Tytu³: ROLADKI Z PIERSI INDYKA. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-11-17, 14:01:43 ROLADKI Z PIERSI INDYKA.
SkÅ‚adniki. 400g filety z piersi indyka 200g porów 100g marchewka, sól, biaÅ‚y pieprz, Å‚yżka musztardy, tÅ‚uszcz do smażenia; Sos. 200 g bulionu, 200 g Å›mietany 30 % Å‚yżeczka curry, sól, biaÅ‚y pieprz. Sposób przygotowania. MiÄ™so zbić tÅ‚uczkiem, oprószyć solÄ… i pieprzem, posmarować musztardÄ…. Pory i marchewkÄ™ pokroić w sÅ‚upki. MarchewkÄ™ wrzucić na osolony wrzÄ…tek, gotować 6 minut, po 3 minutach dodać por. Na każdym filecie uÅ‚ożyć sÅ‚upki pora marchewki, zwinąć, spiąć wykaÅ‚aczkÄ…. Roladki obsmażyć, podlać bulionem, dusić 10 mm, wyjąć z bulionu, zawinąć w foliÄ™ aluminiowÄ…, trzymać w cieple. Sos z duszenia wymieszać ze Å›mietanÄ…, przyprawić curry, solÄ… i pieprzem, gotować 5 min. WÅ‚ożyć roladki, podgrzać. Ogółem 1100 g B-T-W 75,3 – 87,2 – 27,5 100 gram produktu B-T-W 6,8 – 7,9 - 2,5 200 gram porcja 1 osobowa B-T-W 13,7 – 15,9 – 5,0 Stosunek B-T-W 1 : 1,2 : 0,4
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |