forum.dr-kwasniewski.pl

Działy Forum => Kuchnia Optymalna. => Wtek zaczty przez: MORGANO 2006-11-23, 09:01:36



Tytu: MASŁO SERDELOWE.
Wiadomo wysana przez: MORGANO 2006-11-23, 09:01:36
MASŁO SERDELOWE.
Składniki.
200 g masła,
50g koreczków filetów Anchois
Sposób przygotowania.
Masło utrzeć na tzw. puch, dodać stopniowo dobrze roztarte sardele i dokładnie wymieszać. Uformować i zamrozić. Podawać do ciemnego mięsa z rusztu.
Ogółem 250g B-T-W  11.3 – 172,7 – 1,4 /1600 kalorii/
100 gram produktu B-T-W 4,5 – 69,1 – 0,6 /640 kalorii/
50 gram porcja 1 osobowa B-T-W 2,3 – 34,5 – 0,3 / 320 kalorii/
Stosunek B-T-W  1 : 15,3 : 0,1



forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.