forum.dr-kwasniewski.pl

DziaĹ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczęty przez: Teresa Stachurska 2016-03-07, 17:33:12



Tytuł: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2016-03-07, 17:33:12
http://www.stachurska.eu/?p=19160


Tytuł: Odp: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2016-03-07, 17:46:01
Teresa, a czym zagęściłaś śmietanę... :roll:


Tytuł: Odp: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: Gavroche 2016-03-07, 19:10:22
Karakanem? :D


Tytuł: Odp: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: administ 2016-03-07, 19:12:54
Cytuj z: renia 2016-03-07, 17:46:01
Teresa, a czym zagęściłaś śmietanę... :roll:


Widać, ĹĽe niczym.  8)


Tytuł: Odp: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: Diogenes z Synopy 2016-03-07, 19:13:56
na  patelni, to... zasmażką  :roll:


Tytuł: Odp: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: administ 2016-03-07, 19:17:18
A skĹ‚adnik glutenowy na zasmaĹĽkÄ™ w przepisie wystÄ™puje?  :shock: ;)


Tytuł: Odp: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: Diogenes z Synopy 2016-03-07, 19:30:39
Cytuj:
a na „smaku” w patelni zagęściĹ‚am Ĺ›mietanÄ™,

może być o smaku bezglutenowym  ;-)

Podstawowy przepis na zasmażkę dotyczy proporcji: 1 łyżka tłuszczu (masła, oleju, smalcu, margaryny) na 1 łyżkę mąki (pszennej, mieszanki bezglutenowej lub białej maki ryżowej) na 500 g płynu, który chcemy zagęścić.

http://www.olgasmile.com/jak-zrobic-zasmazke.html



Tytuł: Odp: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2016-03-07, 20:11:02
Teresa przybądź i rozwiej nasze wątpliwości... 8)


Tytuł: Odp: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: Anulka177 2016-03-07, 20:33:19
MyĹ›lÄ™, ĹĽe to jest cukinia podsmaĹĽona na maseĹ‚ku i ĹĽadnych zagÄ™stnikĂłw tam nie ma. Wychodzi mi coĹ› podobnego, jak na zdjÄ™ciu, taki sosik cukiniowo- maĹ›lany  :wink:


Tytuł: Odp: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2016-03-07, 20:34:47
Byłaś Teresy weną, inspiracją... 8)


Tytuł: Odp: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2016-03-07, 20:36:51
Cytuj z: admin 2016-03-07, 19:12:54
Cytuj z: renia 2016-03-07, 17:46:01
Teresa, a czym zagęściłaś śmietanę... :roll:


Widać, że niczym.  8)



Jo :)  StarczyĹ‚o, ĹĽe odparowaĹ‚a :) 


Tytuł: Odp: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2016-03-07, 20:38:21
A, to jest ten sposób na zagęszczenie śmietany... :D
Słodką miałaś czy kwaśną?


Tytuł: Odp: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2016-03-07, 20:45:02
KwaĹ›nÄ… :)  SĹ‚odkÄ… teĹĽ moĹĽna, ale kwaĹ›na ma lepszy bukiet smakowy :) 


Tytuł: Odp: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: renia 2016-03-07, 20:55:21
Pięknie, szczególnie z tym bukietem... :D :wink:


Tytuł: Odp: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2016-03-07, 21:07:30
:lol:  :D 


Tytuł: Odp: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: Mirek 2016-06-20, 20:25:34
Teresa, gdzie taką temperówkę do warzyw można kupić?


Tytuł: Odp: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: Anulka177 2016-06-20, 23:48:23
Allegro najprędzej.


Tytuł: Odp: Cukinia a'la nitki z patelni
Wiadomo¶ć wysłana przez: Teresa Stachurska 2016-06-21, 09:27:38
Allegro :) 


forum.dr-kwasniewski.pl | Działaj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.