Tytu³: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: bartoche 2016-03-07, 14:36:35 Jakie macie sposoby na gotowanie rzeczy tak żeby starczyÅ‚o na caÅ‚y tydzieÅ„? Nie mam specjalnie czasu w ciÄ…gu tygodnia i najchÄ™tniej zajmuje siÄ™ kuchniÄ… w weekend.
Póki co mam następujące sposoby:
Wady tych rozwiÄ…zaÅ„ to jedynie czasochÅ‚onność przygotowania i sporo babrania siÄ™ - sprzÄ…tania kuchni po. Szukam jakichÅ› innych ciekawych rozwiÄ…zaÅ„ albo przepisów 8) Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Anulka177 2016-03-07, 14:56:16 Jak masz zamrażalnik to nie ma takiego jedzenia, którego nie można by zrobić na tydzieÅ„. A bez mrozenia nada sie bigos, gulasz, pieczeÅ„, rosół kolagenowy, sernik i wiele innych.
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2016-03-07, 14:58:18 ...gofry... 8) http://optymalni.hol.es/kuchnia-optymalna/127-gofry-z-orzechami.html
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Diogenes z Synopy 2016-03-07, 16:53:01 gofry to jest to . MogÄ… tydzieÅ„ leżeć w lodówce, w zamrażalniku pół roku. WersjÄ™ tÄ™ bym wzbogaciÅ‚ biologicznie poprzez dodanie żółtek i odjÄ™cie biaÅ‚ek. MasÅ‚o można zastÄ…pić smalcem lub Å‚ojem, bÄ™dzie taniej. Ale najlepsze same na maÅ›le i z dodatkiem masÅ‚a gratis. Nietoleranciarze na gluten mogÄ… dać mÄ…kÄ™ kukur, ryż lub grycz. (munki można dać nieco mniej). Dobry twaróg sprawi, że można jeść bez dodatków. WiÄ™cej orzechów robi z nich ciasteczka.
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Diogenes z Synopy 2016-03-07, 17:01:01 Jak zupy naważy na woÅ‚owych koÅ›ciach szpikowych Zosia, to starczy na ponad tydzieÅ„ zwykle. A pożywna, że nie chce siÄ™ jeść już II dania ;-)  I realizować siÄ™ można codziennie inaczej (inna zupa) . Żółtko to dodatek staÅ‚y.
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2016-03-07, 17:32:04 Polecam kotlety mielone duszone na maÅ›le - http://www.stachurska.eu/?p=1337
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: bartoche 2016-03-07, 19:10:18 Ok, dziÄ™kujÄ™ wszystkim za sugestiÄ™. MetodÄ… symulacji oraz prób i bÅ‚Ä™dów wybraÅ‚em taki sposób:
@Anulka177: Mam zamrażalnik, jasne, ale tu też trzeba siÄ™ babrać z naczyniami, przelewaniem, odgrzewaniem etc. Metoda ze sÅ‚oikiem bardziej efektywna chyba. Prawie nie zostawiam w ten sposób Å›ladów :o @renia i @Diogenes z Synopy: ZrobiÅ‚em te gofry z orzechami laskowymi na patelni, bo nie mam gofrownicy. Fajna sprawa, orzechowy smak i w ogóle ale jakoÅ› bardziej smakujÄ… mi te placki serowo jajeczne. Może zrobiÄ™ drugie podejÅ›cie niedÅ‚ugo ze zmienionym nieco przepisem wÅ‚aÅ›nie tak jak napisaÅ‚eÅ›. Co do wywarów z koÅ›ci, to super pomysÅ‚, chyba po prostu do każdego sÅ‚oika dodam trochÄ™ wywaru tak żeby codziennie go trochÄ™ zjeść. Przy okazji, ktoÅ› wie gdzie można w Poznaniu kupić szpik kostny? @Teresa Stachurska: Kotlety pomysÅ‚ pierwszorzÄ™dny! Taki jakby placek ale z miÄ™sem jako podstawÄ…. BÄ™dÄ™ robiÅ‚, dziÄ™kujÄ™ za pomysÅ‚ i przepis. Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2016-03-07, 19:18:58 A nie proÅ›ciej siÄ™ ożenić? :roll: ;)
Odpadnie wiele problemów życia codziennego faceta... :lol: Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Diogenes z Synopy 2016-03-07, 19:24:14 Cytuj z: bartoche 2016-03-07, 19:10:18 @renia i @Diogenes z Synopy: ZrobiÅ‚em te gofry z orzechami laskowymi na patelni, bo nie mam gofrownicy. Co do wywarów z koÅ›ci, to super pomysÅ‚, chyba po prostu do każdego sÅ‚oika dodam trochÄ™ wywaru tak żeby codziennie go trochÄ™ zjeść. te gofry tylko z gofrownicy. Na patelni to nie to.   KoÅ›ci woÅ‚owe najlepsze, pociÄ™te, żeby szpik wypadaÅ‚.  70 gr za kilo.  Tani biaÅ‚kowy i tÅ‚usty posiÅ‚ek. JakieÅ› WiO do tego (kartofel i dzionek z gÅ‚owy). Rano jajko z masÅ‚em i Å›mietanka. Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Anulka177 2016-03-07, 19:31:21 Cytuj z: admin 2016-03-07, 19:18:58 A nie proÅ›ciej siÄ™ ożenić? :roll: ;) Odpadnie wiele problemów życia codziennego faceta... :lol: ObyÅ› adminie czÅ‚owieka na minÄ™ nie wprowadziÅ‚ tÄ… radÄ…, bo jak coÅ› wyjdzie nie tak (np żona nie bÄ™dzie umiaÅ‚a gotować, albo siÄ™ jakaÅ› leniwa trafi) to na ciebie zgoni 8) :D Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: bartoche 2016-03-07, 19:32:04 @admin:
MÅ‚ody jestem i mi siÄ™ wcale nie Å›pieszy. Gotowanie kilku sÅ‚oików raz na tydzieÅ„ to maÅ‚a cena za wolność  8) A od strony finansowej : za Å›redniÄ… cenÄ™ wesela mogÄ™ sobie kucharkÄ™ zatrudnić.. .. w sumie to pomysÅ‚ jest genialny! ZapÅ‚acÄ™ komuÅ› żeby mi te sÅ‚oiki przygotowaÅ‚ w weekend, dam instrukcje i skÅ‚adniki, sam tylko je odbiorÄ™! DziÄ™ki za inspiracjÄ™ @Diogenes z Synopy Tak zrobiÄ™! Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2016-03-07, 20:20:41 Rozumiem! 8)
To jaki girlfriend dobrze uÅ‚ożony na poczÄ…tek, też da radÄ™... :roll: ;) Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: bartoche 2016-03-07, 20:25:32 Też dobra opcja. Z drugiej strony co za czasy żebym to ja musiaÅ‚ dziewczynÄ™ uczyć co i jak gotować.. o tempora o mores!
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2016-03-07, 20:31:05 A bo teraz ten gender jest w modzie... ;) :?
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2016-03-07, 20:45:32 Ciesz siÄ™, że jeszcze brody nie zapuÅ›cila. ;)
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2016-03-07, 20:54:59 Polecam też wÄ…tróbkÄ™ ze Å›liwkÄ… - http://www.stachurska.eu/?p=201
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: bartoche 2016-03-07, 20:59:36 @Teresa Stachurska:
Przepis wyglÄ…da super, dziÄ™kujÄ™ z tym że jem w ciÄ…gu tygodnia już pasztety z wÄ…tróbek, wolaÅ‚bym nie przedawkować @Blackend i @admin: Niestety, trzeba bÄ™dzie jeszcze kilka lat poczekać zanim rewolucja obyczajowa zje swój ogon. Na plus to że pierwsze jaskółki już widać oraz że PolskÄ™ 'postÄ™powość' trochÄ™ ominęła. Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2016-03-07, 21:12:05 JeÅ›li pasztet to może podrobowy - http://www.stachurska.eu/?p=18451
i salceson - http://www.stachurska.eu/?p=3022 Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2016-03-08, 08:15:29 A może sÅ‚odziutkÄ… czterdziestolatÄ™ z doÅ›wiadczeniem po przejÅ›ciach na girlfriendÄ™ - taka to i pewnie opierze... ;)
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2016-03-08, 08:17:36 ...może jeszcze ryczÄ…cÄ…... :shock: :lol:
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2016-03-08, 08:20:03 Tego nie wiem, choć mÅ‚odej osobie czterdziestolatka może siÄ™ wydać jak babcia bez maÅ‚a, albo co gorsza - syndrom dyskomfortu "zwiÄ…zku kazirodczego" może dorwać, ale to sÄ… tylko pozory! 8)
Bo na trenowanie ukÅ‚adów mÄ™sko-damskich bez zobowiÄ…zaÅ„ to idealny ukÅ‚ad dla obojga. :D Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Zyon 2016-03-08, 08:25:22 Pani Premier, jak zyc?
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: vvv 2016-03-08, 11:36:40 Cytuj z: admin 2016-03-08, 08:15:29 (...) czterdziestolatÄ™ z doÅ›wiadczeniem po przejÅ›ciach na girlfriendÄ™ (...) Stopniowanie: Dobra, lepsza, najlepsza. Wife, girlfriend, grillfriend. 3 w jednym ciele to rarytas. :wink: Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Anulka177 2016-03-08, 17:57:57 Po przejÅ›ciach, to pewnie z dwójkÄ… gratisowych dzieci, czyli siÄ™ można na 500+ zaÅ‚apać :P
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2016-03-08, 18:14:48 :lol: materialistka... 8) :wink:
Teraz samotne panie z dziećmi bÄ™dÄ… poszukiwane. Im wiÄ™cej dzieci, tym lepsze wziÄ™cie... 8) :lol: Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2016-03-08, 18:34:19 PiÅ„cet piechotÄ… nie chodzi... ;)
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Anulka177 2016-03-08, 18:49:53 Na razie nie chodzi, ale od 1 kwietnia dużo 500-ek bÄ™dzie można na ulicy zobaczyć :D
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Diogenes z Synopy 2016-03-14, 15:36:31 też proste, a starcza na dÅ‚ugo. Np moja siostra goÅ‚Ä…bki jada na zimno z lodówki.
KupiÅ‚em dziÅ› 3,5 kg sÅ‚oniny z Å›ladowym miÄ™sem po 3,6 zÅ‚/ kg, dokupiÅ‚em 1,8 kg karkówki po 8,90 za kilo. ZmieliÅ‚a Zosia. Doda do tego z 200 gr kaszy gryczanej biaÅ‚ej nie uprażonej (wstÄ™pnie ugotowanej) . Doprawi ( przyprawy, czosnek, cebula, jaÅ‚owiec itp ) i zawinie w obgotowane liÅ›cie kapusty. Już prawie zrobiÅ‚a :shock: . Aha - ponad kilo pieczarek usmażonych dodaÅ‚a do masy. Z dwie godziny gotuje siÄ™ to w soku pomidorowym . Sos później jeszcze siÄ™ udoskonala, jak kto lubi - bazylia, majeranek, smażona cebulka, Å›mietana, zasmażka itd Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2016-03-14, 16:33:04 Ja dzisiaj kupiÅ‚am 2 kg chudego Å›wieżego boczku, kilo Å‚opatki i kilo podgardla. DaÅ‚am to na miejscu zmielić (po odkrojeniu żeberek z boczku i skór) PiÄ™kne mielone wyszÅ‚o. Już dzisiaj część w lazanii byÅ‚a. :D
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Anulka177 2016-03-14, 16:52:12 PrzypomnieliÅ›cie mi, że mam w komórce zasolonÄ… sÅ‚oninÄ™, dziÅ› jÄ… opÅ‚uczÄ™ i wysmażę uprzednio pokroiwszy w kosteczkÄ™. Ostatnio mąż sobie upodobaÅ‚ te skwarki z cebulkÄ… i czosnkiem, zjada je namiÄ™tnie. :)
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2016-03-14, 17:06:54 Ja lubiÄ™ smalec ze skwarkami. Ale jak go jeść... :roll: :?
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Anulka177 2016-03-14, 17:14:10 Mąż je Å‚yżkÄ… ze sÅ‚oiczka :D Ja bardziej kulturalnie, smarujÄ™ plaster sera, ew z połówkÄ… papryki. Czasem upiekÄ™ chlebki "oopsie", wtedy to już w ogóle super w komplecie z ogórkiem kiszonym :)
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2016-03-14, 17:20:45 Co to sÄ… te chlebki "oopsie" :roll:
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Diogenes z Synopy 2016-03-14, 17:26:15 Cytuj z: renia 2016-03-14, 17:06:54 Ja lubiÄ™ smalec ze skwarkami. Ale jak go jeść... :roll: :? normalnie. Zosia sobie gofra smaruje i plasterek ogórka kisz na wierzch. Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Anulka177 2016-03-14, 20:02:26 Cytuj z: renia 2016-03-14, 17:20:45 Co to sÄ… te chlebki "oopsie" :roll: Takie cuÅ› :) http://olalalchf.pl/?p=211 Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2016-03-14, 20:17:44 Cytuj z: Diogenes z Synopy 2016-03-14, 17:26:15 Cytuj z: renia 2016-03-14, 17:06:54 Ja lubiÄ™ smalec ze skwarkami. Ale jak go jeść... :roll: :? normalnie. Zosia sobie gofra smaruje i plasterek ogórka kisz na wierzch. PróbowaÅ‚am i mi to nie pasuje... :? Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2016-03-14, 20:25:43 Cytuj z: Anulka177 2016-03-14, 20:02:26 Cytuj z: renia 2016-03-14, 17:20:45 Co to sÄ… te chlebki "oopsie" :roll: Takie cuś :) http://olalalchf.pl/?p=211 WyglÄ…dajÄ… bardzo apetycznie. :D Co mnie zastanowiÅ‚o, to ta "babka jajowata"... :roll: Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2016-03-14, 20:51:37 A to smacznego... 8)
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2016-03-14, 20:53:18 Nie pisaÅ‚am, że bÄ™dÄ™ je robiÅ‚a...
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2016-03-14, 20:58:20 Rób, to kooleÅ› siÄ™ ucieszy... ;) :lol:
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2016-03-14, 21:14:35 Ja mam gofry zamrożone i nawet one nie pasujÄ… mi, kiedy je jeść. Tylko na wyjazdy je biorÄ™ i to nie zawsze.
Rano żółtkownica z serem, potem obiad i później ewentualnie maÅ‚y serniczek, albo kilka kostek czekolady albo kilka moreli suszonych, i dosyć. Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2016-03-14, 21:23:11 I co jeszcze możesz wiÄ™cej zdradzić? :roll: ;)
BÄ™dzie kooleÅ› miaÅ‚ zryw na dobrychdzieciach... :D Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: Anulka177 2016-03-14, 21:24:04 Å»adnej babki, ani dziadka nie dajÄ™ tylko trochÄ™ zmielonych orzechów i jest ok  :wink:
Tytu³: Odp: Gotowanie na caÅ‚y tydzieÅ„ Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2016-03-14, 21:48:35 Cytuj z: admin 2016-03-14, 21:23:11 I co jeszcze możesz wiÄ™cej zdradzić? :roll: ;) BÄ™dzie kooleÅ› miaÅ‚ zryw na dobrychdzieciach... :D A niech zrywa... 8) Ja już z nim zerwaÅ‚am... 8) :lol:
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |