Tytuł: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2013-03-29, 15:13:48 http://www.stachurska.eu/?p=13081 .
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2013-03-29, 15:31:08 Podobny bigos gotowaĹ‚a moja TeĹ›ciowa, tzn. tyle tĹ‚uszczu pĹ‚ywaĹ‚o na wierzchu...
Dla mnie to byĹ‚o w tamtych "chudych" czasach nie do przeĹ‚kniÄ™cia - a teraz sama tak gotujÄ™ i jest mniamuĹ›ne.... :D czym wiÄ™cej skĂłrek posiekanych w nim przemycÄ™, tym jest smaczniejszy... 8) Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2013-03-29, 15:37:12 I bardzo dobrze :)
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: administ 2013-03-29, 15:40:28 Cytuj z: renia 2013-03-29, 15:31:08 czym wiÄ™cej skĂłrek posiekanych w nim przemycÄ™, tym jest smaczniejszy... 8) To juĹĽ nie przepuszczasz skĂłrek przez makĂłwkÄ™? :shock: Co siÄ™ staĹ‚o? :roll: Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2013-03-29, 15:41:00 Jak siÄ™ nie chce by tĹ‚uszcz "zalewaĹ‚" oczy moĹĽe dać w miejsce części - wiÄ™kszej - smalcu masĹ‚o :) Â
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2013-03-29, 15:45:29 Cytuj z: admin 2013-03-29, 15:40:28 Cytuj z: renia 2013-03-29, 15:31:08 czym wiÄ™cej skĂłrek posiekanych w nim przemycÄ™, tym jest smaczniejszy... 8) To juĹĽ nie przepuszczasz skĂłrek przez makĂłwkÄ™? :shock: Co siÄ™ staĹ‚o? :roll: Raz miaĹ‚am przez maszynkÄ™, raz blenderowane 8) ale najbardziej mi smakuje, jak skĂłrki sÄ… drobno posiekane. Nikt ich nie widzi i wszystkim smakuje. Zimny bigos jest twardy jak galareta. A taka mazia ze skĂłrek (mielonych czy miksowanych) robi bigos taki mÄ™tny... :? :lol: Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: administ 2013-03-29, 15:49:44 Nie widać, czy golona, czy depilowana... :wink: :D
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2013-03-29, 15:49:59 Cytuj z: Teresa Stachurska 2013-03-29, 15:41:00 Jak siÄ™ nie chce by tĹ‚uszcz "zalewaĹ‚" oczy moĹĽe dać w miejsce części - wiÄ™kszej - smalcu masĹ‚o :)  Ja nie dajÄ™ ani smalcu ani masĹ‚a. TĹ‚uszczu jest dosyć z boczku... (na Ĺ›rodku teĹĽ :lol:) Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2013-03-29, 15:51:25 Cytuj z: admin 2013-03-29, 15:49:44 Nie widać, czy golona, czy depilowana... :wink: :D Mi te skĂłry z "naszego" Ĺ›winiaka siÄ™ nie podobajÄ… (te opalane) dajÄ™ je Donkowi... 8) WolÄ™ depilacjÄ™... :lol: Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: administ 2013-03-29, 15:53:56 No wiadomo, "obce" skĂłry bardziej pociÄ…gajÄ…ce... :wink: :?
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2013-03-29, 15:54:54 Ale nie takie Ĺ›wiĹ„skie... :shock: :lol:
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2013-03-29, 15:56:39 JuĹĽ siÄ™ robi off-top... :?
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: RG 2013-03-29, 16:03:51 Bardzo dobry bigos... podobno najlepszy (opinia niezaleĹĽnego smakosza) jaki zrobiĹ‚em do tej pory a trochÄ™ ich juĹĽ zrobiĹ‚em :D
MyĹ›lÄ™, ĹĽe to zasĹ‚uga dosĹ‚ownie odrobiny mielonego imbiru i czerwonej papryki wÄ™dzonej w proszku :) Jeszcze trochÄ™ mam tego bigosu, wiÄ™c dzisiaj go skoĹ„czÄ™ na kolacje :) Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: administ 2013-03-29, 16:07:22 Cytuj z: renia 2013-03-29, 15:56:39 JuĹĽ siÄ™ robi off-top... :? Jak zwykle, a później siÄ™ wÄ…tki mylÄ…! :wink: :lol: Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2013-03-29, 16:09:03 Cytuj z: RG 2013-03-29, 16:03:51 Bardzo dobry bigos... podobno najlepszy (opinia niezaleĹĽnego smakosza) jaki zrobiĹ‚em do tej pory a trochÄ™ ich juĹĽ zrobiĹ‚em :D MyĹ›lÄ™, ĹĽe to zasĹ‚uga dosĹ‚ownie odrobiny mielonego imbiru i czerwonej papryki wÄ™dzonej w proszku :) Jeszcze trochÄ™ mam tego bigosu, wiÄ™c dzisiaj go skoĹ„czÄ™ na kolacje :) Jaka to jest papryka wÄ™dzona... :roll: Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: RG 2013-03-29, 16:21:22 Cytuj z: renia 2013-03-29, 16:09:03 Cytuj z: RG 2013-03-29, 16:03:51 Bardzo dobry bigos... podobno najlepszy (opinia niezaleĹĽnego smakosza) jaki zrobiĹ‚em do tej pory a trochÄ™ ich juĹĽ zrobiĹ‚em :D MyĹ›lÄ™, ĹĽe to zasĹ‚uga dosĹ‚ownie odrobiny mielonego imbiru i czerwonej papryki wÄ™dzonej w proszku :) Jeszcze trochÄ™ mam tego bigosu, wiÄ™c dzisiaj go skoĹ„czÄ™ na kolacje :) Jaka to jest papryka wÄ™dzona... :roll: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ca10d57c230766ae.html Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2013-03-29, 17:39:09 Nie miaĹ‚am jeszcze takiej. Ostra jak... :twisted: :roll:
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: RG 2013-03-29, 17:42:18 Cytuj z: renia 2013-03-29, 17:39:09 Nie miaĹ‚am jeszcze takiej. Ostra jak... :twisted: :roll: Nie, sĹ‚odziutka z posmakiem wÄ™dzonki :) Siostra mi przysĹ‚aĹ‚a z Anglii Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2013-03-29, 17:47:36 Pewnie takiej dodajÄ… do wÄ™dlin i juĹĽ nie trzeba ich wÄ™dzić... :roll:
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: RG 2013-03-29, 17:49:51 Cytuj z: renia 2013-03-29, 17:47:36 Pewnie takiej dodajÄ… do wÄ™dlin i juĹĽ nie trzeba ich wÄ™dzić... :roll: Chyba nie bo pachnie paprykÄ… :) Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: MariuszM 2013-03-29, 17:53:02 Cytuj z: RG 2013-03-29, 17:49:51 Cytuj z: renia 2013-03-29, 17:47:36 Pewnie takiej dodajÄ… do wÄ™dlin i juĹĽ nie trzeba ich wÄ™dzić... :roll: Chyba nie bo pachnie paprykÄ… :) Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2013-03-29, 17:57:03 Cytuj z: RG 2013-03-29, 17:49:51 Cytuj z: renia 2013-03-29, 17:47:36 Pewnie takiej dodajÄ… do wÄ™dlin i juĹĽ nie trzeba ich wÄ™dzić... :roll: Chyba nie bo pachnie paprykÄ… :) Dziwne, ĹĽeby papryka pachniaĹ‚a paprykÄ… :shock: Ludzie teraz siÄ™ dziwiÄ… jak nawet pomidory pachnÄ… pomidorami... Ludzie teĹĽ muszÄ… pachnieć jakimiĹ› "fijoĹ‚kami", albo konwliÄ…, albo "bezem"...tak siÄ™ jakoĹ› porobiĹ‚o dziwnie... :? Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2013-03-29, 17:58:28 I kto tego bigosu narobiĹ‚... :roll: :lol: :wink:
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: RG 2013-03-29, 18:01:33 Za to piÄ™kny kolor smalcu i kapusty... no i smak :)
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2013-03-29, 18:13:55 ...tak tylko sobie pisze aby pisać... 8) :lol:
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: markos 2013-03-29, 19:07:14 Witam.KupiĹ‚em dziĹ› pasztet z gÄ™sich wÄ…trĂłbek :P na kiermaszu organizowanym w Realu w mojej okolicy.
RobiÄ… go tu http://www.wyroby.biebrza.com.pl/ Jest godny polecenia :D Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: administ 2013-03-29, 19:23:10 Cytuj z: markos 2013-03-29, 19:07:14 http://www.wyroby.biebrza.com.pl/ Bardzo spodobaĹ‚o mi siÄ™ to miejsce. Pewnie miĹ‚o moĹĽna tam spÄ™dzić czas... :D Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: markos 2013-03-29, 19:39:21 Podobno moĹĽna. I z dobrym jedzeniem teĹĽ nie ma problemu :D
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: MariuszM 2013-03-29, 19:53:38 Tanie te wyroby jak barszcz :)
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: Radzio 2013-03-29, 20:19:22 RzeczywiĹ›cie- przy zaĹ‚oĹĽeniu, ĹĽe 1kg wÄ…trĂłbek gÄ™sich kosztuje ok. 10PLN w detalu, to co "robi" cenÄ™? :D
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2013-03-29, 20:22:58 Ja jeszcze nigdy nie trafiĹ‚am w sklepie na wÄ…trĂłbki gÄ™sie...ponoć one do Francji "idÄ…"... (gÄ™siego :lol:)
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: Radzio 2013-03-29, 20:25:00 Etykiety sÄ… w jÄ™zyku niemieckim, ale ... mogÄ™ siÄ™ mylić. :lol:
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: administ 2013-03-29, 20:27:40 TrzydzieĹ›ci parÄ™ zĹ‚otych za kieĹ‚basÄ™ i to nie suchÄ…, to teĹĽ spora przesada, a dobry salceson ozorkowy kosztuje okoĹ‚o 8-9 zĹ‚/kg.
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: MariuszM 2013-03-29, 20:37:08 Ale "tam" jest brak tych na eeee ;) :lol:
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: Radzio 2013-03-29, 20:39:19 Znaczy eee czego? Kupek. :shock: :lol:
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: administ 2013-03-29, 20:47:00 DuĹĽo tego eeee to sÄ… naturalne produkty, tylko wielu nie wie, co to jest na przykĹ‚ad E od 260 do 299, albo od 300 do 369 - nic trujÄ…cego, a nawet wrÄ™cz przeciwnie. :D
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: Radzio 2013-03-30, 08:14:35 AleĹĽ naturalnie. :D
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: markos 2013-03-30, 09:16:06 KupiĹ‚em na prĂłbÄ™.Dlatego,ĹĽe nigdzie nie moĹĽna dostać gÄ™siej wÄ…trĂłbki.Podobno Polakom szkodzi :)
Nie twierdzÄ™,ĹĽe to jest tanio,ale.CoĹ› za coĹ›.Zawsze moĹĽna kupić ,"kieĹ‚basÄ™" za 4,99 w promocji. Do tej "kieĹ‚baski" dla wszystkich z niewyparzonÄ… jamÄ… oraz zatkanymi zatokami czoĹ‚owymi ,polecam musztardÄ™ DIJON. DziaĹ‚a znakomicie :lol: Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: Radzio 2013-03-30, 09:35:21 W takim razie nie mam "wyparzonej jamy", ani "zatkanych zatok czoĹ‚owych", bo Dijon nie dziaĹ‚a. :shock: Aniani :D
@markos, wÄ…trĂłbki indycza(te sÄ… nawet wiÄ™ksze), czy kurza smakujÄ… podobnie i majÄ… podobne walory- co gÄ™sia. Różnica jest gdzie indziej. Obecnie jest pora na pasztety. W kuchni mojej Ĺ»ony wÄ…trĂłbka(kurza) to 1/7 caĹ‚oĹ›ci takiej potrawy. :) A co do prĂłb- te przedmaĹ‚ĹĽeĹ„skie sÄ… najciekawsze(powtarzam siÄ™, ale bardzo utkwiĹ‚o mi to w pamiÄ™ci ;)). :D Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: markos 2013-03-30, 09:46:56 Radzio.DziÄ™kujÄ™ za rady.SÄ… bezcenne :D
Tytuł: Odp: Bigos @ RG Wiadomo¶ć wysłana przez: Radzio 2013-03-30, 10:25:16 Nie moĹĽe być inaczej, sam z nich korzystam. 8) ;) :D Lub korzystaĹ‚em. Na przykĹ‚ad. :lol:
forum.dr-kwasniewski.pl | Działaj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone. |