Tytu³: FASZEROWANE PIECZARKI. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-11-28, 08:20:28 FASZEROWANE PIECZARKI.
SkÅ‚adniki. 500 g dużych pieczarek, 100g masÅ‚a, 100g cytryna / 1 szt / 3 zÄ…bki czosnku, natka pietruszki, sól, pieprz Sposób przygotowania. Pieczarki umyć. Oddzielić kapelusze od nóżek. Kapelusze grzybów nacierać przepoÅ‚owionÄ… cytrynÄ…, aż zbielejÄ…. Nóżki i dwa kapelusze drobno posiekać, skropić sokiem. z cytryny, doprawić solÄ… i pieprzem. Posiekane pieczarki smażyć na maÅ›le przez pięć minut do odparowania wody. Czosnek i natkÄ™ pietruszki drobno posiekać i dodać do grzybów. Kapelusze pieczarek na faszerować przygotowanym nadzieniem i zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez 15 minut w temperaturze 180°C. Podawać z grzankami. Ogółem 500G B-T-W 14,4 – 83,5 – 14,5 /867/ kalorii / 100 gram produktu B-T-W 2,2 – 12,8 – 2,2 /133 kalorii / 150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 3,3 – 19,3 – 3,3 /200 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 5,8 : 1,0
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |