promieniotwórczo glukozę, a jeszcze szybciej aktywny octan, ale o tym szukać sobie w "Jak nie chorować?"  :D


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-11, 11:38:21
Cytuj z: admin 2012-09-11, 11:22:36
Nie ma w tym nic dziwnego, trzeba tylko wiedzieć kto będzie tył, a kto będzie chudł pijąc ocet, ale o tym to Dr Kwaśniewski pisał już czterdzieści cztery lata temu, ale jak się Go nie czyta, to się nie wie.  :lol:


Wyrywkowo ciągle czytam i ciągle się uczę i ciągle dużo nie wiem... :?


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2012-09-11, 14:46:30
Ja też nie, ale wiem gdzie szukać i to mi wystarczy  :D


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2013-03-11, 12:20:07
http://kobieta.dziennik.pl/wielkanoc/przepisy/artykuly/384939,jak-zrobic-chrzan-na-wielkanoc-przepis-na-chrzan.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Dziennik-PL+%28RSS+-+Dziennik%29 - jak keczup, to i chrzan.  :D


Tytu³: Odp: Keczup
Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2013-03-11, 12:52:35
To nie jest taka prosta sprawa z tym chrzanem jak oni "chrzaniÄ…". Wiem doskonale, bo osobiÅ›cie mój mąż go nieraz robiÅ‚... 8) :lol: Wszystkie okna pootwierane a i tak Å‚zy lecÄ… wszystkim...( na koszulÄ™  :lol:) Palce Å‚atwo sobie na tarce pociachać, bo trzeba silnie uciskać. Chrzan jest twardy. Dużo "zabawy" a trochÄ™ tylko go siÄ™ na ogół zjada. Nie warta "skórka wyprawki"...czy jakoÅ› tak...


forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.