Tytu³: PIZZA Wiadomo¶æ wys³ana przez: kristan 2006-10-16, 12:12:25 CzÄ™sto zarzuca siÄ™ optymalnym,że nie mogÄ… sobie pozwolic na współczesne "wynalazki" kulinarne tego Å›wiata, tylko muszÄ… zajadać monotonne posiÅ‚ki aż do bólu.Nic bardziej mylnego o czym oczywiÅ›cie wiemy, tylko my.Oto kolejny dowód,że tak nie jest:
http://www.optyimperium.pl/kulinaria.php?id=49 Tytu³: Odp: PIZZA Wiadomo¶æ wys³ana przez: kristan 2006-10-16, 13:26:38 MaÅ‚a poprawka- http://www.optyimperium.pl/kulinaria.php?id=50
Tytu³: Odp: PIZZA Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-11-02, 22:58:26 Stale goÅ›ci na moim Å›niadaniowym stole, bez pieczywa, oraz szklanka soku pomidorowego
PIZZZA JAJECZNA. SkÅ‚adniki. 100g Podgardle wÄ™dzone lub boczek 100g Jajka caÅ‚e 2 szt 50g Salami 50g Ser żółty tarty 50g Pieczarki Dekoracja. Papryka, ogerano, oliwka zielona cebulka, pieprz sól. Sposób przygotowania. PodstawÄ… jest wÄ™dzone podgardle, które gotujemy 1,5 godziny a nastÄ™pnie możemy je używać jako omastÄ™ do wszystkich potraw. W zamian za podgardle możemy użyć gotowany boczek wÄ™dzony Plasterkami podgardla w iloÅ›ci ok. 100 gram równomiernie przykrywamy dno Ø 20 cm patelki teflonowej. Krótko podsmażamy plastry podgardla lub boczku 1 minutÄ™ z jednej strony, zdejmujemy z ognia i przewracamy wszystkie plastry podsmażonÄ… stronÄ… do góry. Teraz mamy czas na przygotowanie i dekorowanie pizzy. Delikatnie wbijamy caÅ‚e dwa jajka (należy zwrócić uwagÄ™ na to, aby żółtko siÄ™ nie rozlaÅ‚o). Pieczarki (uprzednio lekko podsmażone) i salami drobno pokrojone rozkÅ‚adamy na jajkach. CaÅ‚ość obficie posypujemy żółtym tartym serem. Na to nakÅ‚adamy pasemka papryki Å›wieżej lub konserwowej a także przekrojone na pół oliwki, zielonÄ… cebulkÄ™. Wszystko posypujemy przyprawÄ… oregano, pieprzem i solÄ…. Tak przygotowanÄ… patelkÄ™ z kolei przenosimy na kuchenkÄ™ i na wolnym ogniu oczekujemy 3- 4 minuty na caÅ‚kowite Å›ciÄ™cie siÄ™ jaj. Delikatnie zsuwamy naszÄ… luźnÄ… pizzÄ™ na talerz. Ogółem 350 gram B-43,6 T-106,8 W-2,4 /Stosunek BTW 1,0 - 2,4 - 0,1 / Morgano Tytu³: Odp: PIZZA Wiadomo¶æ wys³ana przez: kristan 2010-05-11, 12:49:55 Może tym razem macie ochotÄ™ na nowÄ… pizzÄ™ - zapraszam wiÄ™c http://www.jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=242
Tytu³: Odp: PIZZA Wiadomo¶æ wys³ana przez: kristan 2010-05-11, 12:53:33 Dodam tylko , że powyższe linki sÄ… nieaktualne od jakiegoÅ› czasu. Domena "optyimperium" , kiedyÅ› moja , dziÅ› niÄ… nie jest. Numery potraw jednak siÄ™ nie zmieniÅ‚y.
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |