Tytuł: MIELONE KOTLETY Z RYBY. Wiadomo¶ć wysłana przez: MORGANO 2006-12-04, 08:52:32 MIELONE KOTLETY Z RYBY.
SkĹ‚adniki. 350 g filetĂłw rybnych 100 g sĹ‚oniny 100 g cebuli /2 cebule / 50 g masĹ‚a do pieczenia /lub olej / 50 g jajka /1 szt. / 60 g otrÄ™by 50 g pietruszki /1 pÄ™czek / sĂłl 1/2 Ĺ‚yĹĽeczki, pieprz, gaĹ‚ka muszkatoĹ‚owa. SposĂłb przygotowania. BuĹ‚kÄ™ namoczyć w zimnej wodzie, po 5 minutach odcisnąć. RybÄ™ pokroić w pasy, usunąć oĹ›ci. SĹ‚oninÄ™ pokroić w kostkÄ™, obranÄ… cebulÄ™ na ćwiartki, pietruszkÄ™ opĹ‚ukać. Wszystkie skĹ‚adniki oraz rybÄ™ zemleć w maszynce do miÄ™sa, przy czym odciĹ›niÄ™tÄ… buĹ‚kÄ™ na samym koĹ„cu. MasÄ™ wymieszać z jajkiem i solÄ… doprawić do smaku pieprzem i niewielkÄ… iloĹ›ciÄ… gaĹ‚ki muszkatoĹ‚owej. Uformować 4 kotlety. Na patelniÄ™ wylać takÄ… ilość tĹ‚uszczu, by caĹ‚e jej dno byĹ‚o zakryte. TĹ‚uszcz rozgrzać. Kotlety usmaĹĽyć na Ĺ›rednim ogniu najpierw z jednej, potem z drugiej strony na zĹ‚oty kolor. Ogółem 760 g B-T-W 92,5 – 141,6 – 50,3 /1840 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 1,2 – 18,6 – 6,6 / 240 kalorii / 250 gram porcja 1 osobowa B-T-W 30,4 – 46,6 – 16,6 /610 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 1,5 : 0,5 B+T /250 g = 77,0 g
forum.dr-kwasniewski.pl | Działaj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone. |