Tytu³: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2013-10-27, 16:31:09 http://www.stachurska.eu/?p=14705
Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: friga 2013-10-29, 22:34:49 A jakie jest tego uzasadnienie? bo to chyba jest najwazniejsze. bo w sumie to każdy może sobie ze cos mozna albo nie mozna
Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2013-10-29, 22:41:59 Cytuj z: friga 2013-10-29, 22:34:49 A jakie jest tego uzasadnienie? bo to chyba jest najwazniejsze. bo w sumie to każdy może sobie ze cos mozna albo nie mozna Czego? Bo raczej wszystko uzasadnione. Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: Zyon 2013-10-30, 08:17:07 A na beztluszczowym sprayu do smazenia wolno?
Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2013-10-30, 08:51:55 JeÅ›li masÅ‚o Å›ciemniej przy smażeniu, to jest to szkodliwe? Na pewno jest mniej smaczne i mniej apetyczne, ale czy szkodzi?
Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2013-10-30, 19:36:35 Cytuj z: friga 2013-10-29, 22:34:49 A jakie jest tego uzasadnienie? bo to chyba jest najwazniejsze. bo w sumie to każdy może sobie ze cos mozna albo nie mozna NiskÄ… wartoÅ›ciÄ… biologicznÄ…. Nie ma powodu by obciążać sobie przewód pokarmowy itd bezwartoÅ›ciowymi produktami. Może być? Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: friga 2013-10-30, 23:00:30 :lol:
dopiero pozniej doczytalam ze to napisal Toan :lol: Tak , ale ja znajde to wrzuce tu wiecej inf na ten temat, bardzo ciekawcyhz uzadnieme szkodliwosci smazenia na olejach roslinnych, bo o to mi chodzila ze to nie tylko zawartosc biologiczna ale tez temperatura smazenia ma znaczenie no i na czym sie smazy wtedy sie wyjasnia. Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2013-10-31, 07:22:21 http://www.wparku.pl/index.php?nazwamenu=hostel&pageheader=Jakich%20t%B3uszcz%F3w%20u%BFywa%E6%20do%20sma%BFenia?&art=naczymsmazyc.txt&kat=artykuly/olej/
:lol: Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2013-10-31, 07:32:36 Zdrowy rozsÄ…dek nakazuje smażyć w najniższych możliwych temperaturach, aby miÄ™so siÄ™ nie zagrzaÅ‚o wewnÄ…trz ochÅ‚apu do powyżej 73-74oC!
Dlatego idealnie jest smażyć na maÅ›le w temp. tÅ‚uszczu poniżej 160oC! Dodanie do masÅ‚a smalcu w iloÅ›ci 50/50 wydatnie podnosi max. temperaturÄ™ smażenia, ale wykÅ‚adu na ten temat nie bÄ™dÄ™ robiÅ‚. :D Przypalony albo spalony tÅ‚uszcz bezwzglÄ™dnie dajemy do odpadów mokrych, czyli wg wykazu segregacji ustawy Å›mieciowej! :wink: Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: Radzio 2013-10-31, 07:40:22 Lub wÄ™dzić. ;) lublub :lol:
Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2013-10-31, 07:41:31 Cytuj z: admin 2013-10-31, 07:32:36 Zdrowy rozsÄ…dek nakazuje smażyć w najniższych możliwych temperaturach, aby miÄ™so siÄ™ nie zagrzaÅ‚o wewnÄ…trz ochÅ‚apu do powyżej 73-74oC! Dlatego idealnie jest smażyć na maÅ›le w temp. tÅ‚uszczu poniżej 160oC! Dodanie do masÅ‚a smalcu w iloÅ›ci 50/50 wydatnie podnosi max. temperaturÄ™ smażenia, ale wykÅ‚adu na ten temat nie bÄ™dÄ™ robiÅ‚. :D Przypalony albo spalony tÅ‚uszcz bezwzglÄ™dnie dajemy do odpadów mokrych, czyli wg wykazu segregacji ustawy Å›mieciowej! :wink: DziÄ™ki. Dobrze wiedzieć... Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2013-10-31, 07:51:22 PrawidÅ‚owa segregacja Å›mieci to podstawa! :D
Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2013-10-31, 08:16:52 :lol: Tylko, że ze zdrowiem nie ma dużo wspólnego... :roll:
Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: Zyon 2013-10-31, 08:18:15 Jak sie nie podoba to polecam owsianke z oliwa, wtedy nie ma odpadu 8) :lol:
Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2013-10-31, 08:19:20 Cytuj z: renia 2013-10-31, 08:16:52 :lol: Tylko, że ze zdrowiem nie ma dużo wspólnego... :roll: No jak? A sÅ‚ynna sentencja zdrowia: "jesteÅ› tym, czym Å›miecisz"?  :shock: Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2013-10-31, 08:20:10 Cytuj z: :shock:Zyon 2013-10-31, 08:18:15 Jak sie nie podoba to polecam owsianke z oliwa, wtedy nie ma odpadu 8) :lol: No jak nie ma? A żywy bÅ‚onnik w kolektorze Å›ciekowym? :lol: Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: Zyon 2013-10-31, 08:21:33 :shock: faktycznie, tyle dobrego sie marnuje. Ale mozna od razu na talerz, zalac oliwa i znowu gotowe do konsumpcji :lol: :lol:
Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2013-10-31, 08:21:55 Cytuj z: admin 2013-10-31, 08:19:20 Cytuj z: renia 2013-10-31, 08:16:52 :lol: Tylko, że ze zdrowiem nie ma dużo wspólnego... :roll: No jak? A sÅ‚ynna sentencja zdrowia: "jesteÅ› tym, czym Å›miecisz"?  :shock: Albo: pokaż mi swoje Å›mieci, a powiem ci kim jesteÅ›... :D :lol: Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2013-10-31, 08:23:32 Cytuj z: Zyon 2013-10-31, 08:21:33 :shock: faktycznie, tyle dobrego sie marnuje. Ale mozna od razu na talerz, zalac oliwa i znowu gotowe do konsumpcji :lol: :lol: :? Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2013-10-31, 09:50:42 No, ale i na to jest powiedzienie.
Cyt. dosÅ‚ownie: "Jedzcie gówno, miliardy much nie mogÄ… siÄ™ przecież mylić"! :shock: 8) Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2013-10-31, 09:56:07 Cytuj z: admin 2013-10-31, 09:50:42 No, ale i na to jest powiedzienie. Cyt. dosÅ‚ownie: "Jedzcie gówno, miliardy much nie mogÄ… siÄ™ przecież mylić"! :shock: 8) Weź, bo kto jeszcze uwierzy! :lol: Bo wiadomo, jak Admin czy Toan piszÄ…, to trza tak robić... Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2013-10-31, 10:07:37 :lol:
Ale w tym przypadku ja tylko cytujÄ™, a nie zachÄ™cam do naÅ›ladowania much! 8) :? Tytu³: Odp: Na czym smażyć Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2013-10-31, 10:08:55 Cytuj z: admin 2013-10-31, 10:07:37 :lol: Ale ja tylko cytujÄ™! 8) Sprytnie :D
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |